Sužinokite, kaip sukurti namuose prabangą ir eleganciją

„Qi“ kolekcija – tai prestižinio italų prekės ženklo „Scavolini“ meistriškumas ir Japonijos studijos „Nendo“ išskirtinio požiūrio duetas, interpretuojantis dizainą kaip siurprizą, eksperimentavimą bei rafinuotas detales.

„Pagrindinė šios virtuvės sąvoka ir istorija yra bandymas ją paslėpti dviejuose objektuose – juk paprastai virtuvė būna pripildyta daugybe objektų! Tuo tarpu mes visus juos norėjome paslėpti po medinėmis lentynomis ir baltu dubeniu. Tai buvo pagrindinė mintis, kurią turėjome galvoje kurdami virtuvės dekorą. Iš tiesų tai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pradžių, mat virtuvėje slepiasi daugybė funkcijų ir joms įgyvendinti reikalingų detalių, kurios būtinai turi pasilikti savo vietose. Šios mažos detalės galiausiai sukuria ypatingą akimirką, savitumo jausmą. Turėti namuose daug vietos, kuri sukurtų laisvės pojūtį ir to, kas leistų jums atsipalaiduoti, labai svarbu. „Ki“ išvertus iš japonų kalbos reiškia dubenėlį, bet tai taip pat reiškia medieną, todėl vienas žodis „Qi“ paaiškina baltą dubenį ir medines lentynas – mūsų sukurtą dizainą“, – teigia naujos „Qi“ kolekcijos kūrėjai.

Šis pasiūlymas tinkamai atspindi dabartinę „Scavolini“ tarptautinę strategiją, jau matomą kituose, neseniai pasiūlytuose prekės ženkluose, kuriuos sukūrė prestižiniai dizaineriai, tokie kaip „Ora-ò“, „Diesel Creative Team“, „Michael Young“, „Karim Rashid“, „King & Miranda Design“ bei „Giugiaro Design“.

„Qi“ koncepcija bando „paslėpti“ virtuvę ir dviem objektais sukurti erdvę plisti laisvam dizainui: unikalus konteineris su išraiškinga stiliaus sinteze bei natūralaus medžio lentyna papildo viena kitą, sukurdamos užbaigtumo jausmą. Kolekcija atskleidžia griežtą minimalistinio ir itin šiuolaikiško skonio interpretaciją, į kurią įeina išskirtinės vertybės, kūrybinis mąstymas, naujoviški iššūkiai, tebevykstantys tyrimai, tikroji italų kokybė bei kruopštaus darbo detalės.

Šiuo projektu „Scavolini“ numato naujus dizaino sprendimus gyvenamajai erdvei, o pagrindinis elementas – konteineris – remiasi ant linijinės formos lentynų. Tai virtuvei ir vonios kambariui pagal visas kompozicijas sukurta sistema daiktams, įkvėpta „Scavolini Bathrooms“ linijos. „Qi“ – specialiai „Scavolini“ sukurtas dekoratyvinis melamino apdailos komplektas, sujungiantis amatininkų žinias ir pažangiausias technologijas.

Virtuvė

„Qi“ virtuvėje, kurioje telpa linijinės, salos ir pusiasalio kompozicijos, konteineriai talpinami ant lentynų ir funkcionuoja kaip sieniniai vienetai, arba derinami su kriaukle ar virykle kaip svarbūs elementai, papildantys asmeninį ryšį. Bendrame virtuvės kontekste durys, įpjovos, apmušalai, sienų dekoracijos, grindjuostės ir stalviršiai dekoruojami viena apdaila. Pagrindinius elementus bei krepšelius galima atidaryti naudojant duris su 45° lenktos formos rankena, sukurta specialiai šiam modeliui. Specialiai „Nendo“ suprojektuotas gaubtas užbaigia visą virtuvės dizaino idėją.

Vonios kambarys

Šioje aplinkoje modernus konteineris pakeičia tradicinį prie sienos tvirtinamą vienetą – kriauklę, taip pat siūlydamas rekonstrukcijas į vietą atsisėsti, spintelę ar kito baldo versiją. Veidrodžiai, griežtos plokštės, stovinčios ant viršūnių ir priešais sienas, paslepia praktinę LED apšvietimo sistemą.

Šviestuvai – pakabinami arba įmontuoti sienoje – yra papildomas baldų elementas, suprojektuotas specialiai šiam surinkimui, panašiai kaip ir laisvai stumdomi rankšluosčių bėgeliai, ant kurių taip pat galima pastatyti vieną iš talpyklų.


Nuotr. „Scavolini“ kolekcija „Qi“. Vonios dizaino srpendimas

Nuotraukoje – puikus elegancijos ir minimalistinio stiliaus derinys, „Nendo“ sukurta „Qi“ kolekcija, įkvėpta „Scavolini“. Kambario žvaigždė – „Fluida“ sienų sistema „Pure White“ – tai elementas, kurį bendrovė siūlo kaip praktinį vonios kambario baldų sprendimą, kuris vis labiau patenkina funkcionalumo poreikius ir kryžminio užterštumo tendencijas.

Įrenginį, turintį dureles su „Hono Elm“ dekoratyvinio melamino rankenėlėmis ir įmontuotu „Cristalplant“ praustuvu, papildo du veidrodžiai, kabantys ore su funkcine LED apšvietimo sistema ir sieninėmis lempomis. „Hono Elm“ dekoratyvinio melamino lentynose yra konteineriai, naudojami kaip alternatyva sienų blokams. Kambaryje tai pat atskirai stovi „Aura“ vonia.


Nuotr. „Scavolini“ kolekcija „Qi“. Vonios dizaino sprendimas

Šio dizaino kompozicijos žvaigždė yra konteineris, naudojamas tiek kaip alternatyva montuoti prie sienos, tiek ir kaip praustuvas, išdėstytas „Cristalplant“ versijoje ant sienos montuojamo „Hono Elm“ laminato viršaus.

Sienoje sumontuoti pagrindiniai „Titanium Gray Matt“ lakuoto apdailos elementai su 45° lenktos formos rankenomis ir „Hono Elm Laminate“ serijos lentomis suteikia kambariui išskirtinę eleganciją. Už dviejų veidrodžių, kurie kabo ant lubų, sumontuota funkcinė LED apšvietimo sistema ir sieniniai šviestuvai. Taip pat kambaryje yra dušas su „Separet“ siena.


Nuotr. „Scavolini“ kolekcija „Qi“. Vonios dizaino sprendimas

Pagrindinis šios kompozicijos akcentas – konteineris, kurį galima montuoti prie sienos arba kaip padedamą praustuvą. Čia „Cristalplant“ pavaizduotas atskirai nuo lentynų viduje esančių čiaupų, todėl susidaro įspūdis, jog vanduo tiesiog teka iš jų. Kompoziciją iš kitų išskiria keturios „Hono Elm“ dekoratyvios lentynos. Nustatymus galima atlikti veidrodžio pagalba, reguliuojant lentynas ir pakabintą apšvietimo sistemą, sukuriančią papildomą baldų elementą.


Nuotr. „Scavolini“ kolekcija „Qi“. Vonios dizaino sprendimas

Du baziniai elementai „Prestige White“ lakuose yra įmontuoti „Mineralsolid“ praustuvėse. Elegantiškos „Iron Gray Matt“ lakuotos lentynos naudojamos kaip konteinerių pagrindas, skiriamasis kolekcijos elementas, naudojamas kaip alternatyva sienų blokams ir veidrodžiams.


Nuotr. „Scavolini“ kolekcija „Qi“. Vonios dizaino sprendimas

Pagrindiniai elementai lakuoti „Iron Gray Matt“ laku ir griovelių pagalba įtvirtinti į duris 10 cm storio „Hono Elm Laminate“ lentynėlėmis, į kurias įleista „Cristalplant“ praustuvė. Stulbinantis stiliaus pojūtis išreiškiamas „Hono Elm“ dekoratyvinio melamino pagrindo bloko lentyna, ant kurios sustatyti konteineriai naudojami kaip alternatyva sienų blokams. Dizainas užbaigiamas grakščių veidrodžiu: plokštės virš praustuvės su funkcine šonine LED apšvietimo sistema ir pakabos žibintais sukurtos specialiai šiai kolekcijai.


Nuotr. „Scavolini“ kolekcija „Qi“. Virtuvės dizaino sprendimas

Nuotraukoje – „Nendo“ suprojektuota nauja „Scavolini“ virtuvė. Jos kompozicijai būdinga centrinė sala su 4 cm. storio „Hono Elm“ laminato viršumi, kuris taip pat virsta praktiniu stalu. Pagrindinius baldų vienetus išryškina „Hono Elm“ dekoratyvinės melamino durys su 10 cm. grindjuostėmis. Beveik visus elementus ir krepšelius galima atidaryti naudojant duris su pusiau lenktos formos rankenomis.

Pagrindiniai salos elementas yra praustuvė, aprūpinta delikačiu čiaupiu, pagamintu iš „Cristalplant“ – svarbių pritaikymo elementų, apibendrinančių šios virtuvės idėją. Dešinėje, ant sienos sumontuoti pagrindiniai baldai su „Hono Elm“ dekoratyvinėmis melamino durelėmis ir lentynomis. Tai dar vienas elementas, apibūdinantis šią koncepciją. Konteineriai – tai unikalūs daiktai su stipria konotacija. Jie funkcionuoja kaip sieniniai vienetai, bet išlaiko kriauklės ir viryklės linijas. Kairėje – didelis blokas daiktams laikyti su „Hono Elm“ dekoratyvinėmis melamino durelėmis, pagražintomis satino apdailos rankenomis. Kompoziciją papildo specialiai šiam dizainui suprojektuota pakabinama lentyna, atitinkanti bendrą išvaizdą, ir baltos spalvos metalinės sieninės lempos, kurias taip pat sukūrė „Nendo“ studija. Elegantiškos „Mya“ kėdės iš „Scavolini“ kolekcijos.


Nuotr. „Scavolini“ kolekcija „Qi“. Virtuvės dizaino sprendimas

Nuotraukoje – „Qi“ suprojektuota modernaus dizaino „Scavolini“ virtuvė. Kompozicijai būdinga dviguba sala su 4 cm. storio „Pearl Onyx“ keramikos plytelėmis. Sala prasitęsia tam, kad taptų patogiu stalviršiu gaminimui. Erdviuose pagrindiniuose įrenginiuose yra įmontuotos „Matt Gray“ pilkojo stiklo durys, kurių plotis siekia 10 cm. Pagrindinius elementus ir krepšelius galima atidaryti naudojant durelės su 45° slankumo profilį turinčiomis rankenomis, sukurtomis specialiai šiam modeliui. Pagrindiniai salelės bruožai – tai „Cristalplant“ – visiškai naujas, lengvo pritaikymo elementas, išskiriantis šios virtuvės idėją iš iki šiol buvusių. Salelėje įmontuotas „Satin-finish“ čiaupas ir praustuvė. Už salos įmontuota didelė, erdvi „Switch“ spintelė su „Hono Elm“ dekoratyvinėmis melamino durelėmis ir satino apdailos rankenomis, suteikiančiomis minimaliai šiuolaikišką atmosferą.

Antroje saloje įmontuota viryklė. „Fluida“ sienų sistema pagaminta iš balto dekoratyvinio melamino, joje įmontuota ir „Hono Elm Laminate“ lentyna, funkcionuojanti kaip praktiška bei stilinga knygų ar kitų daiktų spinta. Konteineriai – tai unikalūs daiktai, veikiantys kaip sieniniai blokai, bet išlaikantys elegantiškas kriauklės linijas. Virtuvės dizainą užbaigia išskirtiniai metalo spalvos „Scavolini“ kolekcijos elementai ir elegantiškos „Mya“ kėdės.

Užsakymo nr.: PT_76413651

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis