Stumdomos sistemos Jūsų interjere: mados ir tendencijos

2017 metus interjero dizaineriai vadina nusistovėjusias tendencijas ir įtvirtintas ribas griaunančiais metais. Drąsiai derinami skirtingi stiliai, spalvos ir medžiagų tekstūros, įkvėpimo ieškoma urbanistinėje, industrinėje aplinkoje.

Renkantis baldus, pirmenybė teikiama kuo mažiau suvaržytai erdvei ir funkcionalumui, todėl dominuojančias pozicijas užima spintos ir pertvaros su stumdomomis sistemomis. Apie naujausias 2017-ųjų metų stumdomų sistemų madas ir tendencijas iš pirmų lūpų informacija dalinasi stumdomų sistemų gamintojo SLIDER atstovai.

Milimetrinis lengvumas ir minimalizmas

Erdvės įspūdis ir interjero lengvumas dar niekada nebuvo toks svarbus kaip šiemet. Todėl baldų rinkoje vyrauja sprendimai, leidžiantys erdvę išnaudoti funkcionaliai ir kūrybingai, neperkraunant interjero atviromis nišomis ar baldais iš daugybės skirtingų segmentų. Populiarėja spintos ir pertvaros su stumdomomis durimis, kurios susilieja su bendru patalpų interjeru, o kartu leidžia atitverti nenaudojamas erdves, išnaudojant jas daiktų laikymui.

Šiuolaikinės spintos su stumdomomis durimis iš principo pakeičia klasikinę spintos sampratą. Pavyzdžiui, lietuvių pamėgtų Modena sistemų dėka, spinta iš sunkaus ir daug vietos užimančio baldo tampa organiška interjero tąsa, kuriančia išskirtinio lengvumo įspūdį. Tai yra susiję su naujomis techninėmis galimybėmis.

Jei įprastoms, standartinėms slankiojančioms spintoms naudojamas 24 mm jungiamasis profilis, slankiojančių sistemų gamintojas SLIDER gamina 5 mm jungimus. Itin plonos jungiamosios detalės subtiliai pasislepia spintos konstrukcijoje ir yra visiškai nematomos. Šis gamintojas taip pat siūlo vidinius mechanizmus, kurie baldininkams leidžia dirbti su labai plonomis 18 mm storio baldinėmis plokštėmis. Šios techninės inovacijos neapkrauna baldų sunkiomis, į akį krentančiomis techninėmis detalėmis bei užtikrina galimybę rinktis itin plonas, elegantiškas, minimalistinio dizaino baldines plokštes.

Gamintojo archyvas

Sezono top`as – urbanistiniai elementai

Urbanistiniai, industriniai elementai, metalo detalės jau kurį laiką dominuoja vidaus interjeruose. Šių metų naujovė – betonas. Tai natūrali medžiaga, kurią galima naudoti baldų, sienų, palangių apdailoje. Betono plokštės pasižymi skirtingu reljefu, o jų spalvinė gama: pilka, balta, juoda, ruda, mėlyna.

Galvojant apie betono dekoro baldinių plokščių naudojimą baldų gamyboje, SLIDER rinkai siūlo 3D jungiamuosius elementus. Tai absoliuti naujovė rinkoje, kuri atveria neribotas baldų projektavimo ir gamybos galimybes. 3D jungiamieji elementai leidžia dirbti su įvairios tekstūros ir reljefo baldinėmis plokštėmis, tokiu būdu spintas su slankiojančiomis sistemomis pritaikant prie individualių norų, poreikių bei paverčiant jas namų interjero puošmena.

Išskirtinumas kuriamas aksesuarais ir detalėmis

Šiais metais vis drąsiau kalbama apie skirtingų stilių derinimą ir eklektiškus interjero sprendimus. Dizaino specialistai netradicinių sprendimų, suteikiančių namų interjerui išskirtinumo pojūtį, siūlo ieškoti derinant detales ir aksesuarus. Pastarąjį sezoną itin išpopuliarėjo lininiai užvalkalai, avikailiai, stambiai megzti kilimai, grindų pagalvėlės, nenušlifuotas kvarcas, metalizuotų spalvų aksesuarai.

Slankiojančių sistemų gamintojai stumdomų spintų išskirtinumą rekomenduoja kurti renkantis plastiškas, interjerą papildančias rankenėles, kurios neretai tampa ir dėmesį traukiančiu interjero akcentu. Iki šiol rankenėlės balduose su slankiojančiomis sistemomis nebuvo montuojamos. SLIDER siūlomos į jungimą įleistos rankenėlės spintai suteikia ne tik plastišką dizainą, bet ir komfortiškus naudojimosi funkcionalumus.

Gamintojo archyvas

Premium segmentas plečiasi

Priklausomai nuo individualių poreikių ir galimybių, SLIDER siūlo tris slankiojančių sistemų variantus: Modena, Modena midi ir Modena mini. Sistemų įvairovė lemia, kad tinkamą sprendimą, neaukodami kokybės ir funkcionalumų, atranda tiek prabangių premium segmento produktų, tiek ekonomiškos kainos ieškotojai. Spintas su šiomis sistemomis rasite pas kompanijos partnerius – Lietuvos spintų gamintojus, kurių sąrašas pateikiamas čia.

Apžiūrėti ir įvertinti siūlomas slankiojančių sistemų galimybes baldininkus, dizaino profesionalus ir visus, kurie domisi interjero naujovėmis, kompanijos atstovai kviečia į SLIDER „showroom“ – slankiojančių durų sistemų ekspoziciją, įsikūrusią Vilniuje, Titnago gatvėje.

Užsakymo nr.: PT_74778118

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis