„Sala“ virtuvėje. 3 variantai

Atskiras baldas, vadinamoji virtuvės „sala“,– tai puiki galimybė funkcionaliai išnaudoti praktinės paskirties erdvę. „Sala“ gali tarnauti kaip papildomas darbastalis, vieta buities technikai ar lentynoms bei stalčiams įmontuoti ar paviršius darbo zonai sukurti. Patogią „salą“ galima įrengti net ir nedidelėje virtuvėje, jei ergonomiškai suprojektuosite baldus bei įrangą ir pasirinksite tinkamus aksesuarus.

I  VIRTUVĖ 

Nevaržoma lofto aplinka

L formos virtuvė suprojektuota buvusio industrinio pastato patalpoje, atviroje erdvėje – nuo kitų funkcinių zonų ji neatskirta jokiomis pertvaromis. Toks atvirumas įpareigoja išlaikyti viso interjero, įskaitant ir buitinės paskirties zoną, stilistinį ir estetinį vientisumą, atitinkantį išskirtinės, stereotipų nevaržomos aplinkos idėją.

Lakoniško šiuolaikiško dizaino virtuvės baldai su baltais blizgiais fasadais išrikiuoti kampu palei dvi sienas. Darbo zonos paviršius uždengtas kontrastingu juodos spalvos darbastaliu, į kurį įmontuota plautuvė ir viryklė. Virš jo įrengtos tokios pat spalvos atviros lentynėlės, pabrėžiančios erdvės laisvumo ir atvirumo idėją.

„Sala“, suformuota šios zonos viduryje ir atstojanti baro stalą ir papildomą darbo paviršių, vizualiai apibrėžia atviroje lofto erdvėje įrengtos virtuvės ribas. Jos fasadai primena sendintą aliuminį, dažnai naudojamą fabrikų laboratorijose, ir dar labiau išryškina industrinį šio interjero stilių.

 

Plytų imitacijos sienų apdaila, 1 m², 70 Lt, „Stonesta“

 

Sieninis laikrodis, apie 270 Lt, „Heine“ (www.otto.lt, kainos pateikiamos su pristatymo išlaidomis)

 

Prieskonių indelių rinkinys su magnetukais, 92 Lt, „La Chef“

 

Stiklinė, 18 Lt, „Imdeco“

 

Arbatos sietelis su rankenėle ir padėkliuku, 39 Lt, „Dorado“

 

Aliumininė kepimo skarda „Mauviel“, 404 Lt, „Alno“

 

Salotų įrankių komplektas, 168 Lt, „Design Plus“

 

Virtuvinis laikmatis, 22 Lt, „Imdeco“

 

Šaldytuvas „AEG S94400CTM0“, įdiegta „ProFresh“ sistema – produktai 7 dienas

išlaiko net 99 proc. drėgmės, tad nepakinta jų išvaizda, tekstūra, kvapas ir ilgiau išlieka vitaminai, 3 999 Lt, „Topo centras“

II  VIRTUVĖ

Šiltų ir šaltų medžiagų dermė

Virtuvės zona įrengta vienoje patalpoje su valgomuoju, įkomponuotu palei didelius kambario langus. Siekiant įtraukti už lango matomą gamtos vaizdą į interjerą, šiai erdvei dekoruoti pasirinktos daugiausia natūralios medžiagos – grindys išklotos parketu, prie lango įkomponuotas medžio masyvo stalas, viena virtuvės siena išklijuota kamštine danga. Dėl šios priežasties tarsi valgomojo tęsinys suformuota virtuvės „sala“ taip pat sukonstruota iš natūralaus medžio, o nestandartinės formos stalviršis pagamintas iš poliruoto granito.

Tokios baldų ir apdailos medžiagos padeda kurti jaukią ir šiltą patalpos atmosferą. Vyraujančią medžio faktūrą praskiedžia ir šiek tiek „atvėsina“ žvilganti nerūdijančio plieno konstrukcija – palei sieną įkomponuota buitinės paskirties zona, kurioje sumontuota visa reikalinga įranga maistui gaminti ir suformuotas patogus darbastalis.

 

Smiltainio tapetai, gamintojas – „Flex design“, matmenys – 1,20 x 2,60 m, 1 ritinys, 899 Lt, „Ermitažas. Stilingi namai“

 

Pakabinamasis šviestuvas „Pleat box“, gamintojas – „Marset“, 1063 Lt, „LA Forma“

 

Sieninis laikrodis, 129 Lt, „Alan Deko“

 

Arbatinukas, „Loop“, 150 Lt, „Metalo amžius“

 

Popierinių rankšluosčių ir folijos kabykla, apie 270 Lt, „Heine“ (www.otto.lt, kainos nurodytos su pristatymo išlaidomis)

 

Lentelė su stikliniu indu sūriui pjaustyti ir serviruoti, 109 Lt, „Dorado“

 

Stalo padėkliukas, 1 vnt., 17 Lt, „Imdeco“

 

Maisto žnyplės, 25,90 Lt, „Alan Deko“

 

Ąžuolinė baro kėdė „Pixel“, dizaineris – Nauris Kalinauskas, 800 Lt, „Contraforma“

 

Skrudintuvas „DeLonghi“, 249 Lt, „Elektromarkt“

 

Duoninė, 169 Lt, „C & D Style“

III  VIRTUVĖ

Modernios erdvės funkcija ir estetika

Modernaus dizaino virtuvė įrengta atskiroje didelėje, šviesaus kolorito patalpoje. Kaip įprasta šiuolaikiškuose namuose, itin didelis dėmesys čia skiriamas funkcionalumui, ergonomikai ir praktiškumui. Dėl šios priežasties kambario viduryje suformuota neįprastos L formos „sala“ gali atstoti atskirą virtuvės zoną, nes joje įrengta reikalingiausia buities technika – į stalviršį įmontuota kaitlentė su galingu gartraukiu virš jos, o kitoje „salos“ dalyje – patogi plautuvė. Talpios aukštos spintelės bei kita reikalinga buities įranga – orkaitė, mikrobangė, šaldytuvas ir kt.,– sumontuota virtuvės baldų sienelėje, įterptoje tarp dviejų langų.

„Salos“ konstrukcijos tūris naudojamas talpiems stalčiams, spintelėms ir konteineriams sumontuoti – taip virtuvėje atsiranda papildomos vietos, kur paslėpti maisto produktus ir būtiniausius reikmenis, kad jie negadintų estetinio vaizdo.

Iš kitos – „paradinės“ – pusės „sala“ tarnauja kaip valgomojo zona: ant stalviršio pritaisyta paaukštinta stiklo lentynėlė atstoja baro stalą, prie jo priderintos patogios ir stilingos baro kėdės. Indus ir valgomajame naudojamus daiktus patogu susidėti į po stalviršiu suformuotą spintelę su matinio stiklo durelėmis.

 

Veltos naminės vilnos puodkėlė, 40 Lt, „Mano lietuviški namai“

 

Kavinukas, apie 200 Lt, „Heine“, (www.otto.lt, kainos nurodytos su pristatymo išlaidomis)

 

Stalo padėkliukas, 18 Lt, „Dorado“

 

Druskinė ir pipirinė, 27,50 Lt, „Alan Deko“

 

Silikoninis dangtis, apsaugantis nuo riebalų ir vandens taškymosi, 135 Lt, „Decode“

 

Birių produktų indas, 42 Lt, „Design Plius“

 

Medinė grūstuvė, 132 Lt, „Imdeco“

 

Akmens masės plautuvė su nuimama stikline pjaustymo lentele ir nerūdijančio plieno sieteliu „Blanco“, 1 299 Lt, „Alno“

 

Baro kėdė, „Bombo Stool“, dizaineris – Stefano Giovannoni, gamintojas – „Magis“, nuo 1 680 Lt, „Skandinaviški interjerai“

 

Kombinuota įmontuojamoji orkaitė „AEG BS9304401M“, „ProCombi“ funkcija padeda susieti kepimą garuose ir įprastą konvekciją, todėl joje pagamintas maistas sultingas, natūralaus skonio, išlieka vitaminai, be to, jei norite, valgį galite iškepti ir su traškia plutele, 3 999 Lt, „Topo centras“

 

Stalinė šiukšliadėžė, 24,99 Lt, „SBA idėjos namams“

 

Virtuvinis maišytuvas „Axor Citterio Semi-Pro“, gamintojas – „Hansgrohe“, 2 879 Lt, „Sidabrinis krioklys“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis