Provanso stilius standartinį butą pavertė romantiška oaze. FOTO

Projektuodama dviejų kambarių buto interjerą dekoratorė Elžbieta Skunčikienė stilistiškai pakeitė šiuolaikišką standartinio tipo erdvę: skaidrumo pojūtį jai padėjo sukurti baltas koloritas, o jaukumo ir romantikos suteikė Provanso stilistikai būdingi elementai, gėlėti motyvai ir mielos detalės.

Taip pat skaitykite:
- Šiuolaikiška kaimo sodyba – lyg dviejų galų troba
- Įrenginėjame būstą: kaip kuo racionaliau išnaudoti nedideles erdves
- Reikalavimai butui pajūryje: kad būtų galima gėrėtis vaizdu į marias bei kopas ir mėgautis ramybe

Projekto autorė – dekoratorė Elžbieta Skunčikienė, www.dekorostudija.lt

Rekonstruojant maždaug 50 m2 ploto dviejų kambarių butą buvo paliktas ankstesnis planavimas – čia įrengtas bendrasis kambarys, kuriame suformuotos svetainės, valgomojo ir virtuvės zonos, taip pat atskiras miegamasis ir vonios kambarys. Kadangi butas nedidelis, interjerą projektavusi dekoratorė Elžbieta Skunčikienė norėjo išsaugoti erdvės, lengvumo ir šviesos įspūdį, todėl kone visoms sienoms dekoruoti buvo pasirinktas baltas koloritas, ir tik kai kurios plokštumos išklijuotos pastelinių atspalvių ornamentuotais tapetais.

Žurnalas "Mano namai"
Prie baltų sienų derėjo ir iš anksčiau paliktos medinės lakuotos grindys, kurių blizgus paviršius taip pat padėjo sukurti vizualiai didesnės erdvės pojūtį.
Rinkdama svetainės baldus, dekoratorė stengėsi, kad jie būtų praktiški bei patogūs, bet ne itin masyvūs, neužgožtų nedidelės erdvės.
Žurnalas "Mano namai"
Nedideliame bendrajame kambaryje teko sutalpinti net tris funkcines zonas, todėl buvo labai svarbu pasirinkti tinkamo dizaino ir gabaritų baldus, kad jie neužgožtų erdvės, bet taip pat būtų patogūs, praktiški, ekonomiški.
Žurnalas "Mano namai"
Dėl šios priežasties daugelis baldų atvežta iš parduotuvių IKEA – jie ne tik puikiai tiko prie kuriamos interjero stilistikos, bet ir tilpo į buto rekonstrukcijai skirtą biudžetą.

Viena bendrojo kambario dalis išklijuota pastelinio rusvai pilkšvo atspalvio tapetais su grakščiomis rožinėmis gėlytėmis. Toks sprendimas suteikia baltai erdvei jaukumo ir šilumos, paįvairina spalvinę paletę.
Žurnalas "Mano namai"
Virtuvei įrengti buvo numatyta vieta bendrajame kambaryje palei sieną priešais poilsio zoną, todėl reikėjo buitinės paskirties zoną padaryti kuo labiau „nematomą“, kad ji netrikdytų kuriamo jaukaus bei romantiško įspūdžio.
Nematomos virtuvės įspūdį padeda išgauti lygūs balti virtuvės baldų fasadai, kurių netrikdo net rankenėlės, bei vientisa plokšte, o ne plytelėmis dekoruota siena virš darbastalio.
Žurnalas "Mano namai"
Taupant vietą ir siekiant sukurti praktišką, gyventi patogią erdvę, virtuvės spintelės buvo suprojektuotos iki pat lubų – taip atsirado daugiau vietos įvairiems virtuvės reikmenims suslėpti. Norėdama kuo labiau užmaskuoti šią zoną ir išsaugoti interjero vientisumą, dekoratorė parinko lygius baltus virtuvės baldų fasadus, sieną virš darbastalio taip pat dekoravo vientisa plokšte, o ne plytelėmis. Taip pavyko sukurti kone nematomos buitinės paskirties zonos įspūdį.
Žurnalas "Mano namai"
Priešais virtuvę dekoratorė suprojektavo patogų valgomąjį, kuris taip pat yra ir virtuvės bei poilsio erdvių skiriamasis elementas. Balta valgomojo stalo ir kėdžių spalva bei klasikinio kantri stiliaus dizaino elementai puikiai dera prie elegantiškais floristiniais motyvais dekoruotos sienos ir paryškina romantišką interjero nuotaiką.

Balta valgomojo stalo ir kėdžių spalva bei klasikinio kantri stiliaus dizaino elementai puikiai dera prie elegantiškais floristiniais motyvais dekoruotos sienos ir paryškina romantišką interjero nuotaiką.
Žurnalas "Mano namai"
Nedideliame šeimininkų miegamajame Elžbieta taip pat stengėsi išsaugoti erdvės, šviesos pojūtį bei sukurti romantišką įspūdį, todėl visoms sienos dekoruoti buvo pasirinktas baltas atspalvis, o viena išklijuota gėlėtais tapetais su smulkiais, jaukiais melsvo kolorito floristiniais motyvais.
Projektuojant interjerą dekoratorei pavyko įgyvendinti šeimininkų lūkesčius ir standartiniame bute sukurti jaukią erdvę, dekoruotą šviesiais, skaidriais atspalviais, pripildytą romantiškos nuotaikos.
Žurnalas "Mano namai"
Galvūgaliu prie jos įkomponuota šeimininkų lova. Dekoratorė specialiai parinko ažūrinį metalinį baldą su grakščiai ornamentuotu baltos spalvos rėmu – tokio dizaino lova ne tik puikiai tiko prie pasirinktos interjero stilistikos, bet ir neužgožė nedidelės erdvės.
Romantikos ir jaukumo atmosferą padeda išryškinti mielos smulkmenos, kuriomis tradiciškai dekoruojami Provanso stilistikos interjerai.
Žurnalas "Mano namai"
Miegamajame kuriamą romantikos ir jaukumo atmosferą padeda išryškinti ir tekstilė – dekoratyvi lovatiesė, rusvos, stilingai kutais parištos užuolaidos bei mielos smulkmenos, kuriomis tradiciškai dekoruojami Provanso stilistikos interjerai.
Langus puošiančios sunkios klasikinio stiliaus rusvo kolorito užuolaidos dekoruotos kutais.
Žurnalas "Mano namai"

Nuotraukos – Monikos Gečaitės

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis