Naujausios virtuvės interjero tendencijos

Patalpų bei baldų dizainas keičiasi kiekvienais metais. Bendrosios tendencijos išryškėjo dar praėjusiais metais ir laikui einant vis labiau įsitvirtina.

Kalbant apie virtuvės dizaino tendencijas, jas galima pamatyti pavarčius interjero dizaino katalogus, nuėjus į baldų parodas, pavarčius apie namus rašančius žurnalus bei interneto tinklalapius. Norime su jumis pasidalinti svarbiausiomis šių metų virtuvės interjero tendencijomis.

Vida Press
Šiemet virtuvės dizainas tolsta nuo tradicinės struktūros, kurioje tarsi sudarydami tandemą įprastai puikuodavosi šaldytuvas, viryklė ir plautuvė. Be abejo, anksčiau nebūdavo ir tiek daug prietaisų, be kurių šiuolaikinės šeimininkės sunkiai išsiverstų, taigi toks išdėstymas buvo labai patogus. Šiandien projektuojant virtuvę specialistai primygtinai siūlo pagalvoti apie šeimos poreikius ir taip savo virtuvę padaryti ne tik modernia, bet ir itin komfortabilia. Idealu, jei turite galimybę savo virtuvę padalinti į maisto gaminimo, buvimo su šeima bei vaikų zonas.

Skaitomiausi straipsniai:
Sapnai mus įspėja apie artėjančias ligas
Jei tai darysite, plaukai bus stori ir žvilgantys žymios kirpėjos patarimai
Netradicinis daržininkas: kuo daugiau netvarkos, tuo sveikesnis sodas
Astrologė Rima: kam seksis iki pat rugpjūčio vidurio
Būna ir taip: meilę rado laidojimo biure

Natūralios medžiagos. Šių metų virtuvės interjeras ir vėl atras natūralias, grynas medžiagas. Čia galima pamatyti plytų imitacijų, neobliuotų lentų, ar netgi atviro betono ruožų. Virtuvės dizainas kuriamas su industrijos potepiu, tačiau tai reiškia ne tiek modernų ir šaltą interjerą, kiek modernumo bei senųjų laikų detalių, paimtų iš ūkio, mišinį. Nors chromas, nikelis ir nerūdijantis plienas vis dar svarbūs, tačiau po truputį jie užleidžia vietą šiltesnių spalvų metalams.

Vida Press
Tamsesnės virtuvės spalvos. Šiais metais į virtuvės interjerus įsilies tamsesnių spalvų paletės. Šių metų virtuvės baldų paviršių ir sienų spalvos – juoda, ruda, tamsiai raudona ar net vario. Žinoma, tamsi sienų spalva vizualiai sumažina patalpas, todėl dizaineriai siūlo tamsia spalva dekoruoti tik vieną patalpoje esančią sieną arba šį sprendimą naudoti luboms.

Shutterstock nuotr.
Nebemadingos lakuotos spintelės. Dar viena sparčiai pamirštama virtuvės tendencija yra lakuoti baldų paviršiai ir tokio tipo apdaila. Nors lakuotos detalės dažnai atrodo prabangiai ir iš tiesų dailiai, tačiau lakas sukuria šaltumo, nejaukumo įspūdį. Be to tokiems baldams reikia nemažai laiko atimančios priežiūros. Specialistų teigimu, virtuvėje visuomet puikiai tinka mediniai baldai. Jie atrodo itin natūraliai, jaukiai, romantiškai, patalpai suteikia šilumos. Spalvos, atkeliavusios tiesiai iš gamtos, sukuria harmoningą virtuvės visumą.

Vida Press
Atviros lentynos ir stiklinės durelės. Jau kurį laiką virtuvė nebėra atskiras izoliuotas kambarys, ji tampa vis mažiau ribojama sienų. Kai kurie interjero dizaineriai virtuves kuria taip, kad ši patalpa kuo subtiliau įsiterptų į visą namų aplinką. Taip virtuvė po truputį tampa, o gal jau ir tapo, pagrindine šeimos bei draugų susitikimų vieta, jos darosi vis gražesnės, modernesnės, stengiamasi išnaudoti visą jų vizualinį potencialą.

Vida Press
Taigi, pastaruoju metu visuose virtuvių tipuose vis smarkiau ryškėja tendencija – demonstruoti spintelių turinį, parodyti viską, ką tik turite: nuo puodų bei keptuvių iki gurmaniškų aliejų ar prieskonių. Tam puikiausiai tinka atviros ar įstiklintos virtuvės balų lentynos bei spintelės. Kadangi tai gana lengvai įgyvendinamas sprendimas, galite atsinaujinti net ir tada, jei artimiausiu metu virtuvės remonto neplanuojate. Jeigu jūsų spintelės jau turi stiklines dureles, tuomet galite drąsiai investuoti į naują indų komplektą, kuris atkartotų patalpoje dominuojančias detales, pavyzdžiui, baldų arba stalviršio spalvas. Tokiu būdu sukursite harmoningą, išbaigtą vaizdą. Variacijų bei idėjų, kaip tai turėtų atrodyti atviros spintelės ir lentynos, yra tikrai labai daug, todėl rekomenduojama vengti stereotipų.

Vida Press
Uždaros spintelės sparčiai keliauja iš mados todėl, kad jos smarkiai sumažina namų erdvę, kurios šiuolaikinis žmogus taip trokšta. Uždaros pakabinamos spintelės užgriozdina namus, suteikia jiems sunkumo įspūdį. Tiesa, atviros lentynos taip pat turi trūkumų. Vienas didžiausių – ant jų greičiau kaupiasi dulkės ir purvas. Kita vertus, tai – menkniekis, lyginant su tuo, kad jūsų namuose bus daugiau šviesiau ir erdviau.

Tamsūs virtuvių stalviršiai – tai dar viena svarbi šių metų virtuvės baldų tendencija. Namų šeimininkai, kurie savo virtuvei nori suteikti šiek tiek rafinuotumo, gali jį pasiekti rinkdamiesi kvarco arba juodo granito stalviršius. Be to, tamsūs ar net juodi stalviršiai sudarys estetiškai patrauklų kontrastą ir su šviesiais virtuvės baldais, ir su sienų spalva.

Vida Press
Grindys. Renkantis virtuvės grindis rekomenduojama susikoncentruoti ties šviesiais, pasteliniais gamtos atspalviais. Nors anksčiau tamsios grindys buvo ypač populiarios, žmonės dėl jų ir tamsių baldų buvo tiesiog pametę galvas, vis dėlto žvelgiant į šiandienines tendencijas to reikėtų atsisakyti. Tamsios grindys nėra toks praktiškas pasirinkimas, kaip kartais gali pasirodyti. Juk ant jų iš karto ima matytis dulkės, purvas, įbrėžimai ir kiti pažeidimai. Šviesūs neutralūs grindų atspalviai praplės jūsų namų erdvę ir tiks įvairiems interjerams.

www.statybaplius.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis