Naujausios dizaino mados - tiesiai iš Paryžiaus ir Londono parodų

Namai - tai mūsų nuotaikos, prisiminimai ir mūsų turinys. Labai svarbu, kad namuose būtų ne tik patogu, bet ir gražu, kad būtų laisva ir linksma nuotaika. Kad jie alsuotų gera energija. Tą geros nuotaikos orą parsivežame iš kelionių, semiamės iš draugų ir malonių susitikimų.

Pasakoja interjero dizainerė, interjero dizaino namų „Retroforma" įkūrėja
Lina Kalinauskaitė-Forsman

Kai metai eina žiemos ir tamsos link, daugiau laiko praleidžiame namuose, virtuvėje, prie stalo, ant sofos, lovoje ir vonioje. Rudenį į namus sugrįžtame iš laukų, jūrų ir pievų. Ir natūraliai ateina noras tvarkytis, bent jau man.

Matthew Williamson, "Cubana"

Noriu pasidalinti savo įžvalgomis iš šį rudenį vykusių Paryžiaus ir Londono dizaino parodų ir renginių. Mano supratimu, svarbiausia yra spalva. Ji kaip kodas apjungia įvairius interjero elementus. Nėra taip svarbu, kokios stilistikos yra baldas ar visas interejeras. Svarbu - spalvos jausmas.

Matthew Williamson, "Cubana"

Šio rudens spalvos troškulį malšina rožinės spalvos atmaina, kuria dekoruojamos pagalvės, audiniai, indai ir kiti interjero aksesuarai. Pavadinau šią spalvą „nekaltai rausva”, nes ji ne tokia ryški, prislopinta, tarsi kukli, bet tuo pačiu traukianti žvilgsnį ir pastebima. Ji švelni. Nemanau, kad ši spalva smarkiai išpopuliarės Lietuvoje, nes lietuviai sunkiai įsileidžia rausvus atspalvius. Tam, kad suskambėtų namuose aukščiausia elegancijos nata, ji turi būti kruoščiai suderinta su kitais namų elementais. Beveik kolekcininko metodu, kai namams renkami tiesiog širdžiai mieli daiktai, o po to jie derinami tarpusavyje. O toks emocinis derinimas Lietuvoje nėra priimtinas, nes pas mus vis dar dominuoja pagrindinis namų apstatymas, ir į tokias smulkmenas dauguma žmonių nesigilina. Pasirinkę stabilias, neutralias spalvas, žmonės tikisi, kad galės įvesti spalvą vėliau. Bet taip ir neišdrįsta.

Matthew Williamson, "Cubana"

Daugiau šansų aš duodu šiuo metu ypač populiariai šalavijų žaliai. Šią spalvą interjero objektų kūrėjai naudoja daug plačiau nei „naująją“ rožinę. Ja dekoruojamos ne vien atskiros detalės ir aksesuarai, bet ir baldai. Šalavijų, šaltesnių melsvų atspalvių tapetais dekoruojamos kambario sienos, dažniausiai - miegamieji kambariai. Šalavijų žalios iškilimas yra natūrali vandens ir dangaus spalvų mados tąsa. Įvairūs žalios ir mėlynos atspalviai prestižinių interjero namų interjeruose pastebimi jau nebe vienerius metus. Vandens spalvos rekomenduojamos, kai norima į namus įnešti gaivos, erdvės, šviežio oro įspūdžių, miško tankumo.

Designers Guild, "Caprifoglio"

Būtent šių dviejų skirtingų spalvinių gamų derinimas tarpusavyje ir yra viena pagrindinių gaivių sezono naujienų. Taip pat labai matoma tampa neutrali spalvų gama, todėl švelnūs atspalviai suskamba baltos, balandžių pilkos, šviesaus sidarbo ir grietinėlės spalvos deriniuose.

Matthew Williamson, "Cubana"

Kalbant apie dekoro elementus, dėmesį traukia veidrodžių ir šviestuvų „spiečiai“. Iš įvairių formų veidrodžių elementų formuojami ornamentai yra nepaprastai dekoratyvūs. Panaši tendencija įžvelgiama ir šviestuvų madoje: keli nedideli skirtingų formų šviestuvai sukabinti vienoje vietoje dėl mažų charakteringų detalių tampa vienu įspūdingu, dėmesį traukiančiu objektu.

Ir pabaigai. Paryžiaus parodoje pastebėta tendencija - prabangių akmens (marmuro, agato) paviršių ir akmens rašto iškilimas. Tikras akmuo naudojamas staliukų paviršių gamybai, o akmens raštas ar jo faktūros atsiduria ant sienų tapetų. Akmuo interjeruose jau ne pirmus metus draugauja su metalo elementais: auksu, žalvariu, variu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis