Namų interjero tendencijos'2014 - kokia spalva yra Nr. 1?

Visais laikais žmonės norėjo gyventi kuo gražiau, turėti gražiai atrodančius, estetiškus namus. Bėgant laikui šis poreikis dar labiau augo, o namų interjerui skiriamas vis didesnis dėmesys. Nieko keista, kodėl informacija apie naujausias namų interjero tendencijas tampa labai svarbi vis didesniam ratui žmonių. Na, o mes skubame pateikti naujausias 2014 metų namų interjero tendencijas.

Taip pat skaitykite:
- Svetimoj šaly vyras paliko mane taip, kaip stoviu, su dviem mažamečiais vaikais
- Numerologai: apskaičiuokite, kaip klostysis jūsų santykiai
- Namai pagal fengšui: kaip sukurti teigiamą energetiką
- Žagarėliai iš jogurtinės tešlos

* Kalbant apie interjero tendencijas pirmiausia minime spalvą. Ji vaidina išties svarbų vaidmenį. Na, o kokiai spalvai derėtų teikti pirmenybę šiais metais? Anot interjero ekspertų, geriausias pasirinkimas šiais metais namų interjerui yra mėlyna spalva. Maža to, tai neturėtų būti blyški mėlyna spalva, priešingai – kuo ji ryškesnė, tuo geriau. Taip pat puikus pasirinkimas yra ir visi šios spalvos atspalviai.

Shutterstock nuotr.
Reikia pastebėti, jog paprastai mūsų tautiečiai, įrenginėdami namus, nėra linkę naudoti daug mėlynos spalvos ir mieliau renkasi šiltas bei ramias spalvas, todėl drąsiai galima sakyti, jog ši naujausia tendencija taps iššūkiu ne vienai šeimai, įrenginėjančiai namus. Taigi, jei anksčiau nė neįsivaizdavote, kaip jūsų namuose atrodytų sodriai mėlyni tapetai ar žydros spalvos sofa, atminkite, jog šiais metais tai yra vienas madingiausių pasirinkimų. Dėmesį verta atkreipti ir į tai, jog mėlyna bei jos atspalviai puikiai dera ir prie praėjusių metų spalvos – smaragdinės.

* Dar viena šių metų namų interjero tendencija yra auksas. Savaime suprantama, įsigyti iš aukso pagamintų baldų ar interjero detalių gali retas žmogus, tačiau, jei nusprendėte save palepinti ir namus papuošti brangiu pirkiniu, verta atkreipti dėmesį į auksu dekoruotas pagalvėles, užuolaidas, karnizus, šviestuvus ar statulėles.

Shutterstock nuotr.
Na, o jei mėgstate namus puošti savo rankų darbo kompozicijomis, jas gamindami taip pat nepamirškite auksu tviskančių medžiagų - priklausomai nuo to, kokia yra kompozicija, ją galite papuošti aukso dulkėmis, monetomis, kaspinais. Reikia pastebėti, jog aukso blizgesys puikiai dera ir prie karščiausios šių metų spalvos – mėlynos.

* Kalbant apie svarbiausias šių metų namų interjerų tendencijas, dėmesį verta atkreipti ir į faktūras. Šiais metais ypač madingi vilna bei šilkas. Kuo daugiau šių medžiagų bus jūsų namuose, tuo geriau. Galite rinktis vilnos kilimus ar minkštųjų baldų užtiesalus, šilkines užuolaidas, staltieses. Svarbu pabrėžti ir tai, jog šios medžiagos yra svarios ne tik dėl estetinės, bet ir praktinės reikšmės – juk nieko nėra geriau už vilnos ar šilko švelnumą...

Shutterstock nuotr.
* Ilgus metus lietuviškuose interjeruose buvo itin populiarus granitas. Vis dėlto, šiais metais toks sprendimas jau nebėra išmintingas – pamažu granitas apleidžia savo pozicijas... Todėl jei ruošiatės įrengti namus ir jau ne ką kartą galvojote apie tai, kaip puikiai juose atrodys granitas, verčiau jį pakeiskite kita medžiaga.

* Šiais metais pirmenybė yra teikiama šviesioms grindims. Ilgus metus namų interjerų kūrėjai dalijo patarimus apie tai, jog reikėtų rinktis tamsių spalvų grindis, neva prie tokių grindų lengva priderinti apdailos elementus, baldus bei interjero detalių. Tačiau šiais metais siūlomas kitoks pasirinkimas – šviesių spalvų grindys. Na, o tokį pasirinkimą interjerų kūrimo ekspertai argumentuoja tuo, jog šviesios grindys yra kur kas praktiškiau nei tamsios: padidina erdvę, ant jų mažiau matosi nešvarumai.

Shutterstock nuotr.
* Jei norite, kad jūsų namai būtų įrengti pagal visas šių metų tendencijas, nepamirškite ir skandinaviško minimalizmo. Reikia pabrėžti, jog tai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nemėgsta baldų bei interjero detalių gausos savo namuose.

Shutterstock nuotr.
* Na, o pabaigai, negalima nepaminėti dar vienos, ne ką mažiau reikšmingos tendencijos: kiekvienoje srityje jau tapo įprasta (ne išimtis yra ir namų interjerų kūrimas), kad yra pasiūlomos itin įdomios idėjos. Būtent tokių idėjų nestokoja ir šiųmetinės namų interjerų tendencijos – ekspertai teigia, jog tikrai neprašausite pro šalį pasirinkę baldus ar interjero detales, dekoruotas etno motyvais.
Shutterstock nuotr.

Persistengti taip pat neverta, tačiau viena kita natūralumo dvasia kvėpuojanti ir etno motyvais dvelkianti detalė tikrai papuoš jūsų namus ir į juos užsukusiems svečiams leis suprasti, jog juose gyvena namų interjero tendencijas puikiai išmanantys žmonės.

Apibendrinant šią temą, matyti, jog namų interjerų žinovai šiems metams pažėrė išties nemažai tendencijų. Taigi, jei norite gyventi būtent pagal jas įrengtuose namuose, nepamirškite kuo daugiau mėlynos spalvos, auksu tviskančių detalių, vilnos, šilko, šviesių grindų, etno motyvais margintų daiktų ir jokiu būdu nesirinkite granito.

www.statybajums.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis