Lenktos koridoriaus sienos tarsi formuoja upę, tekančią per butą

Pasak projekto autorės dizainerės Vėtrės Markevičiūtės, kuriant šį interjerą sprendimus diktavo užsakovų poreikiai: erdvi, šilta, daiktais neapkrauta erdvė, modernūs stilistiniai sprendimai, suderintos patogaus gyvenimo ir poilsio galimybės. Pagrindinė užduotis – sukurti modernų, jaukų ir laiko prasme nesenstantį interjerą.

- Ž. Vaškytė-Lubienė: šeimoje moteris gali vyrą paversti vergu arba padaryti karaliumi
- Šiam grožio receptui – 500 metų!!! Angliška jauninanti kaukė veidui
- Grožio dosjė. N. Marčėnaitė: niekada nenorėjau būti kaip visos
- Eva Tombak: sakote, vaikystė - gyvenimo džiaugsmo metas? Ponai, jūs su marškinėliais gimę...
- Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

110 kv. m. butas įrengtas Vilniaus gyvenamajame kvartale, dešiniajame Neries krante.

Beje, projektuojant stengtasi apsieiti be smulkių detalių, projekto autorės įsitikinimu, jos turi atkeliauti su šeimininkais. Daugiau dėmesio skirta erdvių masėms, švelniai lenktoms sienų ir kampų linijoms, lengvoms spalvoms.

Asmeninio albumo nuotr.

Čia sukurta nuotaika harmoningai dera su būsto savininko vidumi ir pro langą matoma supančia aplinka – Gedimino pilimi, parku bei raibuliuojančiu Neries vingiu.

V. Markevičiūtės nuotr.

Pasak V. Markevičiūtės, nors funkcionalumas – svarbiausias kriterijus, tačiau jis ne vienintelis, estetiniai aspektai tokie pat svarbūs, todėl projektuojant būtina atsižvelgti į viską. Dizainerės teigimu, visos erdvės tinka kūrybai, o trūkumai dažnai virsta pranašumais. Buto pirminis architektūrinis vaizdas nebuvo lengvas dėl erdvių išdėstymo, nes formavosi 25 kv. m sunkiai pritaikomas koridorius.

V. Markevičiūtės nuotr.

Vis dėlto būtent ši ypatybė tapo galimybe sukurti lenktus koridorius – taip sienų kampuose atsirado atsikartojančios lenktos linijos. Koridorius tapo tarsi platėjančia upės vaga, įtekančia į svetainės ir virtuvės erdvę.


Bendrų erdvių spalvos šviesios ir lengvos, žemės tonų – tai papildomai praplečia ir taip nemažą erdvę. Gyvybės suteikia ir naudoti akcentai – tų pačių tonų, bet sodresnių atspalvių užuolaidos, kilimas, pagalvės ir aksesuarai. Paauglio kambarys jau kitoks: pilka, balta, juoda ir raudona spalvos – jaunatviško veržlumo atspindys.

V. Markevičiūtės nuotr.

Visur naudotos natūralios medžiagos. Išskirtinės grindys – rankomis sendintas, rievintas alyvuotas ąžuolas. Tokios grindys kontrastuoja su modernia aplinka ir suteikia gamtos pojūtį. Be to, gamtiniai motyvai tarsi lapų šešėlis šmėžuoja ir kitose erdvėse – svetainės siena, miegamojo gėlių siena, natūraliu akmeniu dengta virtuvės siena.

Asmeninio albumo nuotr.

Nors esi miesto centre, modernioje aplinkoje, tačiau neatsiriboji nuo žmogų amžiais lydėjusių tradicinių būsto medžiagų.

Tai suteikia ramybės ir stabilumo. Durys faneruotos, aukštos, siekiančios iki pat lubų, dera su didelėmis erdvėmis. Minkšti baldai masyvūs, bet lengvų formų, o pieno baltumo gobelenas suteikia malonios prabangos ir patogumo jausmo, reikiamo tikrai gerai atsipalaiduoti.


Išskirtiniai virtuvės baldai – baltai dažyto stiklo fasadai ir geltonai žalio stiklo stalviršis įrėminti didelių poliruoto akmens plytelių fone.

Apšvietimas sustiprina erdvės nuotaiką, o šviestuvai atlieka ir skulptūros – dekoro elementų – vaidmenį. Čia sukurtas ir bendras apšvietimas, ir atskirų erdvių apšvietimas: valgomojo ir svetainės dalies.

V. Markevičiūtės nuotr.

Kabantys chromuoti svetainės šviestuvai tarsi jūros nugludinti akmenukai ar lašeliai skleidžia skaidytą malonią šviesą. Koridoriaus banga įrėminta grindiniais ledukais, o paauglio kambaryje tarsi naktiniame klube ryškių spalvų dėmelėmis žaismingai apšviesti paveikslai. Miegamojo šviestuvėlis – lengvas skaidrių stiklo lašelių lizdelis.

V. Markevičiūtės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis