Kokie baldai madingi? Rekomenduoja interjero dizaineriai

Norite atnaujinti būstą? Neskubėkite pirkti naujų baldų!

Ko gero kiekvienas savo namuose nori jaustis patogiai ir jaukiai, maloniai leisti laisvalaikį ar priimti svečius. Kartais užtenka kelių prisiminimus keliančių detalių ir būstas tampa savu bei savitu. Tačiau ne mažiau svarbi ir gyvenamojo ploto stilistika. Vieniems patinka klasikinė, įprasta aplinka, kiti mėgsta šiuolaikišką dizainą.

Šiemet pasaulio baldų gamintojai sutartinai apsistojo ties įvairių stilių persipynimu, todėl neturėtumėte prašauti namuose derindami skirtingų stilių baldus.

Shutterstock nuotr.
Baldai pasižymi ryškiomis spalvomis, įvairiais akcentais, todėl norintiems stilingų namų tereikia pasitelkti fantaziją. Šiuo metu madingam interjero dizainui būdingas šiek tiek eklektiškas stilius, varijuojantis įvairiomis spalvomis, formomis ir laikotarpiais. Dabar ūsų namai kaip niekada tiksliai gali atspindėti jūsų charakterį, būdo bruožus ir individualumą. Tai savotiškas laisvės laikotarpis, kuomet neturite laikytis įprastų kanonų, į kažką lygiuotis.

Shutterstock nuotr.
Jei planuojate įsigyti naujus baldus ar juos šiek tiek atnaujinti, rinkitės tai, kas jums labiausiai patinka. Šiemet sofas ir kėdes madinga aptraukti gėlėtu ar šviesių spalvų gobelenu. Šviesios spalvos pagyvins aplinką ir suteiks energijos. Na o gėlėtas gobelenas išlaisvins ir jūsų būstui pridės vasariškos nuotaikos.

Žurnalas "Mano namai"
Jei nusprendėte įsigyti naują komodą ar spintelę, rinkitės senovinį klasikinį ar subtilų provincijos stilių. Rankų darbo baldai šiemet ypač populiarūs. Šie baldai įneš į jūsų aplinką daugiau gyvybės ir puikiai derės su kitais jūsų turimais baldais. Šiam sezonui taip pat būdingi afrikietiški ar meksikietiški motyvai. Todėl nebijokite eksperimentuoti.

Miegamojo baldai šiemet taip šiek tiek kinta. Masyvios lovos su papildomomis ertmėmis daiktams susidėti vėl grįžta į madą. Tad jei neturite galimybės įsigyti naujų baldų, pasiieškokite galimybių įsigyti senus ir juos restauruoti.

Shutterstock nuotr.
Nors antikvariatas visuomet buvo vertinamas, šiandien ypač populiaru tokius baldus derinti su moderniais, šiuolaikiškais baldais. Toks derinys bus išties įdomus, o kartu suteiks galimybę neatsisakyti visų anksčiau turėtų baldų. Jei jūsų butas įrengtas šiuolaikiškai, papildykite savo interjerą senoviniais baldais.

Žurnalas "Mano namai"
Nors šiemet vyrauja eklektiškas stilius, tačiau gyvenamosios patalpos neturėtų būti apkrautos stambiomis detalėmis. Šiems metams būsto dizainui būdingas lengvumo pojūtis. Tačiau tai nereiškia, jog baldai neturi būti funkcionalūs. Šiuolaikiški baldai dažnai pasižymi ypatingu funkcionalumu, todėl jums neteks jaudintis dėl trūkstamos vietos daiktų sandėliavimui.

Žurnalas "Moteris"
Šiemet madingas akcentas - kėdės. Atnaujindami jomis aplinką neturėtumėte visiškai ištuštinti savo piniginės. Galima atrasti variantų, nereikalaujančių didelių išlaidų. Tiesiog išsirinkite nedidelę kėdutę ar krėslo tipo kėdę, kūrybingai pakeiskite jos išorę ir džiaukitės nauju baldu.

Kartu su stambių gabaritų lovomis, į madą grįžta ir balta spalva. Ja madinga padengti ne tik sofas, bet ir medinių baldų paviršius. Jei turite sena spintelę ar kitą medinį baldą, galite savarankiškai paversti jį nauju ir šiuolaikinės baldų mados tendencijoms nenusileidžiančiu jūsų būsto aksesuaru. Tai puiki proga senus daiktus "prikelti" naujam gyvenimui.

Shutterstock nuotr.
Vystantis šiuolaikinėms technologijoms vis daugiau žmonių grįžta dirbti į namus. Taigi, nors ilgą laiką darbo stalai buvo tapę prabangos simboliu, jie vėl atgauna savo vertę ir pradedami naudoti pagal paskirtį. Todėl, jei turite galimybių įsigyti senovinį darbo stalą, būtinai tai padarykite - jūsų svečiai liks sužavėti, na o jūs prie jo galėsite patogiai dirbti, planuoti atostogas ar tiesiog stilingoje aplinkoje paskaityti knygą.

Shutterstock nuotr.
Viena svarbių šio sezono tendencijų - spalvingi baldai. Taigi, nebijokite savo būstą atnaujinti ryškesnėmis spalvomis ar detalėmis. Norint pagyvinti aplinką nebūtina perdažyti sienas. Šiam tikslui gali užtekti kelių spalvotų dekoro detalių ar poros spalvingų kėdžių, naujo šviestuvo ar paveikslo.

Taigi, jums nereikia "išradinėti dviračio" norint gyventi stilinguose namuose. Tiesiog pasitelkite savo fantaziją ir nebijokite improvizuoti.

www.statybaplius.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis