Kaip tvarkyti namų aplinką pagal fengšui

Norėdami sukurti puikų aplinkos kraštovaizdį, turite žinoti, kaip žemės sklype galima sukurti maksimalią gamtos pusiausvyros energetiką.

Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- I. Žukienė: trys santuokos, trys skirtingos kaip juoda ir balta istorijos
- Patogiausi ir madingiausi šios vasaros batai: 6 tendencijos, 20 porų
- Maža balta suknelė vasarai: 10 variantų
- Kaip lytiniai hormonai lemia mūsų išvaizdą, sveikatą ir net charakterį
- Kokią įtaką žmogaus likimui daro jo vardas?
- Firminis tinginio receptas

Nuo seniausių laikų Kinijoje netoleruojami tušti plotai namų aplinkoje. Rytų meistrai nepripažįsta žemės sklypuose aplink namus populiarių žolės vejų, nes tuo specialiai prie namų sukuriama tuščia erdvė svetima feng shui principams. Jei jūsų namo sklypas – be augmenijos, jis atviras visų krypčių vėjams, kurie išblaško esančią gyvybinę energiją, neleidžia jai kauptis. Visada žali medžiai, simbolizuojantys ilgaamžiškumą ir garbę, tradiciškai laikomi geriausiais gyvybinės energijos kaupėjais. Feng shui požiūriu geriausia - daugiametė nuolat žydinti vešlia lapija augmenija.

Pagrindinė taisyklė - kad visada būtų ryški riba tarp visuomeninės ir jūsų žemės sklypų. Kinijoje visus žavi „mėnulio vartai“ - ypatingu būdu medžiais suformuoti vartai į jūsų sklypą.

Atminkite, kad būtinai turite pabrėžti įėjimą į savo namo sklypą. Tai galima padaryti įvairiais būdais: apsodinant medžiais ar krūmais, įrengiant gražius individualius vartus ar net paprasčiausiai pakeičiant kelio dangą į namą nuo gatvės pusės.

Noriu atkreipti dėmesį į ypač blogą, tačiau Lietuvoje dažnai pasitaikantį atvejį, kai kelias į namus nuo asfaltuotos gatvės taip pat yra asfaltuotas. Geriausias kelias į namus - vingiuotas, garantuojantis namų gyvybinės energijos tekėjimą į jūsų valdas.

Gamtoje beveik nėra tiesių linijų, todėl ir savo sklype nekurkite jų. Stačiakampius namų kiemus sušvelninkite netaisyklingos formos gėlynais su netaisyklingai pasodintomis gėlėmis. Augmenija būna įvairių formų, spalvų ir dydžių. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kad gamtoje neauga tik vienos rūšies augalai.

Svarbu šviesos žaismas. Šviesa ir šešėliai vaidina milžinišką vaidmenį, kurį ne visi įvertina. Šviesa ir pavėsis - priešingybės. Jų santykis apibrėžia sklypo energetinę harmoniją. Jei jūsų sklypas saulėtas, būtina pasodinti vešlių medžių, įsirenkite ir vijokliais apsodinkite pavėsinę, nes priešingu atveju jūsų sklype vyraus teigiama energija, kurios perteklius sukels diskomfortą. Jei sklypas labai apželdintas ir yra pavėsyje, būtina, pasitarus su specialistu, taisyklingai išvalyti sodą. Rytuose pavėsinguose soduose efektyviai padidinamas sklypo apšvietimas sodinant jame gėles su stambiais baltais žiedais.

Sodo elementams naudokite tik tas pačias medžiagas, kurias naudojote jį įrengdami, pavyzdžiui, jei stogas dengtas molinėmis čerpėmis, takeliams ar jo borteliams tikslinga naudoti panašios tekstūros ir spalvos molio plyteles.

Jūsų sodo struktūra priklauso nuo to, kaip ruošiatės juo naudotis. Nenagrinėsiu atvejo, kai jis reikalingas skirti daržovėms ir vaisiams auginti. Jei nuspręsite visą sodą ar jo dalį skirti poilsiui ir dvasiniam tobulėjimui, jums atsivers daugiau galimybių.

Senovės Rytų šalyse žinomi dzen sodai, kuriuose šeimininkai medituodavo, kurdavo gyvenimo planus, spręsdavo problemas. Senovės soduose sodinant augalus būdavo kuriamos ypatingos šventų skaičių ir formų zonos. Jūs, net ir neišmanydami Rytų mistikos paslapčių, naudodami augmeniją, akmenis ir kitas pagal savo skonį pasirinktas medžiagas bei objektus, savo sodo sklype galite sukurti bet kokią mandalą (simbolinis Rytų meditacijoje naudojamas piešinys uždarame plote).

Sode patartina įsirengti specialius taškus, į kuriuos koncentruotumėte savo dėmesį per poilsį ir apmąstymus. Tai gali būti skulptūros, krištolo rutuliai ar net paprasti mielos jums formos akmenys.

Rega - intensyviausias žmogaus pojūtis. Kurdami sodą pagal feng shui ir šviesos teorijos principus stenkitės augalus sodinti taip, kad jų generuojama ar kaupiama energija atitiktų LUO SHU apibrėžtų kvadratų zonų energiją. Gėlių spalvų diapazoną parinkite pagal savo skonį, tačiau tai darydami būtinai laikykitės spalvų harmonijos. Jei jums patinka karštos spalvos - raudona, oranžinė ar geltona, pasistenkite išlaikyti spalvų harmoniją šaltomis žaliomis, mėlynomis ar violetinėmis gėlėmis. Universali spalva, kompensuojanti visas spalvas, - balta, ji atšaldo karštų spalvų gamas ir sušildo šaltas spalvas. Projektuodami gėlynus, pasistenkite įvertinti ir metų laikus, sodinkite gėles taip, kad jos akcentuotų arba sušvelnintų sezoninius gėlyno spalvų gamos pokyčius.

Uoslė - pats seniausias mūsų pojūtis, nuo kurio priklauso net ir reakcija į aplinkinį pasaulį. Kvapai yra glaudžiai susiję su atmintimi, sužadina ją. Sodinkite augalus ir gėles, kurių kvapai jums malonūs, tačiau nepamirškite kvapų harmonijos, remkitės aromaterapijos principais. Kvapai - pagrindinė augmenijos savybė, sužadinanti mumyse gyvybinę energiją, atkurianti dvasinę pusiausvyrą.

Skonis. Manau, visi žavimės, kai veikiant žemei, vandeniui, saulei ir orui išdygsta sėklos ir subręsta vaisiai. Auginamos sode daržovės ir vaisiai - garantija, kad maistas bus šviežias ir ekologiškai švarus, o auginamos vaistažolės turi būti ypatingas jūsų sodo elementas. Jos pasižymi ne vien kvapnumu ir skoniu, bet ir puikiomis gydomosiomis savybėmis. Vaistažoles patartina sodinti centrinėje sklypo dalyje, simbolizuojančioje sveikatą. Arba į tuos kvadratus, kurie atitinka nurodytas kūno sritis, jei jas reikia gydyti.

Klausa. Labai malonus sode tekančio vandens garsas. Rytuose manoma, kad nėra geresnio pasisveikinimo su svečiais kaip prieš namą čiurlenančio vandens garsas. Tekantis vanduo - gerų namų gyventojų santykių garantija. Rytuose sukuriama papildomų garso šaltinių - prieš įėjimus kabinami varpeliai ar bambuko lazdelės, kurias judina vėjas ar praeinantys žmonės. Pagrindinis garsų šaltinis sode - paukščių čiulbesys ir bičių dūzgesys.

Lytėjimas. Stambūs augalai su šiurkščiais paviršiais perduoda, teigiamą energiją, o smulkūs ir švelnūs - neigiamą. Sode turi būti šių augalų energijos pusiausvyra. Žinome, kad gamtoje yra daug augalų, kuriuos liečiant mus užplūsta malonūs jausmai.

Gali būti, kad sodo spalvos, kvapai, skonis ir garsai, kurie anksčiau patiko, pradės erzinti. Turite būti pasiruošęs permainoms, vykstančioms jumyse. Jūsų intelektualinis vystimasis ir sveikata priklausys nuo to, kaip sugebėsite prisitaikyti prie minėtų pokyčių, kaip išlaikote ryšį su žeme ir sodu.

Kokius medžius ar gėles geriausiai sodinti? Radiostezija vienareikšmiškai pirmą vietą suteikia visuomet žaliuojančiai pušiai. Kiekviename Rytų sode išvysime slyvą ir persiką – laimės medžius, ievas, tuopas, magnolijas ir bananmedžius. Kinijoje labai gerbiamas bijūnas – gėlių karalius. Jų yra per 100 rūšių, iš kurių gražiausia – "skrendantis liūtukas". Gėlė, simbolizuojanti ramybę ir ilgaamžiškumą, – chrizantema. Kinijoje ypač populiarios rožės, narcizai, hiacintai, granatai, o pietinėse provincijose – orchidėjos. Lotoso žiedas nuo senų laikų iki šiol liko doros, nepažeidžiamos išorinio pasaulio purvais simbolis.

Renkant dekoratyvinius medžius nedideliam sodui, būtina įvertinti jų augimo greitį, maksimalius medžių gabaritus, vainiko tankį, lapų, žiedų ir vaisių spalvą, taip pat jų savitus rudeninius atspalvius. Net ir nedideliame sode tinkamai parinkti ir pasodinti medžiai vizualiai sudarys sodo gilumo įvaizdį, o jų pavėsiai bus patikima vieta poilsiui karštomis vasaros dienomis. Kokius medžius rinktis, priklauso nuo jūsų sveiko proto ir intuicijos.

Augalų parinkimas sodui kiekvienoje situacijoje nusakomas daugybe faktorių, na, o jų grupavimas pirmiausia – nuo jūsų skonio, bet būtina laikytis šių taisyklių: negalima komponuoti lėtai augančių augalų su greitai augančiais augalais, nes pirmieji slopins antrųjų vystimąsi. Komponuodami atkreipkite dėmesį į tuos augalus, kuriems reikalingos vienodos augimo sąlygos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis