Kaip sutvarkyti miegamąjį, kad jis pritrauktų meilę ir ramybę

Miegamasis - dar viena svarbi patalpa namuose. Miegas - tai be ko mes negalima apsieiti. Mes galime miegoti trumpiau ar ilgiau, bet visai nemiegoti mes negalime. Čia mes praleidžiame apie 30 procentų savo gyvenimo.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Prognozės savaitei: atsargiai - neprisikalbėkite!
- Akcentai, pagyvinantys net juodžiausią aprangą
- Duria nugaroje? Pasitikrinkite kasą
- Persimonas - ne tik sveikatai, bet ir grožiui
- Burnoje tirpstantys sausainėliai

Pataria fengšui konsultantė Jelena Dudkina.

Sveikas miegas yra toks, kai mes lengvai ir greitai užmiegame ir lengvai pabundame, ir pabudę jaučiamės pailsėję, pilni jėgų ir noro ką nors nuveikti. Nuo to, kaip mes išmiegota, priklauso tai, kaip mes jausimės dieną.

Pilnaverčiam miegui pagal Fengšui reikalingas miegamasis su ramia energetika, tai turi būti pats saugiausias kambarys namuose, jis turi būti įrengtas kuo toliau nuo įėjimo. Gerai, jeigu miegamasis išdėstytas šiaurinėje dalyje, ji susijusi su intymiais santykiais.

Shutterstock nuotr.

Moterys turėtų miegoti dešinėje pusėje nuo vyro, tokiu atveju jos silpnesnė kairė pusė (širdis) atsiremia į stiprią ir aktyvią vyro dešinę pusę. Šitokiu būdu moteris gauna apsaugą, o vyras atiduoda savo jėgos dalį ir miegant pora harmoningai apsikeičia energija.

Labai svarbu, kad lova miegamajame būtų tinkamai pastatyta, nes tai iš dalies lemia mūsų sveikatą, taip pat ir santykius tarp žmonių, kurie miega vienoje lovoje. Vyro ir moters santykius galima aprašyti matant lovą.

Shutterstock nuotr.

Kaip gi surasti lovai tinkamą vietą? Lova turi turėti tvirtą sienelę už galvos, jei sienelės nėra - mūsų miegas labai chaotiškas. Ir ta sienelė turi būti pristumta prie sienos. Siena turėtų būti tvirta ir pakankamai stora - apie 10 cm, jeigu siena plonesnė, ji negali sulaikyti energijos. Energija patenka į patalpą pro duris ir sklinda prieš laikrodžio rodyklę, užsisuka prie sienos. Tai garantuoja mums saugumo jausmą, ir mes gauname reikiamą energiją.

Shutterstock nuotr.

Dėl tų pačių priežasčių neverta statyti lovos į kampą, kambario viduje, priešais langą (net jei užuolaidos labai tankios, energija tiesiog išskris pro langą), po stoglangiu. Virš lovos, o ypač virš galvos neturi nieko kabėti, jokių paveikslų sunkiuose rėmuose, lentynų, šviestuvų, sijų. Labai dažnai vaikai gulėdami lovose, virš kurių kabo lentynos, prisipažįsta jaučiantys baimę būti prispaustais, ir tai gali būti nenoro eiti miegoti priežastimi.

Vida Press

Negerai, jeigu lova stovi po žemai pasvirusiomis lubomis (sienos aukštis mažiau nei 1,5 metro), tai neigiamai veikia mūsų psichiką. Jeigu kambarys mažas, ir virš lovos yra šviestuvas, tai jis turėtų būti apvalios formos, „lėkštė“ nukreipta į viršų. Prie suaugusio žmogaus lovos, arba lovos, kurioje miega pora, turi būti priėjimas iš dviejų pusių. Vaiko (iki 12 metų) lova gali būti įstumta į kampą ir liestis prie dviejų sienų, šiuo atveju saugumo jausmas bus dar didesnis.

Lova neturėtų stovėti vienoje linijoje tarp durų ir lango. Jeigu taip yra, tai nakčiai reikėtų užtraukti tankias užuolaidas ir uždaryti duris. Pageidautina, kad žmogus, gulintis lovoje, matytų kambario duris. Jeigu durys yra už lovos arba labai arti galvos, miegas nebus ramus. Tokiu atveju tarp lovos ir durų reikia pastatyti spintelę, o ant spintelės – lempų arba nuotraukų rėmelyje – tam, kad energija šiek tiek sustotų.

Fotolia nuotr.

Priešais lovą nekabinkime veidrodžio, nes naktį mes atsikratome mums nereikalingos informacijos, kuri mus palieka kaip energija, ir ta energija gali atsimušti į veidrodį ir vėl grįžti pas mus. Jeigu pabusime - galime išsigąsti.

Nekabinkime veidrodžio ir priešais duris, nes veidrodis atmuš atgal visą įeinančią energiją. Miegant mūsų galva neturi būti nukreipta į tą sieną, už kurios yra tualetas ar vonia, nes tai gali neigiamai veikti mūsų sveikatą, ypač vaikų.

Svarbu, kad miegamojo dizainas nebūtų agresyvus, spalvos gali būti įvairios, priklausomai nuo šeimininkų pomėgių, bet neturėtų būti labai ryškios. Nesuklysite, jei sienas nudažysite švelniomis spalvomis. Toje vietoje, kur stovi lova, turi būti daug gryno oro.

Vida Press

Televizoriui taip pat ne vieta miegamajame, nes gali sukelti sveikatos problemų, nukentės ir tas žmogus, kuris miega už sienos, prie kurios stovi televizorius. Nėra gerai, jeigu aštrus spintos arba komodos, spintelės kampas nukreiptas į jus miego metu. Aštrus kampas agresyviai užsuka energijos srautus ir nukreipia į mus. Pasąmonė gauna informaciją apie grėsmę, ir ta kūno dalis, į kurią nukreiptas kampas, yra atakuojama, gali kilti sveikatos problemų. Miegamajame gali būti keli lėtai augantys augalai (nereikėtų jų daug, nes augalai naktį sugeria deguonį), apvaliais lapais, – jie valys orą nuo cheminių junginių. Būtinai valykime augalų lapus, nes kenksmingi junginiai vėl grįžta į orą, kuriuo mes kvėpuojame. Augalai turi stovėti šiek tiek toliau nuo lovos (1-2 metrų atstumu), nes aktyvi jų augimo energija gali trikdyti mūsų miegą.

fengsuistudija.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis