Kaip panaudoti arbatą ruošiant maistą

Daugelis žino, kad arbatą gerti – sveika (juk ji padeda net nuo vėžio!), tačiau arbata puiki ir tuo, kad tinka ne tik gerti. Žmonės arbatą naudojo virtuvėje nuo seniausių laikų.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Arbatos lapeliai, kaip ir prieskoniai ar vaistažolės, gali būti naudojami kepant konditerinius gaminius, gardinant maistą ir ne tik. Arbata puikiai tinka tiek troškinant vaisius, daržoves, vištieną, ar marinuojant mėsą. Pateikiame penkis sveikus ir skanius būdus, padėsiančius įtraukti arbatą į kasdienį maisto gamybos procesą.

1. Pagardinkite prieskonių mišinį

Roybos, juodos ar mėtų arbatos lapeliai puikiai tinka paskaninti mėsą, žuvį ar daržoves. Išmėginkite: sumaišykite 1 šaukštelį roybos arbatos su 0,5 šaukštelio garstyčių ar saldžiosios paprikos milteliais, dar pridėkite 0,5 šaukštelio kalendros bei druskos ir pipirų. Išmaišykite. Šį prieskonių mišinį galite naudoti gardindami mėsą, vištieną, grybus ar daržoves.

2. Paskaninkite košes

Užplikinę arbatą ir ja pagardinę košes gausite kvapnų, sveiką sultinį. Išmėginkite su sorų ar ryžių koše.

3. Kepkite su arbata

Sukurkite nepakartojamus skanėstus į kepinius įdėdami saldžios arbatos, pavyzdžiui indiškosios chai arba žaliosios japoniškos macha.

4. Paruoškite aštraus marinato

Dar vienas būdas panaudoti plikomą arbatą! Puikiai tinka salotų padažams ar marinatams paskaninti.

5. Natūraliai pasaldinkite produktus

Atsisakykite itin saldžių vaisių – geriau gėrimus ar kokteilius saldinkite plikoma arbata!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Namai

4 būdai, kaip dauginti kambarines gėles

Prieš keletą savaičių svečiavausi pas draugę. Pamačius, kad ji augina augalą, kurio norėčiau savo augalų kolekcijoje, paprašiau jos su manimi juo pasidalinti ir ji mielai sutiko.

Erdvaus būsto Senamiestyje šeimininkė: įrengdama namus pasiklioviau savo skoniu (5)

Kompanijos „OVO Things“ bendraturtė vilnietė Justė Marcelionienė, kurdama ir namus, ir verslą, vadovaujasi panašiomis taisyklėmis  – daiktų reikia kuo mažiau, o tie, kurie yra, privalo būti labai kokybiški, klasikiniai, ilgaamžiai, estetiški.

Naujausios iškylų mados: vasarosime aktyviai, valgysime sveikai

Piknikas prie Baltojo tilto – puikus pavyzdys, kaip sparčiai vystosi iškylavimo kultūra ne tik mūsų šalies sostinėje, bet ir kituose miestuose.

Į ką atkreipti dėmesį, norint nusipirkti kokybiškas braškes?

Prasidėjo braškių sezonas. Parduotuvių lentynos ir turgūs lūžta nuo braškių ir dažna mama ar močiutė neša namo raudonas gardžiai kvepiančias uogas.

Maisto tinklaraštininkė Renata: kaip nepersidirbant užsiauginti gerą agurkų derlių (2)

Sekant maisto tinklaraštininkių įrašus, galima sužinoti ne tik ypatingų receptų, bet ir itin vertingų patarimų.

Vertingi patarimai, kaip namuose visam laikui atsikratyti skruzdėlių

Visai neseniai Boreo saloje (Pietryčių Azija) mokslininkai atrado naują „sprogstančių“ skruzdėlių rūšį. Užpulta priešo ši skruzdėlė sprogsta, taip sunaikindama užpuoliką (-us) ir apsaugodama savo koloniją. Laimei, Lietuvoje ši rūšis neaptinkama, tačiau juodosios, faraoninės bei geliančios skruzdėlės, stiprios ir sumanios, šiltuoju metų laiku neretai tampa tikru iššūkiu.

Dizaineris: savo namuose išbandau netradicinius sprendimus, kuriuos vėliau pasiūlau ir savo klientams

Vilniečiui interjero dizaineriui Artūrui Čižiūnui (41 m.) savas būstas yra ne tik vieta, kurioje patogu gyventi. Namie jis išbando netikėtus, netradicinius sprendimus, kuriuos vėliau gali pasiūlyti ir parodyti savo klientams.

Vilniuje duris atvėrė 5 žvaigždučių viešbutis, įsikūręs istoriniuose rūmuose senamiesčio širdyje

Vilniuje duris atveria penkių žvaigždučių „Pacų” viešbutis, įsikūręs didikų Pacų rūmuose. Tai pirmasis Baltijos šalyse esantis viešbutis, kuris priklauso tarptautiniam „Design Hotels” tinklui.

Dainininkė Gintarė Karaliūnaitė: savo dukters kambarį norėjau įrengti pati

Dainininkei Gintarei Karaliūnaitei pavasaris – ypatingas metas. Ne tik dėl gerėjančio oro, pakilesnės nuotaikos, bet ir galimybės išdailinti ir išpuošti savo namus.

10 auksinių daržo taisyklių, kad galėtumėte džiaugtis gausiu ir sveiku derliumi

Daržo specialistai primena auksines 10 taisyklių, kurios padės savo darže darbus atlikti lengviau ir taip, kad derlius tikrai būtų garantuotas.