Kaip panaudoti arbatą ruošiant maistą

Daugelis žino, kad arbatą gerti – sveika (juk ji padeda net nuo vėžio!), tačiau arbata puiki ir tuo, kad tinka ne tik gerti. Žmonės arbatą naudojo virtuvėje nuo seniausių laikų.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Arbatos lapeliai, kaip ir prieskoniai ar vaistažolės, gali būti naudojami kepant konditerinius gaminius, gardinant maistą ir ne tik. Arbata puikiai tinka tiek troškinant vaisius, daržoves, vištieną, ar marinuojant mėsą. Pateikiame penkis sveikus ir skanius būdus, padėsiančius įtraukti arbatą į kasdienį maisto gamybos procesą.

1. Pagardinkite prieskonių mišinį

Roybos, juodos ar mėtų arbatos lapeliai puikiai tinka paskaninti mėsą, žuvį ar daržoves. Išmėginkite: sumaišykite 1 šaukštelį roybos arbatos su 0,5 šaukštelio garstyčių ar saldžiosios paprikos milteliais, dar pridėkite 0,5 šaukštelio kalendros bei druskos ir pipirų. Išmaišykite. Šį prieskonių mišinį galite naudoti gardindami mėsą, vištieną, grybus ar daržoves.

2. Paskaninkite košes

Užplikinę arbatą ir ja pagardinę košes gausite kvapnų, sveiką sultinį. Išmėginkite su sorų ar ryžių koše.

3. Kepkite su arbata

Sukurkite nepakartojamus skanėstus į kepinius įdėdami saldžios arbatos, pavyzdžiui indiškosios chai arba žaliosios japoniškos macha.

4. Paruoškite aštraus marinato

Dar vienas būdas panaudoti plikomą arbatą! Puikiai tinka salotų padažams ar marinatams paskaninti.

5. Natūraliai pasaldinkite produktus

Atsisakykite itin saldžių vaisių – geriau gėrimus ar kokteilius saldinkite plikoma arbata!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Namai

Stumdomos sistemos Jūsų interjere: mados ir tendencijos (3)

2017 metus interjero dizaineriai vadina nusistovėjusias tendencijas ir įtvirtintas ribas griaunančiais metais. Drąsiai derinami skirtingi stiliai, spalvos ir medžiagų tekstūros, įkvėpimo ieškoma urbanistinėje, industrinėje aplinkoje.

Net savo žemės neturintys vilniečiai gali užsiauginti daržovių patys

Kaip įsirengti hidroponinį šiltnamį namie, galima sužinoti, užsukus į „Miesto laboratoriją“ Vilniuje.

Čiužinio priežiūra: 6 žingsniai, kad miegas būtų sveikesnis

Visi žino, kad pavasarinė ruoša į namus ateina su saule, neveltui blizginame langus ir leidžiame dienos šviesai skverbtis į namus. Tačiau nedaugelis pagalvoja, kad tokia gaiva turi lankytis ir naktimis jūsų lovoje, o tinkama čiužinio priežiūra – jo valymas ir vėdinimas – gali padėti džiaugtis kiekvienu nauju rytu.

Adomas Mickevičius Vilniuje braidys po gėlių pievą (1)

Bernardinų vienuolio pašventintoje žemėje buvo pasodinta gėlių pieva, kuri žiedais džiugins praeivius nuo pavasario iki pat rudens.

Į butą prie parko įsikėlęs dizaineris: nebenoriu namo (28)

„Miegame virtuvėje, valgome miegamajame, ilsimės darbo kambaryje“, – aprodydamas savo namus juokauja vilnietis leidėjas dizaineris Vytautas Gurevičius. Surimtėjęs priduria, kad šis butas labai tinka aktyviai gyvenančiai jų šeimai.

Namų švaros atmintinė: kaip pasiruošti vasarai?

Apdulkėję ir nešvarūs langai, giliai spintose užsigulėję rūbai ar patalynė – tai rūpesčiai, su kuriais artėjant vasarai susiduria daugelis.

G. Bagdonienė: penki patarimai, kaip efektyviai susitvarkyti namus (5)

Grįžę į namus ir atidarę duris įsivaizduokite, kad patenkate į juos pirmą kartą. Ką matote?

Seržas Gandžumianas atskleidžia, kokia interjero spalva šiemet madingiausia (3)

Seržas Gandžumianas į interjero dizainą žengia su inovacijomis.

Lietuvių kūrėjai pristatė naujausius dizaino sprendimus

Tradiciškai prasidėjus pavasariui, Lietuvoje vyko jau 12-as dizaino festivalis – „Dizaino savaitė“.

Gyvenimas gamtos apsuptame name – tarsi sanatorijoje

Greta tyvuliuojantis Akmenos ežeras ir jo apylinkės… Tokį vaizdą pro savo namo langus kasdien regi Žanetos ir Henriko Genučių šeima. Dėl šio grožio, ramybės prieš dešimt metų jie ir ryžosi keltis keliasdešimt kilometrų už miesto – į Trakų rajone esančias Jovariškes.

Velykų stalo istorija ir tradicijos

Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, tačiau toli gražu tai ne vienintelis patiekalas, kuris valgomas šios šventės metu. Jį puikiai papildo daugybė tradicinių ir netradicinių patiekalų, papuošimai, erdvės Velykiniams žaidimams ir kitos smulkmenos.

4 nauji ir šiuolaikiški kiaušinių marginimo būdai (14)

Artėjant šv. Velykoms pradedama sukti galvas, kaip originaliai ir išradingai reikės šiais metais marginti kiaušinius. Turbūt visi žinome standartais jau tapusius marginimo būdus, tokius kaip: dažymas svogūnų lukštais, dekoravimas vašku ar džiovintomis žolelėmis, skutinėjimas.

Kaip nuo šiol mokėsime už komunalines paslaugas? (4)

Lietuvos bankams paskelbus apie senųjų atsiskaitymo knygelių panaikinimą, dalis gyventojų liko nežinioje: tai visgi kaip nuo šiol atsiskaityti už mėnesio paslaugas?

Būsto ieškojusią menininkę užbūrė medinė veranda: „Tarsi pas Čechovą. Noriu“

Žvėryne, netoli Neries, esantis Vilniaus dailės akademijos profesorės scenografės Virginijos Idzelytės-Dautartienės ir jos vyro inžinieriaus Algio būstas alsuoja istorija, šiam sostinės rajonui būdinga dvasia, kasdienybės muzika, poezija ir šeimininkų vidų atliepiančiu tikrumu bei meniniu skoniu.

6 kambariniai augalai, kurie turi būti auginami kiekvienuose namuose (13)

Tai, kad dauguma augalų turi gydomųjų savybių, žmonės žinojo jau senų senovėje. Rinktis kambarinius augalus reikia ne tik pagal grožį, bet ir atsižvelgiant į jų naudą.