Kaip nebrangiai ir originaliai papuošti šventėms namus

Kaip nebrangiai, greitai, įdomiai, originaliai ir paprastai namuose sukurti kalėdinę nuotaiką... 12 idėjų, kaip šv. Kalėdoms papuošti namus.

1. Prisnigti indai
Į įvairių formų skaidraus stiklo indus priberkite dirbtinio sniego (jo galima įsigyti floristinių prekių parduotuvėse ar prekybos centruose, kalėdinių prekių skyriuose) – atrodys tarsi prisnigti. Šia kompozicija galite papuošti židinio atbrailą ar palangę. Šventiškumo įspūdį sustiprins keletas kalėdinių žaisliukų ir uždegtos žvakutės.

2. Originali žvakidė
Žvakes galite įkurdinti ir visai neįprastose vietose. Išpjaustykite obuolį, kad galėtumėte į jį įstatyti „tabletinę“ žvakę ir grožėkitės originalia stalo dekoracija.

Shutterstock nuotr.

3. Žiemiškas pyragas
Kuo kalėdinis pyragas skiriasi nuo jūsų mėgstamiausio? Nepersistenkite ieškodami stebuklingo recepto – bus paprasčiau iškepti jau ne kartą išbandytą ir visos šeimos mėgstamą pyragą, o jam šventiškumo suteiks puošybiniai elementai, pavyzdžiui, baltas, ledą primenantis glajus, papuoštas ryškiomis uogomis. Beje, pyragą puikiai pakeis vienas ar keli šventiniai keksiukai.

Shutterstock nuotr.

4. Žvakučių dekoras
Kalėdų stalą galima papuošti ir įprastomis „tabletinėmis“ žvakutėmis – nevarva vaškas, gana ilgai dega, tačiau jos nelabai išvaizdžios... Tai galite pakeisti, žvakutes sukrovę į stiklinę sausaininę ar sudėję ant medinio padėkliuko ir apdėlioję eglės šakelėmis, šermukšnių uogomis, apibarstę riešutais etc.

Shutterstock nuotr.

5. Batas ant stalo
Kalėdinis dekoro motyvas ant stalo visada sukuria šventinę nuotaiką. Tačiau tai nebūtinai turi būti eglutės žaisliukas, šaka ar žvakė. Svečius galite nustebinti originalia serviruotės puošyba, jei stalo įrankius sudėsite į dekoratyvų raudoną batuką ar pirštinę. Tokią puošmeną visai paprasta pasisiūti ir patiems. Išradingesni gali ir dekoruoti batuko ap pirštinės kraštelius - prisiūti baltą kraštelį ir dideliais dygsniais susiūti baltu storu siūlu.

Shutterstock nuotr.

6. Vardiniai žaisliukai
Prie Kalėdų stalo tvarkingai susodinti svečius padės vardiniai eglutės žaisliukai. Reikės tik specialių rašiklių, kuriais galima rašyti ant stiklo. Jais ant skirtingų spalvotų žaisliukų užrašykite vardus, sveikinimus, palinkėjimus ir papuoškite svečiams skirtas vietas. Ar kabinkite tiesiai ant eglutės. Tokį originalų žaisliuką galite ir padovanoti.

Shutterstock nuotr.

7. Kalėdinės kojinės
Kur Kalėdų Senelis palieka dovanas vaikams? Kojinėse! Pakabinkite puošnias kojinaites tiesiai ant eglutės ar virvutės palei sieną, o joms prisegti naudokite įprastus ar dekoruotus medinius segtukus. Taip sukursite originalią šventinę dekoraciją, kuri per Kalėdas bus pilna dovanėlių.

Shutterstock nuotr.

8. Serviruotės spalvos
Jei norite, kad šventė tikrai būtu graži ir stilinga, pasistenkite sukurti estetišką aplinką. Lengviausia tai padaryti pasirinkus keletą atspalvių – jais dekoruokite namų valgomąjį. Elegantišką ir kartu žiemišką įspūdį padės sukurti baltos spalvos pagrindas – jo fone subtiliai išryškėja melsvi atspalviai.

Shutterstock nuotr.

9. Sausainiai-žaisliukai
Iškepkite sausainių ir papuoškite juos tarsi eglutės žaisliukus – nereikės ieškoti papildomų būdų stalui dekoruoti. Tokiais pačiais sausainiais galite padabinti ir kalėdinę eglutę.

Shutterstock nuotr.

10. Veltinio dekoracijos
Jei ieškote paprastų, bet įdomių ir neįprastų būdų namams papuošti, stilingų dekoracijų galite nesunkiai pasigaminti patys – tereikės kelių atspalvių pramoniniu būdu pagaminto veltinio atraižų ir aštrių žirklių. Iš veltinio iškirpkite norimų figūrėlių, o, kad būtų lengviau, galite pasidaryti popierinių šablonų.

Shutterstock nuotr.

11. Kalėdų kvapas
Daugeliui mūsų apelsinų kvapas primena Kalėdas. Šį įspūdį galime dar labiau sustiprinti į apelsiną prismaigstę gvazdikėlių – tada jis taps ne tik aromatingu, bet ir originaliu šventiniu papuošalu.

Shutterstock nuotr.

12. Papuoškite kėdes
Kalėdos – išskirtinė šventė, kurios laukia visi - nuo mažo iki didelio. Laukti bus daug smagiau, jei kėdę ar krėslą užklosite baltu kailiu, dekoruosite kalėdiniais elementais - kapurėle, kalėdine kojine, šaliku. Namai tikrai atrodys nekasdieniškai! Na o švenčių dienomis svečiai bus maloniai nustebinti,  jei šventinio stalo kėdes perrišite raudonu kaspinu bei papuošite eglės šakele.

Shutterstock nuotr.

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis