Interjere – tapetų renesansas: sienas puošia garsiausi mados kūrėjai

Mados pojūtis – daugiau negu apranga ir drabužių kolekcijos. Garsiausi dizaineriai savo kūrybinius sumanymus vis aktyviau išreiškia interjero dizaino sprendimais.

„Versace“, „Giorgio Armani“, „Calvin Klein“, „Ralph Lauren“ ir kiti mados pasaulio vardai skelbia, kad jų teritorija yra ne tik Paryžiaus, Milano ar Niujorko podiumas, bet ir jūsų namai.
Užtenka pažvelgti naujausias žinomų tapetų gamintojų kolekcijas, kad įsitikintumėte, kaip greitai mados kūrėjų idėjos persipina su būsto apdailos tendencijomis ir, pavyzdžiui, puošnūs Oscaro de la Rentos suknelių raštai virsta ornamentais ir tekstūromis ant buto sienos.

Tapetų gamintojai patenkina kiekvieno skonį

Interjero dizaineriai pastebi, kad drabužių kolekcijų spalvos, detalės, formos į tapetų gamintojų kolekcijas įsilieja per porą metų.

„Dauguma garsių prekės ženklų iš mados pasaulio kuria labai pretenzingus produktus. Teko matyti ir „Versace“, ir „Roberto Cavalli“ tapetus, kurie spindi prabanga, aksomu ir Swarovski kristalais.

Lietuviams „saldus“ prabangos stilius nėra labai artimas – Rusijos ir Baltarusijos rinkoje tokių tapetų paklausa yra nepalyginamai didesnė“, – pastebi interjero dizainerė Paulina Biežytė.

Anot dizainerės, jaunos šeimos Lietuvoje mieliau renkasi skandinavišką, pakankamai minimalistinį stilių. O klasiką, blizgesį, gėlių ornamentus labiau mėgsta vyresnio amžiaus klientai.

„Rasch“ tapetai ecodeco pagrindu
„Rasch“ tapetai ecodeco pagrindu
Gamintojo archyvas

Kambario siena – tarsi meno kūrinys

Ryškiais, išskirtiniais tapetais išklijuota siena gali tapti pagrindiniu kambario estetikos akcentu – savarankišku meno kūriniu, prilygstančiu įstabiems paveikslams. Dizainerės P. Biežytės teigimu, kitoms kambario sienoms tada derėtų pasirinkti neutralias spalvas – baltą, šviesiai pilką ar panašiai.

Interjerų kūrėjai pataria tapetus derinti prie jau turimų baldų, kilimų, gobelenų. Išsirinkus patinkančius tapetus internete arba parduotuvėje, reikėtų paprašyti konsultanto parodyti daugiau pavyzdžių – nuotraukų, kaip atrodo tokiais tapetais išklijuota patalpa. Mat iš tapetų fragmento susidaryti vaizdą, kaip pasirinkti tapetai atrodys jūsų kambaryje, yra sudėtinga.

Interjero dizainerė Gintarė Jarmalavičiūtė pastebi, kad žmonės neretai suklysta, kai tapetus visam kambariui renkasi pagal vieną nedidelę atraižą, susižavėję atskiru tapetų fragmentu: „Rezultatas – neskoningas margumynas“. Todėl prieš priimant sprendimą ji visada siūlo pabendrauti su dizaineriu – konsultacija padės sutaupyti pinigų ir padės išvengti klaidų.

Tapetai – labai universali vidaus apdailos medžiaga. „Tapetus galima panaudoti labai įvairiai, sukurti norimą interjero stilių ir koloritą. Tačiau rinktis reikia taip, kad visas interjeras atrodytų harmoningai“, – pataria G. Jarmalavičiūtė.

Dėmesys gamtai, ekologijai ir sveikai aplinkai

Harmonijos ir natūralumo pojūtį dar sustiprina smulkūs augalų ornamentai ir tropiniai raštai, kuriuos šiemet drąsiai naudoja „Prada“, „Marc Jacobs“ ir „Versace Home“ tapetų kolekcijų kūrėjai.

Gamintojo archyvas

„Su augalų raštais šiemet į interjerus įsiveržė gili žalia spalva, džiunglių lapijos motyvai. Vis dar populiari išlieka gili mėlyna. Sugrįžta akmens, ypač marmuro, atvaizdai, kurie naudojami net tapetų piešiniuose“, – apie mados tendencijas kalba interjero dizainerė G. Jarmalavičiūtė. Ji sutinka, kad žmonės vis daugiau dėmesio skiria natūralumui, sveikai ir švariai aplinkai.

„Tapetas atspausdintas naudojant 3D efektą (reljefą) sukuriančią plačiaformatės spaudos technologiją „Dimense™“
„Tapetas atspausdintas naudojant 3D efektą (reljefą) sukuriančią plačiaformatės spaudos technologiją „Dimense™“
Gamintojo archyvas

Ekologiškų sprendimų tendencija vis ryškesnė ir tarptautinėse namų interjero parodose. Tapetų gamintojai iš Vakarų Europos ir Skandinavijos siūlo vis daugiau produktų, kurie yra visiškai perdirbami ir bekvapiai. Aplinkai draugišku būdu pagamintus tapetus renkasi žmonės, kurie nori gyventi tvariai ir supranta, kad jų vaikų gyvenimo kokybė ir planetos ateitis priklauso nuo paprastų šiandienos sprendimų.

Ekologiški tapetai – švarūs ir bekvapiai

Ekologiški tapetai savo sudėtimi skiriasi nuo įprastų vinilinių su polivinilchloridu (PVC), tačiau yra tokie pat stiprūs ir patvarūs, valomi ir plaunami – lengvai prižiūrimi.

Ekologiški tapetai visoje Europoje yra žymimi žaliu „Ecodeco“ ženklu. Unikali žalioji „Ecodeco“ technologija užtikrina, kad tapetuose nėra jokių aplinkai ir žmogaus sveikatai kenksmingų medžiagų.

„Ecodeco“ tapetuose plastifikuotas PVC keičiamas aplinkai ir sveikatai draugišku poliolefinu, todėl naujasis gaminys neturi aštraus specifinio kvapo, būdingo viniliniams tapetams. Nemalonų kvapą skleidžia vinilinių PVC tapetų sudėtyje esantys tirpikliai ir ftalatai – kenksmingos lakiosios medžiagos, kurios nuo vinilinių tapetų paviršiaus gali patekti į aplinką ir žmogaus organizmą.

Tapetų su „Ecodeco“ pagrindu sudėtyje jokių migruojančių ir sveikatai kenksmingų medžiagų nėra. Nei gamybos metu, nei išklijavus kambaryje į aplinką nepatenka jokie komponentai.

Todėl tapetus su „Ecodeco“ technologija siūlantys žinomi gamintojai, tokie kaip „Rasch“, „Grandeco“ ir „Victoria Stenova“, klientams suteikia galimybę rinktis madingą, sveiką ir švarų apdailos sprendimą.

„Rasch“ tapetai ecodeco pagrindu
„Rasch“ tapetai ecodeco pagrindu
Gamintojo archyvas

Ekologiškų tapetų kaina yra ne didesnė negu kitų sienų apdailos variantų, tad „Ecodeco“ gali tapti maloniu atradimu kiekvienai šeimai, kuriančiai savo gyvenimo harmoniją – universalią vertybę, kurią pabrėžia ir patys garsiausi pasaulio mados dizaineriai.

Užsakymo nr.: PT_75406951

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis