Gudrybė, kuri palengvins skalbimą ir saugos skalbimo mašiną nuo pelėsio bei kalkių

Neįtikėtina, kiek teigiamų savybių turi paprastas stalo actas. Jis suteikia blizgesio plytelėms, veidrodžiams ir taurėms, juo galima nušveisti kranus bei kalkių nuosėdų paženklintus maišytuvus. Kartu su soda galima puikiai iššveisti kriaukles.

O kas būtų, jei acto įpiltume į skalbimo mašiną? Štai jums 5 priežastys, kodėl tai daryti verta.

1. Actas turi minkštinančių savybių, o tai svarbu skalbiant gaminius iš kietos ir itin storos medžiagos.

2. Actas – puikus dėmių išėmėjas. Patrinkite actu prakaito, riebalų, vaisių dėmes, o paskui dar 50 ml įpilkite acto į skalbimo skyrelį.

3. Panaikinti įsisenėjusius kvapus, tarkime, prakaito, galima įpylus 100 ml acto į skalavimo skysčiams skirtą skyrelį. Gyvūnus auginantys žmonės actu gali panaikinti augintinio šlapimo kvapą. Kartais tik tai ir gelbsti drabužį nuo šiukšlių konteinerio.

4. Jei retkarčiais užsukate į padėvėtų drabužių parduotuves, turbūt žinote, kad nėra lengva atsikratyti šio specifinio kvapo. Actas ir čia padės: apšlakstykite juo drabužį po pirmojo skalbimo paprastuoju režimu.

5. Actas padės išvalyti rūdžių dėmes iš drabužių. Paruoškite košytę iš acto bei rupios druskos ir įtrinkite ja dėmę. Palikite kelioms minutėms, o paskui išplaukite drabužį kaip įprastai.

Be to, skalbiant verta įpilti acto dar ir dėl pačios skalbimo mašinos: nesiveis pelėsis, o kalkių neliks ir pėdsako!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis