Efektyvi naminė priemonė kilimų dėmėms valyti

Nesėkmingai išbandžius visas rastas chemines priemones sužinojau naminį receptą ir išvaliau dėmes.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas. Brandinamas kelias savaites
- Iškirptė: kaip pasirinkti ir neapsirikti? Stiliaus patarimai + FOTO
- Albos kunigaikštienė – dievino botoksą ir gerokai jaunesnius vyrus
- Astrologė Rima: atsiveria puikios galimybės naujoms pažintims
- Įdarytos ir orkaitėje keptos bulvės

Prieš kelias savaites jau ėjau pro duris į kviestinius pietus. Vienoje rankoje laikiau didelį dubenį su salotomis, kitoje buvo stiklainis su salotų padažu, kurį buvau ką tik padariusi. Kai bandžiau kažkaip atidaryti sunkias mūsų duris, iš mano rankos išslydo stiklainis. Aš šaukiau „Neeeeeee!“ tuo metu, kai stiklas sudužo ant medinių grindų, o jo turinys išsitaškė ant sienos ir mūsų kilimo.

Shutterstock nuotr.

Buvau labai nusiminusi. Į pietus jau vėlavau ir viskas, ko tuomet norėjosi, tai atsisėsti šios aliejaus ir acto balos viduryje ir verkti. Tačiau aš surinkau stiklo šukes, greitai apvaliau popieriniu rankšluosčiu, o didįjį valymą palikau vėlesniam laikui. Per ateinančias kelias savaites išbadžiau visus kilimų valiklius, kurios tik galima nusipirkti vietinėse parduotuvėse. Niekas nepadėjo.

Nenorėjau, kad kas ateitų į svečius, nes įėjimas į namus atrodė siaubingai. Man patinka gyventi švaroje, tad aš nepalioviau mėginti viską išvalyti, bet man nesisekė. Tada manęs aplankyti atvažiavo mama ir ji pasiūlė išbandyti actą. Man tai nepasirodė dėmesio verta mintis, nes skambėjo per daug paprastai, o actas dar turi aštrų kvapą.

Tačiau... šį savaitgalį mano kantrybė išseko. Ir aš galiausiai išbandžiau mano mamos pasiūlytą receptą. Žinoma, jo sudėtyje yra acto, nes mano mama – visada teisi. Taigi, pasidalinsiu šiuo atradimu su jumis, nes tikrai nesu pirmas žmogus, ant kilimo išpylęs kažką riebaus.

1. Nuvalykite skystį.

2. Ant dėmės pabarstykite kepimo sodos ar kukurūzų krakmolo, palikite 10 minučių ir tada išsiurbkite.

3. Vieną valgomąjį šaukštą indų ploviklio sumaišykite su vienu valgomuoju šaukštu acto ir dviem stiklinėm šilto vandens.

4. Baltu audeklu (aš pripažįstu mikropluošto šluostes) paruoštu tirpalu įtrinkite dėmę ir valykite tol, kol susigers visas skystis.

5. Paskui dėmę išvalykite šaltu vandeniu ir gerai išsausinkite.

Dėmių - kaip nebūta!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis