Baltijos šalių gyventojai savaitgalius skiria pasaulio virtuvių skonių atradimui

Net ir turėdami galimybę rinktis, Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalių gyventojai mieliau maistą gamina patys, o tai darydami nevengia eksperimentuoti – išbandyti naujų produktų bei atrasti egzotiškų skonių.

Taip teigė beveik du trečdaliai Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų. Prieskonių gamintojos „Santa Maria“ užsakymu atlikta apklausa taip pat parodė, jog išbandyti įvairių pasaulio virtuvių patiekalus Baltijos šalių gyventojams tinkamiausi savaitgaliai bei organizuojami teminiai vakarėliai.

Reprezentatyvi apklausa atskleidė, jog savaitgaliais naujus skonius išbando ir netradicinius patiekalus gamina 62 proc. Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų, kurių absoliuti dauguma – 74 proc. renkasi patys gaminti maistą, net ir turėdami alternatyvų.

Savaitgalius skirti naujovėms virtuvėje labiau linkę jaunesni – taip teigė 70 proc. 25–34 metų, lyginant su 50 proc. 65–74 metų amžiaus apklaustųjų. Šiam teiginiui pritarė ir daugiau aukštesnio išsilavinimo respondentų – 69 proc. aukštąjį, lyginant su 52 proc. vidurinį išsilavinimą turinčių Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų. Taip elgiasi ir daugiau šeimas sukūrusių nei vienišų žmonių – atitinkamai 73 proc. ir 52 proc.

Išmėginti kitų pasaulio šalių, tokių kaip Azijos kraštų, patiekalus Baltijos šalių gyventojams tinkamiausias metas yra savaitgaliai bei artėjantys teminiai vakarėliai. Taip teigė atitinkamai 45 ir 42 proc. lietuvių, latvių ir estų, girdėjusių apie skirtingų pasaulio virtuvių, tokių kaip Japonijos, Korėjos ir Tailando, patiekalams gaminti skirtus prieskonius.

Azijos ir kitų pasaulio šalių virtuvių populiarumui Baltijos šalyse išsiaiškinti atliktoje apklausoje iš viso dalyvavo 3011 Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų nuo 15 iki 74 metų amžiaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis