9 netikėti būdai panaudoti citrinų žieveles

Citrinų sulčių gydomasis poveikis puikiai visiems žinomas, o jų nauda buityje taip pat nekelia abejonių. Deja, nemažai žmonių, nežinodami, jog citrinų žievelės yra ne mažiau veiksmingos už vaisius, jas tiesiog išmeta.

Suvartoję citriną pagal poreikį, neišmeskite žievelės (galite ją tiesiog užšaldyti), o panaudokite ją buityje.

Žievelės bus naudingos gydant kai kurias ligas, valant namus, atliekant įvairias grožio procedūras, gaminant maistą, galiausiai – juk jos tiesiog puikiai kvepia.

Žievelėse likusios citrinų sultys pravers balinant pigmentines odos dėmes ar besisukant virtuvėje. Citrinos naudingos ir valant įvairius paviršius, pavyzdžiui, pjaustymo lenteles, nes jose yra daug antibakterinių savybių.

Oksidacinio streso gydymas

Citrinų likučiai ar žievelės yra veiksmingos kovojant su oksidaciniu stresu (procesas, kurio metu organizme susidarę laisvieji radikalai atakuoja ląsteles ir sukelia dažnai negrįžtamus pakitimus). Žievelės turi daugiau bioflavonoidų nei patys vaisiai, todėl jos gali būti naudojamos gydant šią ligą ir mažinant kylančius sąnarių skausmus. Taip galėsite gyventi aktyviau ir sveikiau.

Vėžio prevencija ir gydymas

Citrinų žievelės svarbios tiek gydant vėžį, tiek ir norint nuo jo apsisaugoti. Žievelėse yra specialių cheminių medžiagų, kurios atlieka šią naudingą funkciją. Jos gali apsaugoti nuo šios baisios ligos ir padėti su ja kovoti, stiprindamos atitinkamų medikamentų ir priemonių prieš vėžį poveikį.

Cholesterolio kiekio mažinimas

Citrinų žievelės yra būtinos norint išlaikyti sveiką širdį, nes jos mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Mažiau cholesterolio – geresnė savijauta. Žievelėse esantis didelis flavonoidų kiekis padės tai pasiekti.

Dantų balinimas

Citrinų likučiai, kuriuos ketinate išmesti, gali pagerinti jūsų burnos būklę bei suteikti jums baltutėlę šypseną! Citrinų žievelės balina dantis, šalina užsilikusius nešvarumus bei grąžina jiems spindesį.
Patrynę dantis žievelėmis, būtinai išskalaukite burną vandeniu. Pastebėsite teigiamus pokyčius burnoje vos po kelių tokių procedūrų.

Blogų kvapų šalinimas

Jei jums kada nors teko pjaustyti svogūnus ar česnakus, tikriausiai žinote, kad jų kvapas dar ilgai liks ant rankų – net ir po rankų plovimo ar dušo. Pamasažuokite rankas ir nagus citrinų žievelėmis ir jos kvepės gaiviai bei taps visiškai švarios. Žieveles taip pat galite panaudoti valydami veidą.

Kova su „jūros liga“

Citrinų likučiai gali pagerinti jūsų savijautą. Jei jūsų laukia ilga kelionė, būtinai pasiimkite su savimi truputį citrinos žievelių! Jos padės jums išvengti pykinimo arba jį sustabdyti. Tiesiog keliaudami pakramtykite arba pauostykite jas.

Pleiskanų šalinimas

Turite pleiskanų? Citrinų žievelėmis pamasažavę galvos odą jas panaikinsite. Reguliariai naudojant žieveles galvos odos valymui ir drėkinimui galėsite pleiskanas visiškai pamiršti.

Šaldytuvo gaivumas

Net ir išvalius šaldytuvą, kartais jame vis tiek lieka bjaurus kvapas. Ką siūlome jums naudoti, jog išsaugotumėte gaivų ir malonų kvapą šaldytuve? Citrinų žieveles! Jos ne tik pačios kvepia gerai, bet ir sugeria blogus kvapus.

Sausos odos minkštinimas

Norėdami įveikti sausą, niežtinčią alkūnių odą, sumaišykite citrinų žieveles su soda. Žievelėmis patrinkite alkūnes, galite dar pridėti ir sodos.

Sužinoję šiuos būdus, nustebsite, kaip lengva panaudoti citrinų žieveles, kurias šiandien tikriausiai lengva ranka būtumėte išmetę į šiukšliadėžę. Naudokite jas šviežias ar šaldytas ir džiaukitės jas išsaugoję!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis