9 būdai padidinti erdvę mažame miegamajame

Mažos gyvenamosios patalpos - ko gero daugelio Lietuvos žmonių realybė. Didelės erdvės dažnam neįkandamos ne vien dėl jų kainos, tačiau ir dėl nemenkų mokesčių už šildymą.

Taigi, sprendžiant erdvės klausimą, ieškoma įvairių būtų kaip ją padidinti. Kartais imamasi daiktų inventorizacijos ir nereikalingųjų išmetimo, kartais pasirenkamas vizualiai didesnės erdvės sukūrimas, renkantis įvairias interjero dizaino gudrybes. Ir kai kuriose patalpose tiek vienas, tiek kitas būdas pasiteisina. Tačiau kuomet susiduriama su miegamojo kambario erdvės didinimu, visi prieš tai naudoti būdai pasirodo nebetinkami. Taigi, pateikiame 10 sprendimų miegamojo kambario erdvės didinimui.


1. Sumažinkite lovą. Žinoma, lovos dažniausiai nekeičia savo formos, tad sumažinti jų nepavyks, tačiau pamąstykite apie kitą, mažesnę lovą. Nors tai ir skamba nelabai patraukliai - juk kiekvienas mėgstame karališko dydžio lovas, tačiau ar to iš tikrųjų reikia? Lovos užima daug vietos ir pakankamai didelis kambario plotas lieka nenaudingu. Todėl mažesnė lova - vienas iš erdvės didinimo būdų.


2. Pašalinkite didelius baldus. Didelės spintos ar komodos užima daug vietos. Tad jų atsikračius, erdvė turėtų ženkliai padidėti. Vietoj to, miegamojo kambario lovą pasirinkite su daiktadėže, kurioje galėsite sutalpinti viską, kas buvo saugoma didelių gabaritų balduose. Taip pat, atsikračius tokių baldų, į kambarį pateks daugiau šviesos.


3. Naudokite daugiafunkcinius baldus. Jei jūsų miegamasis yra nedidelis, naudokite daugiafunkcinius baldus, tokius kaip sofa lova. Toks baldas dienos metu neužims daug vietos, tačiau naktį galėsite patogiai išsimiegoti.


4. Išnaudokite vietą spintai. Pasirinkite tokią spintą, kuri išnaudotų visą vertikaliąją erdvę. Tam labai tinkamos įmontuojamos spintos, dar kitaip vadinamos sieninėmis. Tokioje spintoje viršuje sudėję rečiau naudojamus daiktus, sutaupysite daugiau vietos ir neprireiks papildomų baldų.


5. Išnaudokite sienas. Pasirinkę tinkamo dydžio spintas, galėsite atsisakyti papildomų lentynų ir kitų baldų daiktams. Vietoje jų pakabinkite veidrodžių, kurie padės padidinti miegamojo kambario erdvę vizualiai.


6. Įsigykite sieninę lovą. Sieninės lovos labai tinkamos ypač mažoms miegamojo patalpoms, nors Lietuvoje jos nėra plačiai paplitusios. Tačiau dienos metu jos beveik neužima vietos. Tas pats pasakytina ir apie išskleidžiamus ar sulankstomus staliukus.


7. Pašalinkite bent dalį technikos. Miegamasis - patalpa poilsiui, todėl tokie atributai kaip televizorius, stereo aparatūra, kompiuteris ar kompiuterinių žaidimų sistema galėtų keliauti į kitą kambarį, pavyzdžiui, į svetainę. Technika užima daug vietos ir yra nebūtina miegamajame. Tačiau jei negalite gyventi be televizoriaus, pasirinkite plokščiaekranį.


8. Pirkite baldus, galinčius atlikti kelias funkcijas. Pavyzdžiui, pirkdami kad ir didelės apimties lovą su daiktadėže ir lentynomis galvūgalyje, įsigysite iškart "tris viename". Taigi, tam, kad išsaugotumėte erdvę, rinkitės vieną baldą, galintį atlikti daugiau nei vieną funkciją.


9. Miegamojo erdvės didinimui išnaudokite ir kitus savo būsto kambarius. Daugelį baldų ir daiktų galite perkelti į kitus kambarius. Pavyzdžiui, prieškambaryje galite įrengti sieninę spintą, kur būtų saugomi skirtingų sezonų drabužiai ar proginė apranga. Tokius retai naudojamus drabužius galite laikyti ten, kur jie netrukdys. Taip pat išnaudokite ir tokias erdves kaip balkonas, žinoma, jei nejaučiate būtinybės kiekvieną rytą jame gerti kavos. Kai kuriuose namuose balkonas gali tapti puikia papildoma erdve daiktų saugojimui, įrengus nedideles spinteles. Retai naudojamiems daiktams galima surasti ir kitų vietų namuose, tad apgalvokite visas galimybes.

www.statybaplius.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis