9 būdai, kaip su druska nuvalyti viską, ką tik užsimanote

Jei namuose labiau vertinate natūralias šveitimo priemones, atkreipkite dėmesį į druską. Ji lengvai gali pakeisti visą kalną valymo priemonių ir padėti jums atliekant generalinį namų valymą. Ar žinojote, kad druska kur kas plačiau naudojama ne vien tik virtuvėje.

Paprasta maistinė druska gali jums labai palengvinti namų ruošą – su ja jūs lengvai nuvalysite riebalus nuo dujinės plytelės, sudžiūvusias kavos dėmes, vandens dėmes ir net išimsite prakaito dėmes iš drabužių.

Druska veikia lyg abrazyvinė ir antibakterinė priemonė.

Štai 9 efektyvūs būdai, kaip valyti su druska.

1. Išvalykite šaldytuvą

Negalite daugiau kęsti to baisaus šaldytuvo kvapo? Jus išgelbės senoji geroji druska: inde sumaišykite druską, sodą ir vandenį. Gauta mase pavalykite vidines šaldytuvo sieneles – tai efektyviai išguis visus nemalonius kvapus.

2. Panaikinkite rūdis

Sumaišykite druską su citrinos sultimis ir gauta mase ištepkite rūdžių dėmę. Palikite kelioms minutėms, patrinkite kempine ir pamirškite ilgą šveitimą.

3. Kavinukas

Norint išvalyti užsilikusias kavos dėmes nuo kavinuko, pripilkite į jį ledo ir druskos. Šaukštu intensyviai maišykite ledą, stiprindami trintį, paskui išplaukite kavinuką ir štai – dėmių nebėra. Tokiu būdu galima atgaivinti ir didelius stiklinius kavos puodelius.

4. Vyno dėmės

O ne, kažkas vėl išliejo raudoną vyną ant jūsų mėgstamiausio pledo! Žaibiškai užberkite ant dėmės tiek druskos, kiek tik įmanoma, ir palikite kuriam laikui. Druska sugers vyno likučius, o po to dėmę lengvai išskalbsite skalbyklėje, prieš tai pusvalandžiui užmerkę tekstilę šaltame vandenyje.

5. Keptuvės riebalai

Kas gali būti bjauriau už jausmą, kai indų plovimo kempinėlė nugrimzta keptuvėje susikaupusiuose riebaluose. Ir vėl padės druska! Užbarstykite jos ant riebaluoto paviršiaus, atsargiai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir, jei reikia, procedūrą pakartokite.

6. Vandens dėmės

Nuo vandens likusios dėmės ant mėgstamiausio medinio stalo gali išvesti iš proto! Gali net pasirodyti, kad jų neįmanoma pašalinti, bet tai netiesa: stiklinėje sumaišykite druską ir augalinį aliejų, atsargiai pavalykite dėmes, stengdamiesi nepažeisti lako dangos, ir džiaukitės rezultatu.

7. Prakaito dėmės

Atsisveikinkite su dėmėmis, kurias pažastų srityje palieka antiperspirantai! Valančiam mišiniui jums reikės 4 valg. šaukštų druskos ir 250 ml karšto vandens. Sumaišykite ingredientus ir patrinkite audinį kempinėle, pamirkytu į tirpalą – dėmės lengvai ir greitai išnyks.

8. Kraujo dėmės

Yra paprastas ir greitas kraujo dėmių problemos sprendimas: užmerkite audinį į šaltą vandenį su druska, išskalbkite dėmę šiltame muiluotame vandenyje ir pagal galimybę po skalbimo išvirinkite – neliks jokių dėmių. Tik būkite atsargūs – ne visus audinius galima virinti.

9. Kaip atsikratyti skruzdėlių

Atsikratykite įkyrių vabzdžių namuose pasitelkę druską. Skruzdėlės nemėgsta vaikščioti per druską, todėl vengs jos bet kokia kaina. Priberkite druskos į durų angas, apibarstykite langų rėmus ir visas kitas vietas, pro kurias skruzdėlės lenda į namus. Nustebsite, kaip greitai jos išnyks.


Reklama: shop.manjana.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis