5 priežastys įsigyti oro drėkintuvą

Oro drėkintuvas – absoliučiai nepakeičiamas dalykas, ypač gyvenantiems bute. Varle.lt buitinės technikos ekspertas Justinas Kaušinis pateikia penkias priežastis, kodėl dabar verta investuoti į oro drėkintuvą.

Priežastis nr.1 – neleiskite sau išdžiūti

Šildymą pagaliau įjungė ir mes visi draugiškai užkimšome langus. Tokiu būdu kelias grynam orui – praktiškai užkirstas. Daugelis pamiršta, kad tinkamas žmonėms ir gyvūnams drėgmės lygis yra 40‒70%. Radiatoriai, šildymo ir kiti buitiniai įrenginiai neišvengiamai džiovina orą: jo drėgmė šaltojo sezono metu sumažėja iki 25‒30%. Tokiomis sąlygomis mūsų organizmas taip pat praranda drėgmę, todėl galime jausti gerklės perštėjimą, burnos sausumą ir kitus nemalonius simptomus.

Atrodytų, bute nieko nepasikeitė, tačiau iš tikrųjų aplinka čia tapo tikrai nepalanki sveikatai. Pasak Varle.lt oro drėkintuvų specialisto, toks paprastas įrenginys kaip oro drėkintuvas išspręs daugelį problemų ir pakels drėgmės lygį iki reikiamos vertės (iki 70% priklausomai nuo modelio).

Priežastis nr.2 – nuostabi jūsų odos būklė

Sausas oras neigiamai veikia ne tik gleivinę, bet ir odą. Nuo sauso oro oda gali prarasti savo elastingumą, pradėti šerpetoti ir neatrodyti sveikai. Kaip taisyklė, tokiais atvejais dažnai bėgama pirkti brangių kremų, tačiau viskas ko dažniausiai reikia – tai normalizuoti drėgmę
namuose. Žinoma, čia padės oro drėkintuvas.

Priežastis nr. 3 – mažesnė rizika susirgti

Atrodytų, koks gi gali būti ryšys tarp oro drėgmės ir ligų? Pasirodo, labai tiesioginis. Sausas oras susijęs su dideliu virusiniu aktyvumu, todėl vienas kokia nors viršutinių kvėpavimo takų infekcija susirgęs šeimos narys gali lengvai užkrėsti visus kitus. Pernelyg sausas oras susijęs su organizmo apsivalymo efektyvumo sumažėjimu. Paprastai tariant, kai gleivinė pernelyg išdžiūvusi, atsikosėti ar išsipūsti nosį kur kas sunkiau.

Priežastis nr. 4 – lengvesnis alergikų gyvenimas

Sausas oras gali būti labai problematiškas alergikams. Tokiame ore dulkės išsilaiko ilgiau, o esant pakankamam drėgmės lygiui jos nusėda ant daiktų. Žydint augalams prie dulkių ore prisijungia dar ir žiedadulkės – dar vienas stiprus alergenas. Dėl šitos priežasties oro drėkintuvas nuo alergijos kenčiantiems žmonėms yra būtinas.

Priežastis nr.5 – draugiška ir patogi aplinka vaikams

Jei turite vaikų, oro drėkintuvą pastatykite jų kambaryje. Pernelyg sausas oras vaikams ypač nepalankus, nes gali tapti chroniško nuovargio ir neišsimiegojimo priežastimi. Normaliam augančio organizmo funkcionavimui būtina, kad drėgmės lygis kambaryje būtų ne mažesnis nei 50%. Beje, dauguma šiuolaikinių oro drėkintuvų veikia be triukšmo, todėl tokie įrenginiai tikrai netrukdys miegui.

Varle.lt oro drėkintuvų specialisto teigimu, taip pat reikėtų nepamiršti to, kad sausas oras kenksmingas ne tik žmogui, bet naminiams gyvūnams ir net buitinei technikai!

Štai kokie yra optimalūs oro drėgmės diapazonai:

Žmogui: 40‒70%
Augalams: 55‒75%
Baldai ir knygos: 40‒60%
Buitinė technika ir elektronika: 45‒60%

Užsakymo nr.: PT_76351485

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis