5 fengšui taisyklės: interjero spalvos, kurios išpildo norus

Laimės spalva – raudona, ramybės – mėlyna, jaudulio – geltona, prabangos – violetinė, dietinė žalia.

1. Raudona – sėkmei

Adobe Stock

Ši spalva daugelyje kultūrų asocijuojasi su meile. Tačiau kinų tradicijoje jai priskiriamas ir kitas vaidmuo – tai atspalvis, kuris įkūnija ugnį, atneša į namus džiaugsmą, jaudulį, ir net susijaudinimą. Tad naudokite šią spalvą atsargiai. Pavyzdžiui, miegamajame jos negali būti per daug. Ši spalva aktyvuoja Jan – aistra, aišku, yra gerai, bet tokioje patalpoje negalėsite pailsėti ar netgi išsimiegoti. Geriau raudoną spalvą naudokite virtuvėje – ji gerina virškinimą ir padeda pabusti.

2. Mėlyna – ramybei ir susitelkimui

Adobe Stock

Mėlyna spalva turi daugybę atspalvių, kiekvienas iš kurių gali pakeisti bendrą kambario vaizdą, bet visi jos tonai ar pustoniai turi laisvės energijos, padeda susikaupti, nuraminti nervus ir nusiteikti stebėjimui. Pagal fengšui, geriausiai mėlyna spalva tinka vonioje ar vaikų kambaryje.

3. Geltona ir auksinė gerai sveikatai

Adobe Stock

Geltona spalva yra ne šiaip saulėtas atspalvis. Fengšui sistemoje ši spalva reiškia valdžią ir stimuliuoja sveikatą (netgi vaisingumą). Interjere pritaikykite ją palaipsniui – nuo mažų detalių arba kambarinių augalų. Dar geriau – naudokite geltoną arba auksinę spalvą darbo kambaryje arba biure, nes ji padeda sumažinti galvos skausmą, išsaugoti stiprią nervų sistemą ir užmegzti dalykinius ryšius.

4. Violetinė – turtams

Adobe Stock

Ne tik kinų kultūroje, bet ir praktiškai visame pasaulyje violetinė spalva – karališkosios šeimos, įtakingų dinastijų spalva, kuri didina turtus. Pradėkite nuo šviesių elegantiškų atspalvių – levandų arba pilkšvai violetinio. Labiausiai violetinė spalva pritraukia pinigus finansiniame namų centre, kuris yra tolimajame kairiajame kampe nuo įėjimo. Šioje zonoje galite naudoti bet kokį violetinės spalvos atspalvį.

5. Žalia – augimui ir atsinaujinimui

Adobe Stock

Tai pati universaliausia spalva fengšui sistemoje, ją galima drąsiai naudoti kiekviename kambaryje. Nėra namuose tokios vietos, kurioje ji netiktų. Žalia atsakinga už pusiausvyrą, harmoniją. Kaip ir raudona, ji padeda gerinti virškinimą, todėl itin tinka virtuvėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis