5 fengšui taisyklės: daiktai, kurių namuose neturi būti

Egzistuoja elementarių daiktų ir interjero sprendimų, kurie nuodija būstą. Daugeliui turbūt yra puikiai žinoma, kad fengšui praktikoje naudojama daugybė talismanų, o kambariai ir daiktai planuojami pagal energinę jų paskirtį.

Vis tik be slaptų talismanų specialistai turi parengę ir juodąjį sąrašą daiktų, kurių namuose laikyti jokiais būdais negalima, nes jie trikdo harmoningą či energijos tėkmę. Atsikratykite šių trikdžių ir džiaukitės neblėstančia laime.

1. Sugedę ir sulaužyti daiktai

Vienas iš būdų pademonstruoti pagarbą namams – iš jų pašalinti visus neveikiančius objektus. Jei daiktai jums turi sakralios ar sentimentalios reikšmės, pamėginkite juos sutvarkyti ir sugrąžinti originalią formą.

Shutterstock

Dvasinių kinų praktikų specialistai rekomenduoja prieš išmetant tokį daiktą jam būtinai padėkoti už tą laiką, kurį jis jums teikė džiaugsmo. Tokiu būdu atlaisvinsite erdvę naujiems jausmams ir komfortiškam energijos pasiskirstymui.

2. Aštrūs objektai ar pavojingi kampai

Gyvūnų ragai, kandeliabrai ir netgi kardai – mažai kas mūsų dienomis namuose laiko tokius objektus. Vis dėlto nepakenks priminti, kad laiminguose šeimos namuose tokiems objektams vietos nėra.

Vida Press

Blogas ženklas – pernelyg didelis aštrių kampų kiekis interjere, liudijantis apie išorinę ir vidinę agresiją. Tokiuose namuose dažnai sergama ir reguliariai kyla konfliktų, vedančių emocinio išsekimo link. Nėra gerai, jei aštrus kampas nukreiptas į jūsų lovą ar darbo vietą – gali nukentėti karjera ir asmeninis gyvenimas. Sušvelninkite šį neigiamą poveikį panaudodami specialius kampų dengimo elementus.

3. Vanduo meilės kampe

Tolimiausias dešinėje esantis jūsų namų plotas (stovint nugara į duris) – tai meilės kampas. Jei norite pasiekti ir išsaugoti aistringą ryšį su tam tikru asmeniu, šiame plote jokiais būdais nestatykite skalbimo mašinos, akvariumo, vazos su gėlėmis ar didelio veidrodžio.

Vida Press

Jei vis tik išvengti šio nemalonumo neįmanoma, nes, pavyzdžiui, šiame plote yra vonios kambarys, duris į šią erdvę visada laikykite uždarytas.

4. Či energijos kliūtys:

* laiptai priešais lauko duris;
* tiesi linija, jungianti lauko ir galines duris (jei gyvenate užmiesčio name);
* balkiai ant miegamojo stogo;
* ilgas koridorius, kurio gale – miegamasis.

Shutterstock

Jei namuose yra vienas ar keli tokio pobūdžio kliuviniai, būtina sušvelninti neigiamą efektą pasitelkus veidrodį, kilimus ir kambarinius augalus.

5. Sunkūs daiktai miegamajame

Šalia lovos nelaikykite sunkių objektų. Nepatartina miegamajame kabinti paveikslų, kuriuose pavaizduoti žmonės. Interjerui kurti pageidautina naudoti neutralius ar pastelinius atspalvius (tik ne baltus).

Shutterstock

Dar rekomenduojama naudoti ne daugiau nei du atspalvius. Jokiais būdais negali būti veidrodžių, į kuriuos įmanoma pažvelgti gulint lovoje. Geriausia veidrodžiui skirta vieta – spintoje arba kitame kambaryje. Idealiuoju atveju vertėtų rinktis lovą su aukštu galvūgaliu, suteikiančiu namams saugumo ir stimuliuojančiu malonų ir visavertį poilsį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis