15 obuolių acto panaudojimo būdų jūsų sveikatai ir buičiai

Būdų, kaip panaudoti vieną galingiausią ir nenuodingų produktų – obuolių actą, gausu.

Tai visiškai natūrali bei universali priemonė, kurią galite įsigyti bet kurioje parduotuvėje. Žalias, nefiltruotas ir nekaitintas obuolių actas turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių.

Obuolių actas gali neutralizuoti nemalonius kvapus jūsų namuose, pagerinti jūsų virškinimą ar išvalyti sinusus.

Pateikiame platesnį obuolių acto panaudojimo sąrašą:

1. Mažina gerklės skausmą.

Obuolių actas turi daugybę naudingųjų savybių, taip pat kovoja su virusais ar bakterijomis. Kai kitąkart jums ims peršėti gerklę, įpilkite ketvirtadalį puodelio obuolių acto į šilto vandens puodelį ir išmaišykite. Paskalaukite gerklę šiuo skysčiu ir leiskite obuolių actui įveikti virusus.

2. Slopina rėmens graužimą.

Norėdami sušvelninti rėmens graužimą, nemažai žmonių pasitelkia į pagalbą obuolių actą. Dažnai šiuos nemalonius simptomus sukelia ne skrandžio rūgščių perteklius, o jų stygius. Obuolių actas gerina virškinimą suteikdamas mūsų žarnynams jiems taip reikalingų sveikųjų rūgščių. Pabandykite išgerkite arbatinį šaukštelį obuolių acto su vandeniu – skrandis jums padėkos!

3. Išvalo užsikimšusią nosį.

Obuolių actas efektyviai gydo nosies infekcijas. Jame gausu vitaminų B ir E, kalcio, kalio ir magnio – visi šie naudingieji elementai valo sinusus bei švelnina alergines reakcijas. Jei pajusite, kad jums prasideda sloga, išgerkite arbatinį šaukštelį obuolių acto, išmaišytą stiklinėje vandens.

4. Naikina pleiskanas.

Daktaras Ozas pataria naudoti obuolių actą norint pašalinti pleiskanas. Didelis obuolių acto rūgštingumas reguliuoja jūsų galvos odos pH ir neleidžia bakterijoms toliau plisti. Sumaišykite ketvirtadalį puodelio obuolių acto su ketvirtadaliu puodeliu vandens ir supilkite šį skystį į buteliuką su purkštuku. Apipurkškite juo plaukus, apvyniokite juos rankšluosčiu, po 15min. išskalaukite.

5. Mažina naktinius kojų mėšlungius.

Kartais šie spazmai signalizuoja, jog jums trūksta kalio. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus obuolių acto su arbatiniu šaukšteliu medaus bei stikline šilto vandens ir visa tai išgerkite. Obuolių acto sudėtyje gausu kalio, tad jis padės jums sušvelninti bet kuriuos spazmus.

6. Ramina niežtinčią odą.

Obuolių actas – itin veiksmingas antiseptikas, gausus priešgrybelinių savybių. Tai gali padėti jūsų niežtinčiai, „degančiai“ odai. Naudokite obuolių actą ant savo odos, o taip pat padėkite ir savo augintiniams, jei jų oda irgi probleminė. Paimkite vatos diskelį, užlašinkite kelis lašus žalio, nefiltruoto obuolių acto ir patepkite problemines savo odos vietas.

7. Šalina karpas.

Karpos gali atsirasti ant jūsų kūno bet kurioje vietoje. Natūrali jų šalinimo priemonė: sumaišykite puodelį obuolių acto su vandeniu, sudrėkinkite šiuo skysčiu vatos diskelį ir patepkite karpą. Galite kas vakarą pamirkyti probleminę vietą vandens vonelėje, skiestoje obuolių actu. Kartokite tai kasdien, kol pamatysite pokyčius.

8. Naikina blogą kojų kvapą.

Obuolių actas veiksmingai kovoja su bakterijomis, sukeliančiomis blogą kojų kvapą, nes subalansuoja jūsų odos pH. Sudrėkinkite popierines servetėles puodeliu obuolių acto ir palikite jas nakčiai šaldytuve. Trinkite šiomis servetėlėmis savo kojų padus tiek, kiek jums reikia. Galite taip pat pamirkyti kojas obuolių acto vonelėje.

9. Mažina dujų kaupimąsi žarnyne bei išsipūtimo jausmą.

Pasak „Livestrong“, daugybė specialistų rekomenduoja obuolių actą naudoti norint pagerinti virškinimą. Norėdami išvengti dujų kaupimosi bei išsipūtimo jausmo, prieš valgį išgerkite stiklinę obuolių acto, praskiesto vandeniu. Tai paskatins jūsų organizmą virškinti kur kas greičiau.

10. Neutralizuoja blogus kvapus.

Kai kitą kartą ruošitės išmesti pinigus naujiems oro gaivikliams, prisiminkite, jog obuolių actas taip pat puikiai naikina nepageidaujamus kvapus. Sumaišykite puodelį obuolių acto su puodeliu vandens ir pripildykite šiuo skysčiu buteliuką su purkštuku. Papurkškite šiuo skysčiu namuose – tai turėtų padėti pamiršti jums visus nemalonius kvapus.

11. Nenuodingas valiklis.

Obuolių actas taip pat veikia kaip puikus valiklis bet kurioje jūsų namų vietoje. Žalias, nefiltruotas actas turi daug galingų antibakterinių savybių. Tiesiog lygiomis dalimis sumaišykite obuolių actą su vandeniu ir naudokite šį skystį valyti dėmėms ar kitiems nešvarumams.

12. Valo užsikimšusius vamzdžius.

Ne visiems užsikimšusiems vamzdžiams valyti būtinos cheminės priemonės. Sumaišykite pusę puodelio sodos su puodeliu obuolių acto ir štai – geriausias „vulkaninis“ vamzdžių valiklis, veiksmingas, kaip ir bet kurios kitos cheminės priemonės.

13. Atsikrato pelėsių.

Patepkite obuolių actu paviršius, padengtus pelėsiu, nuplaukite su šepečiu ir leiskite išdžiūti. Kitos priemonės, pavyzdžiui, įvairūs balikliai yra daug grubesnės, o tuo tarpu obuolių actas – visiškai nenuodingas bei veiksmingas bent 80 proc. Jei valote kažką specifinio, pavyzdžiui, dušo užuolaidėlę, tiesiog įmeskite ją į skalbimo mašiną su pusę puodelio sodos ir puodeliu obuolių acto ir užstatykite skalavimo režimą.

14. Lygina drabužių raukšles.

Yra nemažai gudrybių, skirtų lyginti drabužių raukšles, bet nereikalaujančių lygintuvo. Vieną dalį obuolių acto sumaišykite su trimis dalimis vandens, įpilkite į buteliuką su purkštuku ir purkškite tiesiai ant drabužių raukšlių. Pakabinkite drabužius ir leiskite jiems išdžiūti.

15. Naikina baldų dėmes.

Ko gero, jau supratote, jog obuolių actas – tiesiog stebuklinga valymo priemonė. Šis skystis gali net išvalyti vandens ir maisto dėmes iš baldų, kilimų ar drabužių! Ant dėmės užpilkite nefiltruoto acto, galite pridėti ir kelis druskos šaukštelius, patrinkite. Leiskite išdžiūti ir išsiurbkite tą paviršių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis