Žinomos vilnietės domėjosi pavasario mada ir patiekalais. Saldumyno receptas

Pirmąjį pavasario vakarą sostinės viešbutyje „Panorama“ maisto „blogerė“ Renata Ničajienė, dar žinoma slapyvardžiu Rennie, Vilniaus veiklioms moterims pristatė savo naujausią knygą „Gero maisto dienoraštis: pavasaris“.

R. Ničajienė patiekalus stengiasi ruošti daugiausiai iš sezoninių daržo, sodo, miško bei ūkio gėrybių, nes vietinis derlius, pasak jos, visada pats šviežiausias, todėl ir skaniausias. „Pavasario pradžia – beveik visiškai tuščias laikotarpis. Bet jau galima atrasti daigus, želmenis, topinambus, beržų sulą. Netrukus prasidės dilgėlių sezonas“, - pristatydama savo naujausią knygą sakė žinoma maisto „blogerė“.

Organizatorių nuotr.

Iš savo mamos ir močiutės paveldėjusi talentą skaniai ir sveikai ruošti maistą, ekonomistės išsilavinimą turinti Renata, sakė, kad pavasarį ji pati mėgstanti daryti naminį jogurto sūrį. „Ir sveika, ir mažai kalorijų“, - šypsodamasi sakė R. Ničajienė, pastebėjusi, jog prie kiekvieno jos recepto knygoje yra pridėti ir dietistės Tomos Uroglu komentarai.

Organizatorių nuotr.

Renginio viešnia pastebėjo, jog dar visai neseniai ankstyvą pavasarį visi valgė atvežtinius uogas ir vaisius: braškes, agurkus, pomidorus ir manė, kad sveikai maitinasi. „Norėčiau priminti, kad tai neteisinga. Kad braškės skaniausios iš savo lysvės birželio mėnesį, o pomidorai - vasaros antroje pusėje iš savo daržo – saulės įkaitinti, dar šilti, ką tik nuskinti nuo šakelių“, - sakė R. Ničajienė. Kita vertus, knygų apie maistą autorė pastebėjo, kad XXI amžiuje būtų keista ruošti maistą tik iš vietinių produktų, nepasinaudoti kitose šalyse užaugintomis gėrybėmis.

Organizatorių nuotr.

Po knygos pristatymo vakaro viešnios stebėjo „Vanmoda“ pavasario paltų ir suknelių kolekciją. Ją demonstravo dainininkės Julija Jegorova, Joana Gedmintaitė, Rasa Kaušiūtė, Indrė Launikonytė, TV prodiuserė Rūta Lukoševičiūtė bei verslo moterys Daiva Šinkūnaitė ir Gražina Volodkevičiūtė. Pirmą kartą mados kolekciją demonstravusią atlikėją Indrę Launikonytę į renginį atlydėjo ir drąsino gyvenimo draugas žinomas dainininkas Vladas Kovaliovas.

Organizatorių nuotr.

Kolekcija

Robertino Valiulio nuotr.

Kovo 8-ai skirtas receptas

ŠOKOLADINIS KREMAS SU AVOKADAIS

Asmeninio albumo nuotr.

2 asm.
Ruošti 20 min.

Kremui:

100 g juodojo šokoladp
0,5stiklinės kokosų pieno
1 prikokęs avokadas
2 bananai
1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės
žiupsnelis aitriosios paprikos

Gaminame

* Sulaužytą šokoladą įberkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek ataušti.

* Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, o minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avodadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.

* Kremą sukrėskite į indelį. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananas ir juos apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, o ant višaus užtarkuokite citrinos žievelės. Skanaukite iš karto!

Dietistės Tomos Eroglu verdiktas

Juodasis šokoladas, kuris yra pagamintas tik iš kakavos produktų, yra puikus magnio, geležies, mangano ir cinko šaltinis. Šie elementai slopina streso sukeltas reakcijas organizme, atpalaiduoja raumenis, puoselėja odą, nagus ir plaukus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis