Vyrų stiliaus konsultantas A. Gricius: atrodo, kad vyrai turi po vienintelę džinsų porą

Apie vyrų mados pasaulį pasakoja vyrų stiliaus konsultantas, tinklaraščio „Vyro stilius“ autorius Algirdas Gricius, neseniai išleidęs knygą „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Esate kone vienintelis Lietuvoje apie klasikinį vyrų įvaizdį rašantis tinklaraštininkas. Koks lietuvių vyrų aprangos įprotis labiausiai bado akis? O kokių teigiamų jų stiliaus pokyčių pastebite pastaruoju metu?

Nors tų įpročių yra tikrai ne vienas, pastaruoju metu dėmesį itin atkreipiu į vyrų aprangą renginiuose. Dažniausiai ji būna netinkama, o akis labiausiai bado nutrintų džinsų tendencija. Iš nuotraukų atrodo, kad vyrai turi po vienintelę džinsų porą ir mūvi juos visada – bare, darbe, renginyje... Prie jų apsivelka neišlygintus marškinius ir užsimeta paskubomis nusipirktą ar iš drabužių spintos ištrauktą seniai pamirštą netinkamo dydžio švarką. Kita vertus, nėra viskas taip jau blogai, nes vyrai, nors ir iš lėto, nedrąsiai, tačiau pradeda atrasti madą ir stilių, todėl mieste vis dažniau atkreipiu dėmesį į gerai apsirengusius šios lyties atstovus. Jie atrodo atradę sau tinkančius ir patinkančius drabužius bei stilių ir nebijo išsiskirti iš minios.

Vyriškos mados prekių pardavimo analitikai mano, kad šiandien vyrai mažiau bijo būti madingi, išsiskirti, rūpintis savo kūnu ir išvaizda. Ar pastebite tokias tendencijas ir Lietuvoje?

Stebime jas ir Lietuvoje, nors ir ne tokiais sparčiais tempais. Manau, geras to įrodymas – atsirandančios naujos vyriškų drabužių, avalynės ir aksesuarų parduotuvės, nauji vyrams kuriantys prekių ženklai. Juk pasiūla nebūtų tokia didelė ir įvairi, jeigu nebūtų paklausos, tiesa?

Propaguojate klasikinį aprangos stilių. Nuo ko pradėti tokį kurti? Kokius garderobo elementus privaloma turėti?

Siūlyčiau visiems pradėti nuo puošnaus kasdienio derinio – mėlyno švarko, baltų marškinių, šviesiai pilkų kelnių, rudų batų ir tamsiai raudono margo kaklaraiščio. Ši klasikinė kombinacija tiks ir į teatrą, ir į darbo pokalbį, ir į pasimatymą. Svarbiausia nepamiršti, kad geri drabužiai nebūtinai yra tie, kurie kainuoja daug ar turi ryškias etiketes. Kur kas svarbiau, kad jie tiktų pagal kūno sudėjimą.

Neseniai išleidote knygą „Idealiai tinkantis kostiumas“. Kokias dažniausias klaidas daro vyrai rinkdamiesi kostiumą?

Dažniausiai kostiumas būna netinkamo dydžio – per platūs pečiai, krūtinė, per ilgos rankovės ar kelnės. Tokį vilkėdami vyrai atrodo taip, lyg būtų pasiskolinę jį iš stambesnio ir aukštesnio draugo.
Turite puikią galimybę įkvėpti vyrus, kurie taip pat skaito „Moterį“.
Linkiu nebijoti domėtis stiliumi ir mada, eksperimentuoti ir atrasti tai, kas tinka ir patinka. Juk gerai parinkti stilingi drabužiai padės ne tik atverti daug durų, bet ir gerai jaustis, pasitikėti savimi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis