Vienuoliškas seksualumas – J. Janus pavasario–vasaros kolekcijoje

Julia Janus pavasario–vasaros‘15 kolekciją inspiravo viduramžių pseudomokslas – Alchemija.

Per amžius alchemikai, dažniausiai, išsimokslinę vienuoliai ieškojo įvairių būdų, kaip maišant įvairios kilmės skirtingas medžiagas ir metalus išgauti išminties akmenį, tauriuosius metalus (auksą, sidabrą) ir jaunystės eliksyrą – nemirtingumo šaltinį.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

„Kuriant 2015 metų pavasario-vasaros kolekciją, mus įkvėpė skirtingų medžiagų maišymo, jungimo ir naujos substancijos išgavimo idėja. Skysto virtimas kietu, skaidraus - nepermatomu, matinio – blizgiu. Paslaptinga simbolika ir kerai, įsigilinimas ir ieškojimas mus traukė lyg iki šiol neįminta paslaptis,“ – pasakoja Julija.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

Kolekcija atskleidžia šiaurietiškai vienuolišką, paslėptą, ritualinį, rafinuotą ir intelektualų seksualumą. Nors dominuoja gan uždaro – mokslininko apdaro tema – drabužiuose stebina atvira nugara, permatomos jos detalės. Ant nugaros išsiuvinėtas JJ simbolis, tarsi šio amžiaus alchemijos ženklas.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

Kolekcijoje atsiskleidžia dvi skirtingos, atrodo, nesuderinamos dalys. Viena – asimetriško kritimo, banguojanti, drapiruota, gaivališka. Kita - griežtoka, vienuoliška, uždara ir rami. Tarsi amžina dviejų priešybių kova: chaoso ir tvarkos, moteriško ir vyriško prado, gamtos ir geometrijos.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

,,Visi marginimai kolekcijos audiniuose yra mūsų kūriniai. Mes tapėm aliejiniais dažais, lašinom rašalą į vandenį, leidom dūmus, Baltijos jūros paplūdimiuose ieškojom įvairių struktūrų, spalvų akmenų. Viską fotografavom ir kūrėm raštus.” – apie unikalius kolekcijos marginimus pasakoja Julija.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

Kolekcijoje naudoti tik natūralūs lino, medvilnės, viskozės ir šilko pluoštų audiniai.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

Alchemijos temą dar labiau pabrėžia kontrastingas audinių medžiagiškumas. Audiniai plastiški, natūralūs, susiglamžę, nelygiai dažyti, specialia technologija minkštinti ir trinti, tarsi dėvėti. Greta - lygūs, tarsi vaškiniai ar odiniai, padengti specialiu laku, tiesūs kaip ledas, standūs ir geometriški. Plėtojant Alchemijos temą viename drabužyje maišosi keli medžiagiškumai, dažniausiai – trys.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

Skirtingus pradus sumaišant į vieną sukuriama magiška visuma, tvarkingas chaosas, kintanti rūbo paskirtis.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

Ši unikali kolekcija pasiekiama visose Julia Janus konceptualiosiose parduotuvėse ir jau netrukus atsinaujinančioje juliajanus.com internetinėje parduotuvėje.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis