Vestuvinių suknelių dizaineris pasidalino esminiu patarimu būsimosioms nuotakoms

Nors dar tik sausio mėnuo, pasiruošimas vestuvių sezonui jau įsibėgėjo. Dizaineris Arydas Videika pristatė naują kolekciją ir pasidalijo praktiškais patarimais, kurie pravers kiekvienai būsimai nuotakai.

Vienas svarbiausių sprendimų ruošiantis vestuvių dienai yra nuotakos įvaizdžio pasirinkimas. Ne veltui suknelės paieškoms skiriamas toks didelis dėmesys. Tą vertina ir pastebi dizaineriai, kurie kasmet stengiasi bei kuria pačius įsimintiniausius vestuvinius apdarus.

Ne išimtis ir mados namų „Vamp“ vadovas, dizaineris ir įkūrėjas A. Videika. Jis šių metų pavasariui-vasarai sukūrė prabangia klasika alsuojančią kolekciją.


G. Žilinsko nuotr.

„Kaip ir kiekvienais metais stengiuosi nustebinti ir įkvėpti savo klientes. Todėl visuomet ieškau įdomių ir nebandytų kirpimo subtilybių, technologinių sprendimų. Didelį dėmesį skiriu tobulam apatiniam korsetui, audiniams. Šiai, 15-ikos modelių kolekcijai buvo naudojami tik natūralūs audiniai ir jų papuošimai – šilko gėlės bei nėriniai. Išskirtinėms suknelėms kurti pasitelkti arba itin lengvi, arba kone pusę kilogramo sveriantys audiniai, kurie įstabiai krenta, priglunda ir blizga it gyvatės oda ar šarvai. Jų pasirinkimui įkvėpimo semiamės iš kiekvienais metais Paryžiuje vykstančios tarptautinės vestuvių parodos.

Šia kolekcija siekiau sukurti nežemišką, antgamtišką nuotakos viziją. Lyg ji būtų nužengusi iš pasakos: trapi, be galo subtili ir rafinuota. O suknelė turėtų atrodyti lyg ne susiūta, bet tiesiog nuausta ant jos figūros – be siūlių, nesuvokiamos spalvos, kuri tarytum tirpsta ir keičiasi nuo persikinės iki baltos. Visas kolekcijos suknelės dekoruotos tūkstančiais šilko žiedlapių ar perlais, įsuptos į įmantriausiais raštais megztus nėrinius, kurie persidengdami sukuria kerintį ir užburiantį vaizdą“, – dėstė A. Videika.


G. Žilinsko nuotr.

Pasak vestuvinių suknelių dizainerio, vienetinės ir ypatingos suknelės gamyba užtrunka kelis mėnesius, o idealiausiai atrodys specialiai siūtas (angl. made to measure) drabužis, kuriuo patartina pradėti rūpintis jau dabar.

„Galiu pasakyti atvirai – ilgiausiai užtrunka audinių gavimas. Juos užsakius tenka laukti iki keturių mėnesių. Tuomet seka siuvimas ir dekoravimas. Visas procesas gali užtrukti keturis-penkis mėnesius, todėl norima suknele, jei ši nebus nuomojama, patariame susirūpinti iš anksto.
Beje, dėmesį siūlau atkreipti į užsienyje didžiausių aukštosios mados namų ypač vertinamą paslaugą – made to measure principu pasiūtą suknelę, kuomet pavyzdinis modelis yra pritaikomas individualiai. Jis pakeičiamas pagal išmatavimus, jei norima – papildomas detalėmis. Taip garantuotai pasiekiamas puikiai atrodantis, visus išlinkimus pabrėžiantis ir trūkumus maskuojantis drabužis. Be to, išvengiama bet kokios rizikos: tokios suknelės nereikia rinktis tik iš nuotraukos ar eskizo.

Tokiai suknelei pasiūti reikalingi keturi-penki primatavimai. Per tą laiką, prie batelių aukščio priderinamas suknelės ilgis, rankovės pritaikomos pagal figūrą taip, lyg būtų antra oda,“ – šypsojosi kūrėjas.


G. Žilinsko nuotr.

Esminis patarimas, kuriuo dalinasi A. Videika – pasipuošti pasitikėjimu savimi.

„Kokią suknelę jūs pasirinksite ne taip ir svarbu. Net jei tai bus kukli, mamos išlaikyta vestuvinė suknia, gražiausia būsite tuomet, kai pasipuošite plačia šypsena ir pasitikėjimu savimi.

To kiekvienai būsimai nuotaikai ir linkiu. Neskubėkite, skirkite laiko sau ir puoškitės tuo, kas iš tiesų jums tinka. Tuomet, pamatysite, šventė bus nuostabi, o susikurtas įvaizdis – nepriekaištingas“, – pokalbį baigia A. Videika.

Visa naujausia mados namų kolekcija:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis