Vasaros išpardavimai: kokius drabužius šį sezoną verta įsigyti?

Vykstant išpardavimams sunku nepamesti galvos. Šie patarimai padės įsigyti tik tai, kas praturtins jūsų spintą ir vasarą pavers itin stilinga.

Jei norite atnaujinti savo vasaros garderobą, bet neišleisti daug pinigų, vertėtų atkreipti dėmesį į įvairias akcijas, nuolaidų dienas bei išpardavimus. Stilistės Viktorijos Šaulytės teigimu, siekiant atsišviežinti vasarai, pakaks vos kelių naujų drabužių. Tik kaip juos pasirinkti, kad vasara būtų stilinga?


Viktorija Šaulytė, Agnės Būdvytytės nuotr.

Tendencija – šlakelis kičo

Pasak stilistės V. Šaulytės, pagrindiniai šios vasaros stiliaus motyvai – lengvumas, patogumas ir plati spalvų paletė. Be to, neatsiejama stilingo vasariško įvaizdžio dalis – šlakelis kičo, kuris dabar – labai ant bangos.

„Šįmet spalvų – kaip niekada daug. Dominuoja pasteliniai vieno silueto kostiumėliai, ryškių, sodrių spalvų kelnės bei sportinių motyvų palaidinės, taip pat asimetriški gėlių raštais dekoruoti sijonai, džinsiniai švarkeliai, palaidinės su boho motyvais. Vis dažniau matysime ir holografiniais elementais puoštus drabužius. Be to, į madą vėl grįžta platėjančios kelnės“, – vardija V. Šaulytė.

Tuo tarpu kalbėdama apie aksesuarus stilistė pabrėžia, kad svarbiausia ruošiantis vasarai pasirūpinti akiniais nuo saulės, kurie gali būti pačių įvairiausių spalvų ir formų, taip pat ant juosmens prisegamomis piniginėmis, kepurėmis su snapeliais ir skarelėmis. Na, o stilingiausi batai šią vasarą – patogiosios espadrilės.

Norintiems sutaupyti laiko ir neklaidžioti po parduotuves netikslingai, V. Šaulytė taip pat pataria, kur rasti neabejotinai kokybiškų, šią vasarą ypač madingų drabužių ir aksesuarų.

Išlaidauti nebūtina

Kiek pinigų išleisti ruošiant spintą naujam sezonui yra optimalu? V. Šaulytės teigimu, atsakymas individualus. Tačiau sutaupyti nori kiekvienas, todėl šiuo atveju geriausia išeitis – apsipirkti per išpardavimą, kai skirtingos parduotuvės kainas mažina net naujoms, ką tik pristatytoms vasaros kolekcijoms.

Antai Vilniaus širdyje esantis prekybos centras „Europa“ pasiruošti vasarai ir apsipirkti žymiai pigiau kvies jau nuo penktadienio – kultinė žemomis kainomis garsėjanti akcija „Black Friday“ čia tęsis visą savaitgalį, iki sekmadienio.

„Toks išpardavimas – labai gera galimybė pasiruošti vasarai žymiai pigiau, taip pat įsigyti tai, ko galbūt jau seniai norėjote, bet vis sau neleisdavote, už kur kas mažesnę kainą. Galima sakyti, kad tai – puikus būdas pataupyti atostogoms, o kartu įsigyti kokybiškus drabužius, avalynę ir aksesuarus, kurie tarnaus ilgai!“ – įsitikinusi V. Šaulytė.

Išeitis – praktiški drabužiai

Vis dėlto tam, kad pavyktų maksimaliai sutaupyti, V. Šaulytė pataria išpardavimui ruoštis iš anksto. „Juk kiekvienas savo spintoje turime gerų drabužių iš praėjusio sezono. Taigi pirmiausiai reikėtų apžiūrėti savo drabužinę ir įvertinti, ko trūksta“, – sako stilistė.

Ir netrunka iliustruoti pavyzdžiais. „Kalbant apie derinius, vasarai vertėtų rinktis praktiškus, lengvai transformuojamus drabužius ir stiliaus detales. Pavyzdžiui, plačios, lengvos kelnės puikiai derės ir prie marškinėlių, ir prie marškinių, o akiniai nuo saulės visada pagyvins bendrą įvaizdį. Tuo tarpu džinsinis sarafanas, kuris vėl grįžo į madą, puikiai tiks tiek pasivaikščiojimams mieste, tiek vakare“, – sako V. Šaulytė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis