Universali spalva – šį sezoną ji pakeis visų mėgstamą juodą

Nors juoda yra laikoma amžinai madinga, klasikine, visiems ir visada tinkančia spalva, šį sezoną dizaineriai siūlo išbandyti šį tą naujo. „Khaki is the new black“ (liet. „chaki yra nauja juoda“) skelbia mados ekspertai. Atrodo, dabar – geriausias laikas išmėginti simpatiškąjį rudai žalsvą atspalvį.

Šio pavasario spalva nėra miško žalia, tai chaki – rusvai žalsva spalva, kuri yra ne per ryški, tačiau ir ne per blanki. Ji skelbiama kaip naujoji neutrali spalva, galinti varžytis netgi su visų pamėgta klasikine juoda.

Jenny Walton
Jenny Walton
Vida Press

2017-ųjų pavasario-vasaros kolekcijų pristatymuose netrūko chaki spalvos suknelių, palaidinių, kelnių, netgi aksesuarų. Dizaineriai pasiūlė žalsvos spalvos alternatyvą kone kiekvienam klienčių mėgstamam drabužiui. Vienas populiariausių šiųmetinių dizainerių, J.W.Anderson'as, į savo kolekciją įtraukė pilkšvo chaki atspalvio suknelę su korseto imitacija. Ne vieni mados namai („Kenzo“, „Alexander Wang“) žalsvą spalvą pritaikė kelnėms aukštu juosmeniu, dizainerė Carolina Herrera pristatė įspūdingas rudai žalsvas sukneles, puoštas floristikos motyvais dekoruotais audiniais.

Dizainerio J.W.Anderson'o kolekcijos pristatymo užkulisiai, Vida Press nuotr.


Carolina Herrera, Vida Press nuotr.

Dalyje mados pristatymų švelniai smėlinės spalvos lietpalčius pekeitė žalsvi jų konkurentai. Dizaineris John'as Galliano mados namams „Maison Margiela“ kurtoje klolekcijoje pristatė dekonstruotus, keistai kirptus, persiūtus žalsvus lietpalčius, vieną jų modelis vilkėjo kaip suknelę. Mados namų „Balenciaga“ pristatyme modeliai vilkėjo chaki atspalvio lietpalčius ilgomis rankovėmis bei smarkiai padidintais pečiais. Nuo jų neatsiliko ir populiarieji „Vetements“. Net gerokai santūresne mada garsėjantys mados namai „Bottega Veneta“ pavasariui sukūrė elegantišką paltuką, pasiūtą iš blizgaus, žalsvo audinio.

„Maison Margiela“, „Balenciaga“, „Bottega Veneta“, Vida Press nuotr.

Kaip vilkėti chaki spalvos drabužius kasdieniame gyvenime? Į šią spalvą pažiūrėkite kaip į bet kurį kitą klasikinį atspalvį, juolab, kad mada siūlo chaki spalvos alternatyvą kone kiekvienam pamėgtam gaminiui. Vis dėlto, svarbu prisiminti, kad šį sezoną madingas ne bet koks chaki spalvos kieto audinio drabužis, bet laisvo kirpimo, šiek tiek didoki, įdomiai krentantys ar dekonstruoti rūbai, taigi reikėtų dairytis būtent tokių.

Džinsinį arba lakūno stiliaus švarkelį galite keisti vadinamuoju „army jacket“ (liet. armijos švarkas). Tokio stiliaus švarkas geriausiai atrodys jei bus bent vienu dydžiu didesnis, nei paprastai dėvite. Vilkėkite jį kartu su prigludusiais džinsais bei aukštakulniais, sijonais ar suknelėmis. Jei bijote, kad po švarku „pranyks” jūsų figūra, liemenį juoskite vidutinio storio diržu.

Alexa Chung
Alexa Chung
Vida Press

Olivia Palermo
Olivia Palermo
Vida Press

Įprastas juodas kelnes ar džinsus keiskite chaki spalvos kiulotais arba „chino“ (tiesiomis, trumpintomis) kelnėmis. Šį sezoną tokios – pačios madingiausios. Kelnėms, kaip ir švarkams ar marškiniams, taikoma ta pati taisyklė – jos privalo būti bent vienu dydžiu didesnės nei reikia. Atraityta kelnių apačia visam įvaizdžiui suteiks lašelį nerūpestingumo.

Giovanna Battaglia
Giovanna Battaglia
Vida Press

Gigi Hadid
Gigi Hadid
Vida Press

Sienna Miller
Sienna Miller
Vida Press

Šį sezoną itin madingas safario stilius ir tokio stiliaus susiaučiami sijonai, pasiūti iš kieto, išblukusio chaki atspalvio audinio. Toks sijonas laisvalaikiu puikiai atrodys su baltais marškinėliais, o darbo metu – dėvimas su šilko palaidine. Vis tik, įmanomas ir elegantiškas rudai žalsvo sijono variantas, pavyzdžiui, tiesus, odinis sijonas. Bet kokiu atveju, eleganciją kuria ne daiktas, bet tai, kaip ir su kuo jis yra dėvimas. Taigi, tiek safario stiliaus, tiek odinis sijonas gali būti elegantiški, kai yra dėvimi su klasikiniais drabužiais ir aksesuarais.

Caroline Issa
Caroline Issa
Vida Press

Vida Press

Zoe Saldana
Zoe Saldana
Vida Press

Besitęsiant neprognozuojamiems orams vis dar nepavyksta apsieiti be palto. Šį pavasarį nusibodusį smėlio spalvos ar juodą paltą galite keisti chaki spalvos lietpalčiu ar paltuku.

Miranda Kerr
Miranda Kerr
Vida Press

Dree Hemingway
Dree Hemingway
Vida Press

Ši spalva tinka ne tik dienai, bet ir vakarui. Itin stilingai atrodys vienspalvis ansamblis – chaki nuo galvos iki kojų. Jei rinksitės tokį įvaizdį, tarpusavyje derinkite skirtingus rudai žalsvus atspalvius – nuo linkusių į rusvumą, iki pilkšvų.

Natasha Goldenberg
Natasha Goldenberg
Vida Press

Jessica Kahawaty
Jessica Kahawaty
Vida Press

Alice Eve
Alice Eve
Vida Press

Jei dar abejojate dėl vienos madingiausių sezono spalvų, išbandykite rudai žalsvą aksesuarą: rankinę, skarelę ar diržą. Klasikinė spalva tiks prie visų drabužių, atrodys įdomiai ir labai stilingai.

Vida Press

Kate Moss
Kate Moss
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis