Šventinių vakarėlių kodas: ką apsirengti?

Kalėdinių vakarėlių maratonui prasidėjus, moterims, rodos, kyla dar vienas galvosūkis – ką apsirengti? Progų pasirinkti naują įvaizdį ir susikurti šventę pačiai sau – apstu, tačiau ar spintos pasiūla atitinką poreikį? Ką daryti, kad pasirengimas renginiams netaptų galvos skausmu, kuris liūdnai atsispindėtų ir banko sąskaitoje?

Konsultuoja drabužių nuomos portalo “Rent Boutique” klientų konsultantė Eglė Pietarytė.

Mados specialistė moterims pataria šventėms rengtis iš anksto. “Jei žinote, kad jūsų laukia vakarėlis, bent prieš savaitę peržiūrėkite spintos turinį ir įvertinkite, ar jame randate rūbų bei aksesuarų derinių, tinkančių artėjančiai progai. Blogiausia situacija – paskutinės minutės stresas, kai išvargusios skubame į parduotuves ieškoti konkretų aprangos kodą atitinkančios suknelės, tačiau dėl beviltiškumo į namus sugrįžtame su suknele, kuri... kažkokia vidutiniška. Nemiela, ne ta, kurią užsidėjusi pasijaučiate karaliene. Tiks šiai progai, tačiau daugiau jos nenorėsite apsivilkti, nes ji kels blogas emocijas, nesuteiks pasitikėjimo savimi. Visoms pažįstama situacija”, - sakė ji.

E. Pietarytė primena, kad drabužių pirkimui yra ir kita alternatyva – nuoma. Tačiau ar tai tikrai prasmingiau ir finansiškai naudingiau nei rūbų pirkimas? “Nuomą klientėms rekomenduoju tuo atveju, jei į renginius tenka eiti dažnai, laukia neįprasti aprangos kodai, o su trimis suknelėmis išsiversti jau nebeišeina. Tačiau jei klientė randa gerus, kokybiškus rūbus, kurie nepavaldūs laikui, tinkami daugybei situacijų, bus mylimi ir dėvimi dažnai, tuomet rūbą prasmingiau įsigyti. Nuoma – progoms, pirkimas – kasdienybei”, - sakė konsultantė. Tiesa, ji priminė, kad progas ir ypatingą nuotaiką sau susikuriame patys.

Konsultantė pristato populiariausius vakarėlių aprangos kodus su kuriais jums gali tekti susidurti ir idėjas, kaip į juos tiktų pasipuošti. Ji primena, kad vakarėlio įvaizdis vien šventiška suknele neapsiriboja – išbaigtu jį padaro detalės, tinkamai parinkti aksesuarai. “Moterims pasisekė, nes įdomiomis lengvai įgyvendinamomis detalėmis tampa ir ryškūs lūpų dažai ar nagų lako spalva”, - patarė E. Pietarytė.

Šventiškas stilius

Šiuo metu tai – pats populiariausias. Laisvai interpretuojamas, kartu ir vienas sudėtingiausių, nes “šventišką” kiekvienas supranta vis kitaip. Atsižvelkite į renginio vietą, kompaniją, su kuria teks dalyvauti renginyje. Kai nesate tikra kaip apsirengti, visada išgelbės suknelės, kurios atrodo šventiškiau nei kelnių ir palaidinės derinys.

Šiam stiliui tiks:

* trumpos kokteilio suknelės;
* puošnus kelnių ir palaidinės derinys;
* “maža juoda suknelė” su spalvingais aksesuarais;
* šventinės spalvos: sidabru ar auksu blizgančios, raudona ir pan.;
* nedidelės tiulio, permatomų audinių, nėrinių, žvynelių ar blizgių karoliukų detalės ant rūbų.

Kokteilio stilius

Tai – tas pats šventinis stilius, tačiau aiškesniuose rėmuose. Pirmasis jums suteikia daugiau laisvės interpretacijoms, galite rinktis ir kiek paprastesnį įvaizdį, tačiau jį pagardinti keletu ryškesnių akcentų. Tuo tarpu kokteilio stiliaus reikalavimai gana tikslūs, čia puikiai tiks trumpos, žaismingos ir spalvingos suknelės.

Šiam stiliui tiks:

* trumpos kokteilio suknelės;
* “maža juoda suknelė” su spalvingais aksesuarais;
* šventinės spalvos: sidabru ar auksu blizgančios, raudona ir pan.;
* daugiau dekoratyvių elementų nei šventiškas stilius;
* tiulio, permatomų audinių, nėrinių, žvynelių ar blizgių karoliukų detalės ant rūbų.

Formalus verslo stilius

Tai – dalykinis verslo stilius. Pakvietimas su tokiu aprangos kodu gali kiek nustebinti – nesame pratusios, kad aprangos kodai galiotų ir darbo susitikimams. Tačiau net jei ir nenurodyta, šio kodo pravartu laikytis einant į vakarienę ar susitikimą su verslo partneriais. Moterims reikėtų vengti demonstruoti savo seksualumą, paprastai rekomenduojama dėvėti kūno spalvos pėdkelnės, vengti batelių itin aukštais kulnais – geriau tiks vidutinis ar žemas kulnas.

Šiam stiliui tiks:

* kostiumėlis;
* dalykinio stiliaus suknelė;
* prie suknelės priderintas švarkelis.

Baltas kaklaraištis

Pats puošniausias aprangos kodas, reikalaujantis ypatingo pasirengimo. Jeigu gavote pakvietimą į tokį renginį, itin kruopščiai apgalvokite savo įvaizdį – pasipuošęs privalės būti kiekvienas svečias, o jūs juk nenorite atrodyti prasčiau nei kiti.

Šiam stiliui tiks:

* Itin puošnios ilgos vakarinės suknelės;
* Ilgos pirštinės (nėra privaloma).

Juodas kaklaraištis

Šis aprangos kodas – taip pat labai puošnus, tačiau jums suteikia šiek tiek daugiau lankstumo nei ką tik aprašytas baltas kaklaraištis.

Šiam stiliui tiks:

* ilgos vakarinės suknelės;
* itin puošnios kokteilio suknelės;
* itin puošni “maža juoda suknelė”.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis