Stilius „a la Chanel“: įspūdingiausi prabangaus vakarėlio įvaizdžiai

Ruošdamosi šiam vakarėliui, viešnios išsitraukė turbūt viską, ką tik turėjo su „Chanel“ ženklu. Jei neturėjo – suko galvą, kaip atrodyti kuo įspūdingiau.

„Chanel vardą žino visi: nesvarbu, gyventų Lietuvoje, Rygoje, Australijoje ar Šanchajuje“, – įsitikinęs mados istorikas, kolekcininkas, „Alexandre Vassiliev fondo“ įkūrėjas Aleksandras Vasiljevas. Prabangiam vakarui buvusio „Vaidilos“ teatro atkūrimo proga – nuo šiol teatras vadinsis „J9“ – iš savo asmeninės aukštosios mados kolekcijos specialiai iš Paryžiaus į Vilnių jis atskraidino keletą „Chanel Couture“ modelių.

„Alexandre Vassiliev fondo“ koordinatorė Alma Puodžiukaitienė ir mados istorikas, kolekcininkas Aleksandras Vasiljevas
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Ne mažiau už įspūdingą ekspoziciją kvapą gniaužė vakarėlio prabanga ir puošnaus kokteilio aprangos kodą mėginusios išpildyti damos. Ko gero, daugelis interpretavo jį „Chanel“ tema (tokia buvo ir prašmatnaus vakaro tema). Tiek „Chanel“ rankinių vienoje vietoje, ko gero, dar neteko matyti.

Juodos ir baltos derinys – „Chanel“ klasika. Kai kurios viešnios (pavyzdžiui, Nadiežda Novickienė, Daina Bosas, Jolanta Mikalajūnienė) baltą pasirinko kaip vyraujančią spalvą, prie baltos viršutinės apdaro dalies derino tamsią (t. y. juodą) apatinę.

Chanel vakarėlio viešnios (iš kairės): Nadiežda Novickienė, Daina Bosas, Jolanta Mikalajūnienė
Moteris.lt montažas (M. Ažušilio nuotr.)

Vis dėlto šį vakarą galima vadinti ir „juodos vakarėliu“. Nemažai (ar tiksliau – dauguma) viešnių būtent ir rinkosi šį saugų ir – nieko neprikiši – stilingą variantą.

Chanel vakarėlio viešnios (iš kairės): Neringa Čebatorienė ir Andželika Kšanienė, Rasa Starkus, Agnė Grigaliūnienė, Agnė Byčiūtė-Jankauskienė
Moteris.lt montažas (M. Ažušilio nuotr.)

Kai kurios damos prie juodos derino raudonus akcentus. Juodą ir baltą aprangą (vakarėlyje dominavo šios dvi Coco Chanel labiausiai mėgtos spalvos) kai kurios viešnios pagyvino raudonais akcentais – bateliais, rankinėmis ar lūpų dažais. Kai kurios šią spalvą pasirinko kaip akcentą, o prie jos derino juodą.

Moteris.lt montažas (M. Ažušilio nuotr.)
Viešųjų ryšių specialistai Arūnas Pemkus ir Daiva Lialytė
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Kelios išmoningai pritaikė kitos faktūros juodą (pvz., rinkosi tiulio sijoną), prie juodos derino aukso spalvos akcentus. Galerininkė, verslininkė Danguolė Stachura prie juodų odinių kelnių ir kristalais nusagstyto glaustinio priderino ilgą pudros spalvos apsiaustą.

Mokslų daktarė, visuomenininkė Daiva Janulaitytė-Günther
Moteris.lt montažas (M. Ažušilio nuotr.)
Vakaro viešnios
DELFI / Mindaugas Ažušilis
Verslininkė, galerininkė Danguolė Stachura
DELFI / Mindaugas Ažušilis
Mados namų „Cantas“ dizaineris Egidijus Sidaras ir mados namų direktorė Jolanta Mikalajūnienė
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Lengviausia interpretuojant įvaizdį „Chanel“ tema pritaikyti labiausiai atpažįstamus aksesuarus a là Chanel – perlų eiles, seges su kamelija, grandinėles, kaspinėlius po kaklu. Visus juos sukūrė Gabrielle Coco Chanel, o noriai puošėsi modelis, stilistė Asta Valentaitė, mokslų daktarė Daiva Janulaitytė-Günther, verslininkė Natalija Martinavičienė, renginių organizatorė Rasa Arlauskienė ir kt.

Modelis, stilistė Asta Valentaitė su bičiule Vaida Klizaite
DELFI / Mindaugas Ažušilis
Renginių organizatorė Rasa Arlauskienė
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Dizainerė Agnė Kuzmickaitė
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Verslininkė, papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė, galvos aksesuarų kūrėja Agnė Byčiūtė-Jankauskienė pasipuošė akį traukiančiomis skrybėlaitėmis. Agnė savąjį kūrinį dar ir nusagstė C. Chanel taip dievintais perlais.

Verslininkė Natalija Martinavičienė
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Galvos papuošalų kūrėja Agnė Byčiūtė-Jankauskienė su vyru Andriumi
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Neatsiejama moters įvaizdžio dalis – kvepalai. O vakarui iki šiol turbūt nėra sukurta nieko tinkančio labiau už legendinį Ernesto Beaux sukurtą aromatą „Chanel No 5“. Vakaras kvepėjo vien šiais kvepalais ir įvairiomis jo versijomis. „Oficialiais“ vakarėlio kvepalais buvo įvardyti „Chanel No 5 Eau Premiere“. Jei tokių neturi – ne bėda, apsipurkšti šiuo prabangiu vakarui puikiai tinkančiu aromatu buvo galima pačiame renginyje. Taigi – nuo galvos iki kojų – „Chanel“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis