Stilistė pataria: kokie bateliai bus populiarūs rudenį

Vasarą pamilome sportinius batelius, rodės, už juos patogesnių nerasi.

Tačiau rudens sezonas šįmet dosnus visoms: tiek mados fanatikėms, tiek ieškančioms kompromisų tarp praktiškumo ir tendencijų.

„Leisk savo numylėtiems sportinukams pailsėti ir pasiruošk batų lentynoje apgyvendinti rudens naujienas“, - pataria stilistė ir mados tinklaraščio TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė.

Platformos

Šį sezoną jos tokios, kokių dar nematei. Batų padai ir kulnai tarsi iš disko eros, sunku suvokti, kaip įmanoma ant tokių išsilaikyti. Visgi superdideles platformas palik podiumui ir fotosesijoms, o kasdienai rinkis šiek tiek kuklesnes. Madingi ir plokščiapadžiai platforminiai batai, ir aukštu tvirtu kulnu. Ir trumpučiai, ir aulinukai.

Fotolia nuotr.

Grubus stilius

Merginos jau seniai prisijaukino pašėlusį roką, greičiausiai odines baikerių striukes turi daugelis. O netrukus turės ir odinius batelius, nusagstytus metalinėmis kniedėmis, puoštus diržų užsegimais ar kaustytus metalu. Rokeriškos detalės įvaizdžiui suteikia stilingo atsainumo ir kiekvienai leidžia pasijusti tarsi nerūpestinga paparacų medžiojama žvaigžde.

Fotolia nuotr.

Retro

Tendencija, kuri grąžina mus keliais dešimtmečiais atgal. Atsimink 3 elementus: storas kvadratinis kulnas, apvalinta nosis ir akcentas. Tai gali būti dekoratyvi sagtis batelių priekyje, ties čiurna segamas dirželis ar tiesiog ryški avalynės spalva.

Fotolia nuotr.

Šie 3 elementai – ženklas, kad pro tokius batelius jų nepasimatavus praeiti negalima. Kaip sezono tendenciją verta išskirti masyvius kvadratinius kulnus. Tokie klijuojami net prie, sakytum, itin trapių modelių ar vakarinių batelių.

Smailianosiai

Ir kokia gi čia naujiena, juk bateliai smailiu priekiu buvo madingi ir praėjusį sezoną. Bet šiandien smaili noselė pritaikoma ne tik vakariniams, bet ir klumpėms, aulinukams, ilgaauliams, vyriško ar balerinų tipo bateliams ir... visiems kitiems.

Fotolia nuotr.

Šį rudenį smailus batų priekis yra vienas ryškiausių mados elementų, kuris privalo atsidurti tavo batelių lentynoje ne veltui: smailianosė avalynė aprangai suteikia elegancijos ir skoningo griežtumo.

Metalas

Įprasta, kad metalizuotų paviršių tendencija atgyja žiemą, kai dėmesio centre šventės. Tačiau šį kartą metallic efektas aukštumose bus jau ankstyvą rudenį. Žvalgykis aulinukų, vyriško tipo suvarstomų batelių, vakarinių aukštakulnių ar smailianosių balerinų – jei tik šie bateliai žiba metalu, jie verti dėmesio.

Fotolia nuotr.

Madingiausias variantas – auksas, bet greta tvirtai stovi ir sidabras, bronza, pasteliniai metalizuoti atspalviai. Derink metallic avalynę ir metalizuoto audinio drabužį (pavyzdžiui, auksiniai bateliai ir sijonas), taip sukursi originalų, modernų įvaizdį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis