Stilistė Lina Bernotaitytė: apsiperkant išpardavimuose reikėtų laikytis 2 pagrindinių principų

Nepasimesti tarp vidurvasario išpardavimų padės stilistės Linos Bernotaitytės patarimai – štai į kokius „lobius“ vertėtų atkreipti dėmesį.

Iš mados nesitrauks aktyvaus laisvalaikio drabužiai

Riba tarp mados ir sporto nyksta, tad ir toliau topų viršūnėse išlieka aktyvaus laisvalaikio drabužiai. Ar bėgtumėte puodeliui kavos su draugėmis, ar vakarą praleistumėte žiūrėdamos spektaklį, o gal mintumėte dviračiu po miestą — aktyvaus laisvalaikio drabužiai universalūs, todėl spintoje jiems vietos turėtų atsirasti bet kurį sezoną.

„Šio stiliaus drabužiai patogūs ir funkcionalūs, kas, mano manymu, greitai kintančiame pasaulyje labai svarbu. Nebijokite laisvalaikio drabužių derinti su klasikiniais, nes dabartinė laisvalaikio tendencija pasižymi elegancijos elementais, kurie papildys jūsų derinį netikėtais sprendimais, kartu leisdami išlaikyti tinkamą įvaizdį. Puikiai atrodysite įšokusios į sportinio stiliaus kelnes ir prie jų priderinusios klasikinius baltus marškinius", — teigia L. Bernotaitytė.

Organizatorių nuotr.

Turbūt kiekvienai pažįstamas jausmas, kai reikia skubėti ir nėra kada persirengti. Pati dažnai keisti drabužių nespėjanti L. Bernotaitytė sako, kad būtent funkcionalūs aktyvaus laisvalaikio drabužiai tokiose situacijose ir gelbėja — su jais patogiai jaučiasi bet kokioje situacijoje.

„Esu užimtas žmogus, kartais turiu iš vienos miesto vietos greitai atsidurti kitoje ar iš žurnalo fotosesijos skubėti į susitikimą, tad keisti drabužių derinius tiesiog nėra kada. Tokiomis dienomis renkuosi funkcionalius laisvalaikio rūbus, pvz., iš kokybiškos drėgmę garinančios medžiagos pasiūtus šortus, suknelę ar kelnes, kurie tinka tiek važiuoti dviračiu, tiek susitikti su nauju klientu", — sako stilistė.

Vidurvasaris — geriausias laikas atnaujinti maudymosi kostiumėlių kolekciją

Maudymosi kostiumėlių įprastai dairomės artėjant vasaros sezonui. Tačiau maudynių sezonas juk neapsiriboja tik vasara — galbūt rudenį leisitės į šiltus kraštus, o žiemą plaukimo įgūdžius gerinsite baseine. Moterys supras — maudymosi kostiumėlių per daug nebus, todėl išpardavimai gera proga papildyti jų kolekciją.

Organizatorių nuotr.

„Daugelyje parduotuvių per išpardavimus galima rasti labai gerų pasiūlymų maudymosi kostiumėliams, tad tai būtina prekė jūsų išpardavimo krepšelyje. Šiais metais labai madingi vientisi maudymosi kostiumėliai, ypač marginti geometriniais raštais ar formomis. Pati renkuosi tokius maudymosi kostiumėlius — turiu beveik visus iš „Audimo" kolekcijos, nes jie man idealiai tinka pagal figūrą", — juokiasi pašnekovė.

Violetinė spalva ir geometriniai raštai keliasi į naują sezoną

Madingos spalvos kiekvieną sezoną turi tendenciją kisti, tačiau kai kurios užsibūna ilgiau. Štai vasarą drabužių lentynas užkariavusi violetinė spalva ir rudenį bus viena madingiausių. Ji puikiai derės aprangoje su tamsiai bordinės, mėlynos ar raudonos atspalviais. Patinka raštuoti drabužiai? Drąsiai čiupkite juos dabar — ir rudenį su jais atrodysite stilingai.

„Aktyvaus laisvalaikio aprangoje siūlau atkreipti dėmesį į spalvas ir jų atspalvius, nes tai erdvė, kur galime leisti pasireikšti fantazijai. Atkreipkite dėmesį į ryškias šio sezono spalvas — jos bus madingos ir kitą sezoną. Jeigu nemėgstate rengtis labai ryškiai, siūlau rinktis drabužius su geometrinių formų, raštų ar langelių motyvais, jie leis jaustis patogiai ir kartu padės išlikti madingomis dar ir kitą sezoną", — pataria stilistė.

Organizatorių nuotr.

Nepamirškite atkreipti dėmesio ir į audinius. Anot L. Bernotaitytės, praduotuvių lentynose galite drąsiai dairytis storų, megztų audinių drabužių, kurie kuria šiltumo ir jaukumo jausmą. O prie jų ir toliau rekomenduojama derinti lengvus ir plazdančius, šilkinių medžiagų pluoštus ar drabužius iš odos.

Niuansas ar kontrastas? Išsirinkite, kaip derinsite drabužius jūs

Viena didžiausių rizikų per išpardavimus — prisipirkti drabužių, kurių vėliau nepavyks suderinti tarpusavyje ar su jau turimais spintoje. Tad stilistė supažindina su dviem pagrindiniais drabužių derinimo principais, padėsiančiais nepasimesti tarp gausių išpardavimo prekių.

„Išskiriami du pagrindiniai drabužių derinimo principai: kontrastas ir niuansas. Kontrasto principas pasižymi iš pažiūros nesuderinamų drabužių kombinacijų kūrimu, pvz., klasikinių kelnių ir laisvalaikio džemperio derinys. Jei norite drabužius derinti niuanso principu, visą drabužių eilutę derinkite medžiagomis, spalvomis. Tarkime, spalvos renkamos nuo šviesiausios iki tamsiausios: balta palaidinė, mėlynos kulotės ir juodi sportiniai bateliai — puikus niuanso derinimo principo pavyzdys", — drabužių derinimo ypatumus pristato L. Bernotaitytė.

Stilistė: už 100 Eur galite susikurti itin stilingų derinių

Kai parduotuvių vitrinos šaukte šaukia apie nuolaidas, labai lengva pasiduoti pirkimo manijai. Žiūrėk, maišai pilni — piniginė tuščia, o apsirengti ir nelabai ką yra. Taip nutinka, jeigu perkate viską iš eilės. Stilistė sako, kad 100 Eur gali būti ta suma, kuri, gerai įvertinus, kokių drabužių reikia, leis susikurti stilingą derinį, tinkantį tiek įvairioms progoms, tiek ir prie jau turimų drabužių.

Organizatorių nuotr.

„Spintos revizija per išpardavimus būtina. Kam pirkti tai, kas dūlės lentynose? Išpardavimai ir yra geri tuo, kad už sąlyginai nedidelę pinigų sumą galite susikurti jums tinkantį įvaizdį, įsigyti tikrai kokybiškų ir funkcionalių drabužių. Todėl pinigus geriau investuoti į mažiau, bet geresne kokybe pasižyminčius drabužius. Ko aš ieškočiau per išpardavimą? Pirmiausia funkcionalios suknelės. K. Kruopenytės ir „Audimo" kolekcijos suknelė apskritai mano vasaros „must have", nes pastaroji vėsina, kai karšta, ir saugo šilumą, kai šalta. Prie jos puikiai tiks laisvo stiliaus džemperio tipo švarkelis su kišenėlėmis ar gobtuvu. Jis ne tik apsaugos nuo vėjo ar lietaus, bet vėsesniuoju sezonu jį lengvai priderinsite prie klasikinių kelnių ar kitos kasdienės biuro aprangos. Mano pirkinių krepšelyje taip pat atsidurs kulotės bei maudymosi kostiumėlis — tai, kas aktualu ilgalaikėje perspektyvoje", − savo išpardavimų favoritus vardija pašnekovė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis