Stilistė Agnė Gilytė paskendo baltoje spalvoje

Ne, stilistės Agnės Gilytės įvaizdžio namuose nekeliama vestuvių puota.

Ir tikrai vitrinos nepuošiamos Šv. Kalėdoms. „Kukla Beauty Box“ grožio meistrai pluša ruošdamiesi jau po kelių valandų vyksiančiai paslaptingai „Vakarienei baltai“ („Dîner en Blanc“). Jie kuria įvaizdį elegancijos ir draugystės šventės „kaltininkėms“, trims unikalios vakarienės organizatorėms – Dovilei Šimkutei-Butkienei, Valdai Lukošiūtei ir Giedrei Šileikytei.

M. Mikulėno nuotr.
Artėjant bet kokiai šventei apima malonus jaudulys, prisipažino A. Gilytė. O ruoštis „Vakarienei baltai“, pasak jos, yra ypatinga ir atsakinga akimirka, nes tai vakaras, kuriame karaliaus nepriekaištingas stilius ir skonis. Jais spindės ir renginio organizatorės. Kiekvienai jų įvaizdžio namų komanda sukūrė išskirtinį įvaizdį.

M. Mikulėno nuotr.
„Kurdami stilių vakaro organizatorėms, norėjome įrodyti, jog balta spalva nėra šablonas, kuris priverčia visus atrodyti vienodai. Tai greičiau užuomina ir gairės, o ne griežta taisyklė. Stengiamės, kad balta spalva neužgožtų merginų charakterio, nepaslėptų jų individualumo“, – sako A. Gilytė.

M. Mikulėno nuotr.
D. Šimkutė-Butkienė teigia, kad vakarienei rengiamasi itin kruopščiai ir atidžiai. Todėl viskas turi būti elegantiška ir kokybiška: nuo baltomis staltiesėmis dengtų staliukų su gurmanišku maistu iki jų pačių įvaizdžio. „O kas geriau gali pasirūpinti stiliumi, nei šios srities profesionalai – tikri grožio meistrai“, – sako viena iš šventės organizatorių.

M. Mikulėno nuotr.
Jai stiliaus specialistai sukūrė labai moterišką ir elegantišką įvaizdį. Stilistė pasakoja norėjusi kažko lengvo, švelnaus ir labai prancūziško – to, kas tinka Dovilės būdui. Visai kitaip atrodys V. Lukošiūtė, kuriai stilistai parinko klasikinį drabužių stilių ir griežtesnę šukuoseną bei makiažą. O daugiau žaismės ir alternatyvos „Kukla Beauty Box“ komanda sau leido kurdama G. Šileikytės įvaizdį. Pati A. Gilytė jį vadina „elegantiškai pankišku“. „Vakarienės baltai“ organizatorės pasipuoš ir specialiais aksesuarų deriniais, kuriuos ypatingam vakarui parinko aksesuarų dizainerė Toma Jankauskaitė.

M. Mikulėno nuotr.
„Tiek rinkdami drabužius, tiek galvodami apie makiažą ir šukuosenas, laikėmės kelių taisyklių. Pirma, stilius privalo būti vientisas. Antra, drabužis turi atrodyti elegantiškai ir tvarkingai. O trečia – žmogus su juo turi jaustis patogiai, kadangi vakarienės metu jis nesėdės vienoje vietoje – bendraus, susipažins su aplinkiniais, šoks“, – pasakoja įvaizdžio namų šeimininkė.

undefined
A. Gilytė džiaugiasi, kad ši vakarienė vilniečius ir miesto svečius suvienys gražiam dalykui – buvimui drauge.

M. Mikulėno nuotr.
„Mes, lietuviai, niekada neturėjome maisto kulto kaip prancūzai ar italai. Neretai pamirštame, kad maistas – tai pirmiausia proga stabtelti, susitikti su draugais ir mėgautis gražiomis akimirkomis kartu. Manau, „Vakarienė baltai“ paskatins ir padrąsins mus visus į maistą žiūrėti kaip į bendravimo galimybę“, – sako A. Gilytė.

M. Mikulėno nuotr.
Pirmąją „Vakarienę baltai“ surengė prancūzas Francois Pasquier prieš 25 metus. Jis sukvietė seniai matytus draugus į Bulonės mišką, o kad vienas kitą lengvai rastų, pasiūlė jiems apsirengti baltai. Greitai šis baltasis piknikas mieste išpopuliarėjo ir šiandien rengiamas daugiau nei 40 skirtingų pasaulio miestų.

M. Mikulėno nuotr.
Visame pasaulyje didžiulio populiarumo sulaukusi „Vakarienė baltai“ Vilniuje prasidės šiandien 19 val. Tikslią vakarienės vietą dalyviai sužinojo likus tik kelioms valandoms iki jos pradžios.

M. Mikulėno nuotr.

„Dîner en Blanc“ akimirkos:

iš Paryžiaus: http://www.youtube.com/watch?v=HRPtYNMiiic
iš Niujorko: http://www.youtube.com/watch?v=17lhp8JEsxk
iš Singapūro: http://www.youtube.com/watch?v=_UbUnODSu8A

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis