Stilistė A. Gilytė pataria: kokius džinsus įsigyti, o į kokius net nežiūrėti

Viena žinomiausių Lietuvos stilisčių, Agnė Gilytė, kasdien dirba su klientėmis, pataria joms aktualiais mados ir stiliaus klausimais. Viena daugeliui moterų rūpimų temų – kokie gi džinsai šį sezoną madingiausi?

„Esu visiška džinsų gerbėja,“ – prisipažįsta A. Gilytė. Ji džinsus vilki su įvairiais švarkais. Pasak Agnės, tai – jos uniforma. Profesionali stilistė mano, kad džinsinis audinys yra labai universalus, be to, tokio audinio drabužis gali būti randamas kone kiekvienoje spintoje. Džinsai tinka visoms gyvenimo situacijoms: „Ir dienai, ir vakarui, ir kokteiliams su draugėmis, ir šuns vedžiojimui,“ – tikina ji.

Desertinėje „Sugarmour“ vykusiame „Denim dream“ naujos kolekcijos pristatyme sutikta stilistė sutiko atsakyti į keletą klausimų apie svarbiausias šių metų džinsų tendencijas.

Agnė Gilytė, Iglė bernotaitytė
Agnė Gilytė, Iglė bernotaitytė
DELFI / Kiril Čachovskij

Agne, kokios yra svarbiausios šio sezono džinsų tendencijos?

Kalbant apie džinsus, svarbiau yra ne analizuoti tendencijas, bet įvertinti džinsų universalumą. Aš negaliu įsivaizduoti labiau paplitusio audinio ir drabužio, nei džinsinis audinys ir džinsai. Nuo mažo, vos metukų sulaukusio vaiko iki močiutės – visi nešioja džinsus. Pradžioje džinsinis audinys buvo standus, tvirtas, neplyštantis, pritaikytas jūreiviams. Ilgainiui tai tapo stiliaus ir statuso detale.

Džinsų būna visokių: klasikiniai, standaus audinio džinsai, kurie labai maloniai nešiojasi, džinsai, kurių audinio sudėtyje yra daug elastano, kurie gražiai suformuoja užpakaliuką ir kojas bei itin plono džinsinio audinio gaminiai, pavyzdžiui, suknelės, kurie net neatrodo, kad būtų pasiūti iš džinso.

Turbūt madingiausi yra vadinamieji „mom jeans“ – klasikiniai „mamos džinsai“, kurių aukštis prasideda ties bamba. Yra figūrų, kurioms jie labai tinka, yra tokių, kurioms nelabai tinka. Tačiau toks džinsų modelis turi daug privalumų: standus audinys prilaiko pilvuką, tokie džinsai yra patogūs, nes tvirtai laikosi ant kūno, niekas „neišsprūsta“ (šypsosi).

Dabar galima rintis iš daug madingų modelių, tokių kaip: platėjantys džinsai, lopais dekoruoti džinsai, kiulotai. Apskritai, džinsų tendencijos pasitraukusios greitai sugrįžta. Kad ir prigludę „skinny“ džinsai – tai jie madingi, tai nebe (juokiasi). Bet kokiu atveju, madinga tai, kas labiausiai tinka.

Ar yra tokie džinsai, kurie jau nebemadingi?

Nemadinga rinktis labai standartinius derinius. Kaip kad: nuobodūs džinsiniai marškiniai, džinsinis švarkelis, to paties džinso kelnės – tas pats džinsinis audinys nuo galvos iki kojų. Vesterno kaubojus – vakarykštis stilius. Kita vertus, tokiame derinyje pasirinkus skirtingų spalvų džinsus, kaip kad pilka-mėlyna arba pilka-žydra, gautųsi labai geri stilistiniai variantai.

Taip pat, labai nemadinga vilkėti tai, kas netinka tavo figūrai. Nereikėtų būti mados auka, nes tai, kas madinga, nebūtinai bus tai, kas tinka. Pavyzdžiui, kiulotai. Kad ir kaip juos mylėčiau, kai matau, kad moters kojos trumpos, o klubai platūs, žinau, kad tokios kelnės niekada netiks... Štai kodėl svarbu žinoti savo figūros subtilybes.

Agnė Gilytė
Agnė Gilytė
DELFI / Kiril Čachovskij

Apskritai, manau, kad džinsai niekada neišeis iš mados, dauguma dabar populiarių modelių ilgą laiką bus madingi. Išimtis galėtų būti platūs džinsai – jie apsunkina figūrą ir manau, kad moterys organiškai atsirenka, tai, kas tinka ir tai, kas nelabai.

Ar pati turite daug džinsų?

Prisipažinsiu, tikrai taip. Mano spintoje daug džinsų ir visi jie skirtingi. Nematau prasmės pirkti vienodus džinsus. Turiu apsmukusius vaikino (angl. boyfriend) stiliaus džinsus, chaki spalvos džinsus, tamsiai mėlynus, trumpintus džinsus, pilkai juodus, prigludusius džinsus, platėjančius džinsus ir, vasarai, baltus džinsus.

Ar įsigijote kokius nors džinsus naujam pavasario-vasaros sezonui?

Šiam sezonui įsigijau plėšytus, gėlėmis siuvinėtus džinsus. Juose susipina net dvi sezono tendencijos: gėlės ir siuvinėjimas. Manau, kad siuvinėtų gėlių mada greitu metu nesitrauks iš pagrindinių tendencijų. Taip sprendžiu vien pažiūrėjusi į tai, koks didelis tokių drabužių pasirinkimas mūsų parduotuvėse: siuvinėti švarkeliai, šortai, džinsai. Manau, kad siuvinėjimo tendencija užsiliks ne tik ant džinsų, bet ir ant kitų drabužių. Juk po truputį atsiranda ir siuvinėta oda, tvidas, buklė audinys. Ši tendencija per graži, kad greitai pradingtų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis