Stiliaus taisyklės, kurių laikosi tikros damos

Dažnai moterys aplinkinių žvilgsnius prikausto savo elegancija. Rodos, kas gi čia tokio - tik daili suknelė ir bateliai. Tačiau iš tiesų už elegantiško damos įvaizdžio slypi gebėjimas derinti tai, kas yra modernu ir tai, kas patikrinta laiko.

1. NENUOBODI KLASIKA

Sakoma, kad klasikiniai drabužiai madingi visuomet, tačiau tai ne visai tiesa. Kaip ir kiti stiliai, klasika su metais irgi keičiasi: iš mados pasitraukia tam tikri kirpimai, detalės, audiniai ar net drabužių derinimo būdai.

Greičiausiai pastebėjote, kad vienos princesių atrodo itin stilingai, bet nenuobodžiai, o kitos - lyg ir pagal taisykles, bet nykiai. Pirmosios renkasi šiuolaikišką klasiką, kuriai būdingas modernumas, architektūriškos drabužių formos, prabangiai atrodantys audiniai, originalūs kirpimai. Nykiosios princesės vis dar yra įsikibusios charakterio neturinčių ar net senamadiškų klasikinių daiktų.

Vida Press, AFP/Scanpix nuotr.

Jei norite atrodyti kaip šiuolaikiška ledi, nepraleiskite pro akis tendencijų, bet mokėkite jas atsirinkti ir pritaikyti elegantiškam įvaizdžiui. Atkreipkite dėmesį į griežtesnių linijų drabužius, minimalizmą, nebijokite įdomių skulptūriškų aksesuarų - visa tai įvaizdžiui suteiks prabangos.

Drabužiai ir rankinė APRANGA, bateliai ALDO, gamintojų nuotr.

2. DERMĖ

Tikros damos įvaizdis visuomet yra vientisas, net ir tada, kai ji vilki skirtingų stilių drabužius. Štai keli patarimai, kurie padės suderinti tai, kas galbūt iš pirmo žvilgsnio ir nedera:

* Jei drabužiai ir aksesuarai yra skirtingų stilių, stenkitės išlaikyti vientisą spalvinę gamą - keli vienos spalvos atspalviai.

* Jei vilkite skirtingai margintus drabužius, vienas raštų turėtų dominuoti, o kitas būti subtilesnis.

* Vienu metu derinkite ne daugiau nei 3-4 skirtingų spalvų drabužius.

* Prisiminkite taisyklę 2+1, aprangoje derinkite 2 neutralaus dizaino daiktus ir vieną, kuris taptų akcentu, pavyzdžiui, balti trikotažiniai marškinėliai, klasikinis švarkas ir madingi spalvotomis aplikacijomis siuvinėti džinsai.

* Raštuotiems audiniams sukurkite atsvarą vienspalviais drabužiais arba aksesuarais. Rinkitės neutralius atspalvius: smėlio, kupranugarių kailio, pudros, pilkšvus, rusvus, tamsiai mėlyną, bordinę, juodą, balintos kavos, chaki ir t.t.

Vida Press, Sipa Press/Scanpix nuotr.

3. SILUETAI

Jei vilkėsite liemenį išryškinančią suknelę ar prigludusios palaidinės ir platėjančio sijono derinį, akimirksniu tapsite elegantiška dama. Tokia apranga sukurs smėlio laikrodžio siluetą, o šis atrodo itin dailiai, pabrėžia moteriškumą. Vakarėlyje, šventėje ar pasimatyme prie tokios aprangos labiausiai tiktų grakštūs aukštakulniai, o jei smėlio laikrodį renkatės dienai, drąsiai avėkite baletinukes ar suvarstomus oksfordus.

AFP/Scanpix, Vida Press nuotr.

Drabužiai ir rankinė APRANGA, bateliai ALDO, gamintojų nuotr.

4. SAIKAS

Damoms vulgarumas yra tarsi svetima planeta - niekuomet neparodoma per daug. Norėdamos atrodyti seksualiau jos renkasi tik vieną intriguojančią detalę, pavyzdžiui, suknelę uždaru priekiu, bet apnuoginta nugara arba trumpintą palaidinę, bet midi ilgio sijoną. Tikra dama niekuomet nederins blizgančios mini suknelės gilia iškirpte ir platforminių aukštakulnių, niekuomet vienu metu neapnuogins krūtinės ir kojų, taip pat neišsidažys lyg lėlė Barbė. Čia galioja jau ne kartą girdėta taisyklė mažiau yra daugiau ir pirmenybė teikiama subtiliam, skoningam gundymui.

Vida Press, AFP/Scanpix nuotr.

5. GAIVA

Manoma, kad nėra nieko elegantiškesnio nei juodos ir baltos derinys. Bet ar tikrai? Galima pastebėti, kad ne mažiau elegantiškai atrodo tos, kurios renkasi pastelinius atspalvius, šviesius audinius ir akių nerėžiančius marginimus. Artinantis vasarai atgaivinkite savo garderobą švelnia rožine, žydra, mėtų tonais, išdrįskite vilkėti baltus, kitų šviesių atspalvių drabužius. Jūsų apranga atrodys moteriškiau, romantiškiau ir gaiviau.

Vida Press, Sipa Press/Scanpix nuotr.
Drabužiai ir rankinė APRANGA, bateliai ALDO, gamintojų nuotr.

Jeigu turite klausimų stilistei, užduokite juos šioje anketoje:

Užsakymo nr.: PT_74318016

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis