Stiliaus gidas: kaip „teisingai“ vilkėti megztą suknelę? Stilistės A. Gilytės patarimai (FOTO)

Kaip „teisingai“ vilkėti madingiausią šio sezono drabužį – megztą suknelę? Stiliaus patarimo kreipėmės į stilistę Agnę Gilytę, o pavyzdžius surinkome iš įžymybių ir mūsų parduotuvių.

Megzta suknelė – ne tik madingas, bet ir labai praktiškas šaltojo meto drabužis. Pirma, jis šildo, o kadangi yra ilgesnis už megztinį, vadinasi, šilumos gaunate dar daugiau. Megztą suknelę galima nešioti ne tik su storomis medvilninėmis pėdkelnėmis (su jomis iš tikrųjų dažniausiai daug šilčiau negu su kelnėmis ar džinsais!), bet ir vilkėti ant aptemptų kelnių ar džinsų. Jei esate drąsi ir mėgstate eksperimentuoti, ant viršaus galite nešioti ir dar vieną, trumpesnį, sijoną.

Pasak stilistės Agnės Gilytės, nešiojant megztą suknelę, reikia paisyti kelių taisyklių. Pirmoji – suknelę rinktis pagal savo figūros tipą. Antroji – įvertinti pačią suknelę (vienspalvė, raštuota, marginta dryžiais, langeliais ir panašiai).

Maria Sharapova
Vida Press

Tarkime, jeigu esate kriaušės figūros, jums labiau tiktų tiesaus silueto megzta suknelė, o ne platėjanti į apačią, kuri aptemptų viršutinę dalį ir dar labiau išryškintų apvalesnius klubus. „Sunkumą“ apačioje išsklaidyti padėtų ir vizualiai tolygią figūrą sukurtų viršuje šiek tiek laisvesnė tiesaus silueto suknelė. Ją galima lengvai sujuosti dirželiu, kad figūra neatrodytų kvadratinė. O akcentuoti reikėtų viršutinę, smulkesnę, kūno dalį – puoštis karoliais arba įsisegti auskarus, kad dėmesys kryptų į viršų“, – pataria A. Gilytė.

Rene Russo
Vida Press

„H&M“

Rachel McAdams
Vida Press

„Julia Janus“


„Marks & Spencer“

Panašiu principu megztą suknelę turėtų rinktis ir kitų figūrų tipų savininkės: maskuoti „problemą“ ir akcentus sutelkti į tas vietas, kurios kompensuoja vadinamuosius „trūkumus“. „Lieknesnę kūno dalį galima akcentuoti ir šviesesnėmis spalvomis“, – papildo stilistė.

„Vero Moda“

„Jeigu suknelė marginta pynėmis, ją reikėtų dėvėti nuosaikiau, neapsikrauti detalėmis, nes toks pasirinkimas „didina“ siluetą ir šiek tiek prideda apimties“, – apie itin populiarų modelį pasakoja A. Gilytė. Todėl jeigu esate pernelyg savikritiška, gal verčiau rinktis lygaus mezgimo suknelę.

Rosie Fortescue
Vida Press
Rosie Fortescue
Vida Press

Jemima Kirke
Vida Press

„Marks & Spencer“

Apskritai renkantis megztą suknelę, reikia būti atsargioms, kad apdaras neatrodytų kaip iš tautodailės mugės (ypač jeigu jį nusprendėte nusimegzti ar nusinerti pati). Arba tokį rankdarbį pasistengti sumoderninti. Pavyzdžiui, pasirinkti netikėtus aksesuarus, rokeriško stiliaus aulinukus ir pan.

Emily Agnes
Vida Press

Jeigu renkatės lygaus mezgimo aptemptą megztą suknelę (iš plonų moherio siūlų ar vilnos su šilku), pasistenkite, kad ji nebūtų pernelyg trumpa – galite atrodyti vulgarokai, įspėja stilistė.

„Lindex“

Vakarui skirtas plonesnių siūlų megztas sukneles galima nešioti su plonomis pėdkelnėmis ir aukštakulniais kaip kokteilių ar vakarienės drabužį. Arba galima derinti akcentus kontrasto principu: su grubiais aulinukais. „Ypač stilingai atrodo megzta suknelė iki pusės blauzdų ar iki kelių, žinoma, kam tinka toks ilgis“, – sako stilistė.

Victoria Beckham
Vida Press

Agnė pastebi, kad moterys, vilkėdamos lygaus mezgimo aptemptas sukneles, kartais jaučiasi lyg vaikščiotų nuogu užpakaliu. „Tačiau dėmesį nuo užpakalio galima nukreipti, – juokiasi stilistė. – Tam skirti akcentai, kuriuos galima dėlioti įvairiose vietose, tarkime, labiau akcentuoti kaklą arba susijuosti diržu ties klubais arba įstrižai. Galite ant pečių užsimesti stilingą šalį ar skarą“, – įvairius dėmesio nukreipimo būdus siūlo A. Gilytė.

Krysten Ritter („Salvatore Ferragamo“)
Vida Press
Lara Bohinc
Vida Press

Verta įsidėmėti ir kitą dalyką: jeigu megzta suknelė trumpesnė, viršus turėtų būti uždaresnis. Ir atvirkščiai: jeigu suknelė pieštuko silueto, iki kelių, galima rinktis atviresnę iškirptę.

Turbūt lengviausia derinti megztinio tipo laisvas sukneles, kai kartais net suabejoji, tai dar megztinis ar jau suknelė. „Toks drabužis universalus – tinka ir prie džinsų, ir prie vilnonių tamprių ar storų 100 denjė pėdkelnių, ir prie odinių kelnių. Tai toks tarpinis variantas tarp tunikos ir suknelės“, – sako A. Gilytė.

Alexandra Felstead
Vida Press

Karrueche Tran
Vida Press

Kitas svarbus dalykas – aksesuarai. „Prie megztos suknelės reiktų derinti sunkesnius aksesuarus, žinoma, jei nekalbame apie vakarui skirtą plonesnių siūlų (tarkime, moherio) lygaus mezgimo kokteilių suknutę – prie tokios, žinoma, reiktų plonesnių pėdkelnių, lengvesnių batelių ir mažesnės rankinės ar delninės.“

Serinda Swan
Vida Press

Tai jau ir mano minėtos medvilninės pėdkelnės, ir masyvesni batai (ilgaauliai ar vyriško tipo auliniai), ir didesnė, grubesnės faktūros rankinė ar dideli kabantys auskarai. „Papuošalai turėtų būti masyvesni ir stambesni, priešingu atveju jie tarsi pranyks, – priedų pasirinkimo galimybes apžvelgia stilistė. – Be to, žiemą apskritai labiau tinka nešioti stambesnius, masyvesnius papuošalus, nes ir drabužiai šiltesni, storesni. Tik reikėtų rinktis vieną vietą, kurią norite akcentuoti, – pakaks arba vieno kaklo papuošalo, arba masyvesnės apyrankės ar laikrodžio, arba auskarų.“

Rumer Willis
Vida Press

Jeigu suknelė marga, spalvota, irgi nereikėtų persistengti. „Tačiau tai nereiškia, kad reikia rinktis būtinai juodos spalvos akcentus, – tikina A. Gilytė. – Aksesuaras gali derėti ir prie kitos spalvos suknelėje esančio siūlo, galite pasirinkti kurią nors spalvą iš suknelės raštų ir akcentus derinti prie jos.“

Rosario Dawson („Fendi“)
Vida Press

Rachel Feinstein („Fendi“)
Vida Press

Zendaya
Vida Press
Cheryl Fernandez-Versini
Vida Press

„Stella McCartney“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis