Stiliaus gidas: kada vilkėti, o kada vengti megztinių aukštu kaklu (FOTO)

Megztiniai aukštu kaklu, dar vadinamieji golfai arba polai, puiki išeitis tokią šaltą žiemą. Tačiau tai klastingas drabužis. Kada tinka vilkėti uždarus megztinius, o kada geriau jų vengti?

Megztinius aukštu kaklu mėgo kino legendos Marilyn Monroe (ar galite tuo patikėti?) ir Audrey Hepburn. Vėliau juodas toks megztukas tapo egzistencialistų savotišku skiriamuoju bruožu ir mėgstamu intelektualų drabužiu. Tikrą pakilimą polai išgyveno bitlų laikotarpiu, tačiau iš esmės šis drabužis, kaip ir dauguma klasikinių variantų (juodi džinsai, balti marškiniai, kardiganas, maža juoda suknelė ir kt.), yra mados dėsniams nepaklūstantis apdaras. Be to, labai praktiškas, nes nebereikia galvoti, kokius derinti aksesuarus (labiausiai tinka auskarai „prie ausies“, kurie kuria ilgesnio kaklo, kurį šis drabužis šiaip jau trumpina, iliuziją (prisiminkite Audrey Hepburn)). O kur dar šiluma, kurios jis suteikia?

Vis dėlto šį šaltąjį sezoną golfai minimi kaip vieni madingiausių. Kaip vilkėti šį megztinį, kad atrodytumėte stilingai? Madinguolės šį sezoną renkasi trumpus kašmyro ar angoros vilnos megztukus, derina juos su retro stiliaus trapecijos formos sijonais.

Taylor Swift
Vida Press

Betty Bachz
Vida Press

Georgia May Jagger
Vida Press


„Marks & Spencer“


„Marks & Spencer“

Jei dalyvaujate kokiame vakarėlyje, galite rinktis ilgesnį megztinį, o ant jo viršaus vilkėti perregimą ar pusiau perregimą, galbūt siuvinėtą sijonuką, kaip aktorė Zendaya Coleman naujausio „Žvaigždžių karų“ filmo premjeroje.

Zendaya Coleman
Vida Press

Stileivų itin mėgstami ir ilgi, laisvi megztiniai aukštu kaklu. Galima jį tiesiog vilkėti prie džinsų, kelnių ar sijono.

Kate Hudson
Vida Press

„Marks & Spencer“

„H&M“

Itin universalus ir lengvai pritaikomas prigludęs megztinis uždaru kaklu.

Emmy Rossum
Vida Press

Krysten Ritter
Vida Press


„Marks & Spencer“

O galima sluoksniuoti: ant jo užsivilkti susagstomą, susiaučiamą megztinį ar švarką, atraitoti rankoves ir pan.

Christina Hendricks
Vda Press nuotr.

Michelle Hunziker
Vida Press

Kendall Jenner
Vida Press


„Max Mara“

„Marks & Spencer“



„Manila Grace“

Aktorė Katie Holmes pernai žavingai tokį megztinį derino su boyfriend stiliaus džinsais, kiek trumpesniu rokeriško stiliaus švarku ir smailianosiais aukštakulniais. Tokie bateliai suteikia įvaizdžiui lengvo moteriškumo ir labai žavingai atrodo derinyje su uždaru megztuku, nes kursto vaizduotę.

Katie Holmes
Vida Press

Tuo tarpu su sportiniais bateliais ar aulinukais įvaizdis tampa kur kas kasdieniškesnis. Turėkite tai mintyje, kai trauksite golfą iš spintos nutirpus sniegui.

Dakota Johnson
Vida Press

Bella Thorne
Vida Press



„Pinko“

Vis dėlto šis universalus drabužis truputį pretenzingas. Jis gražiausiai atrodo, kai jį vilki ilgus kaklus turinčios moterys, nes turi savybę trumpinti šią kūno dalį.

Reikėtų atsargiau elgtis su šiuo drabužiu ir jei krūtinė putli – golfas ją dar labiau išryškins, tad rizikuojate atrodyti lyg balionas.

Mados žinovai kreivokai žiūri į golfo ir sarafano ar suknelių derinį – jis paverčia figūrą labai statiška, „sustumia“ siluetą. Verčiau rinkitės kombinezoną, derinkite su odiniais švarkais.

Emma Roberts
Vida Press

Uždaras megztinis stilingai atrodo su ilgu sijonu (jei jau Gigi Hadid ir Victoria Beckham taip vilki...).

Gigi Hadid
Vida Press
Victoria Beckham
Vida Press

Žavus ir golfo bei pusilgio sijono derinys.

Cody Horn
Vida Press

Felicity Jones
Vida Press

Prigludusį, tarkime, juodą golfą galima vilkėti prie džinsų ir tvido švarkelio – toks įvaizdis gana klasikinis. O ir daug šilčiau bei jaukiau.

Reese Witherspoon
Vida Press

„H&M“

Verta pamąstyti ir apie šukuoseną. Dailiausiai golfai žiūrisi, kai plaukai sukelti į viršų (tinka kuodelis, paprasta kasa ar „arklio uodega“).

Olivia Palermo
Vida Press

Cara Santana
Vida Press

Ir pabaigai – niekada neužlenkite megztinio aukštu kaklu apykaklės, jeigu jis neužlenktas! Jei nenorite būti suimtos ir nubaustos mados policijos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis