Stiliaus dosjė. Violeta Repčenkaitė – apie stilių, moteriškumą ir vidinę ramybę

Pokalbis su buvusia manekene bei laidų vedėja, o dabar – stovyklų moterims Maltoje organizatore, Violeta Repčenkaite (34 m.), nuo stiliaus greitai pasisuka link moteriškumo, vidinės harmonijos ir savęs pažinimo. Graži ir stilinga moteris tiki, kad savo stilių galima rasti tik tada, kai atrandi pati save.

Dienos pradžia. „Ryte keliuosi ankščiau už visus ir, atlikusi kelis savo ritualus, žadinu šeimyną. Kai visi kartu papusryčiaujame, vežu vaikučius į mokyklą. Tada pradedu vykdyti savo dienos planą."

Grožio ir dvasios ritualai. „Laimingai moteriai labai svarbūs dvasios ritualai, tačiau kūnas – mūsų šventovė, todėl sakyti, kad puoselėti grožį ar stilių yra tuščia, būtų neteisinga. Stilius – tarsi santykis su savimi, išreikštas matoma kalba.

Violeta Repčenkaitė
Violeta Repčenkaitė
Kris Micallef

Mano grožio ritualai yra išsiugdyti nuo vaikystės, paauglystės. Tai – švara, kasdieninė odos priežiūra. Tam skiriu 15 minučių ryte ir tiek pat – vakare. Kas vakarą gerai nuvalau odą, ją sudrėkinu, atgaivinu... Nepamirštu ir plaukų bei kūno."

Asmeninis stilius. „Kažkas jau yra nuostabiai taikliai išsireiškęs apie stilių: „Tai unikalus dvasios ir materijos derinys – per daiktų pasaulį sukurtas ir atskleistas asmeninis identitetas". Manasis, sakyčiau, yra moteriškas, klasikinis. Bet, kaip pasakė mano draugė, su cinkeliu."

Violeta Repčenkaitė
Violeta Repčenkaitė
Kris Micallef

Violeta Repčenkaitė su seserimi Ramune
Violeta Repčenkaitė su seserimi Ramune
Asmeninio albumo nuotr.

Stiliaus paieškos – neatsiejamos nuo savęs suvokimo. „Natūralu, kad žmogus ieško savo stiliaus tol, kol ieško pats savęs... Be abejonės, įgimta mano šeimos moterų elegancija, švaros pojūtis, moteriškumo suvokimas persidavė ir man. Nors, kai ankstyvoje jaunystėje pati galėjau spręsti, ką rengtis ir ką rinktis, išbandžiau daugybę skirtingų dalykų. O po visų bandymų, grįžusi į save, suvokusi save, suvokiau ir savo stilių, kuris puikiai vizualizuoja mano vidų.

Manau, kad nėra geresnio stiliaus įkvėpimo, nei klausytis savo vidaus."

Apie laimę. „Visada buvau laimingas vaikas, paauglė ir moteris. Manau, kad yra dvi laimės rūšys – pastovioji ir kintamoji. Kintamoji – tai toji vaikystėje patirta laimė, kai gauti ledų, norimą dovaną ... Vėliau – kai įstoti į norimą specialybę, gauni norimą vaidmenį kine ar darbo pasiūlymą. Tokios laimės akimirkos nuolat kinta, vienos yra pakeičiamos kitomis ir tai yra normalu. Pastovioji laimė – kai visi mylimi, artimieji yra sveiki ir gyvi... Esu santarvėje su savimi – esu laiminga moteris."

Violeta Repčenkaitė
Violeta Repčenkaitė
Ania Dingli Slota

Apie pokyčius. „Mano asmeniniam stiliui daugiausiai įtakos turėjo mano vidinis augimas. Štai ir mintis organizuoti moterų stovyklas gimė būtent po to, kai įvyko pažintis su tikrąja savimi. Tuomet nusprendžiau kviesti moteris i sąmoningumo atostogas, skirtas sielai, kūnui, protui. Per stilių išreiškiame savo savijautą ir jei mūsų veikla yra pasirinkta sąmoningai – viskas dera, yra harmoninga. Atvykus gyventi į Maltą pakito tik tai, kad visko reikia mažiau. Šiluma iš mano spintos išstūmė paltus, žieminius batus, kepures ir pirštines. Vis tik stilius yra labiau susijęs su vidumi, nei su šalimi, kurioje gyveni."

Gyvenimo vyro nuomonė. „Jei kalbame apie stilių, kaip apie charakterio apraišką, ar savo sąmonės vizualizaciją, joks kitas žmogus negali to koreguoti ar įtakoti (šypsosi). Drabužiai – visai kas kita. Dėl jų, žinoma, galime kreiptis ir patarimo vienas į kitą. Susitikome jau turėdami savo stilių, o rūbai – tik detalės. Žinoma, jei mano žmogui kažkas būtų nepriimtina, aš atsižvelgčiau į jo nuomonę. Bet jam viskas, ką renkuosi, patinka."

Violeta Repčenkaitė su sužadėtiniu Ed'u (dešinėje) ir jų draugu Alex'u
Violeta Repčenkaitė su sužadėtiniu Ed'u (dešinėje) ir jų draugu Alex'u
Asmeninio albumo nuotr.

Stiliaus ikonos. „Mano šeimos moterys: mama, močiutės, man yra tikriausios stiliaus ikonos. Močiutė kasdien, net ir namuose, kai nelaukia svečių, dėvi perlų karolius..."

Darbo ir namų apranga. „Mano apranga labai priklauso nuo to, kokia tai diena. Jei tai – diena, kuomet vyksta renginiai, skirti moterims, renkuosi sukneles. Jei tai – diena, kuomet su moterimis leidžiamės į aktyvias išvykas po pažintines vietas, renkuosi patogią aprangą, atsižvelgdama į tai, kur vykstame. Jei tą dieną turiu darbinių susitikimų, rengiuosi tai, ką tuo metu noriu. Mano veikla bei supantys žmonės manęs neįpareigoja laikytis tam tikrų aprangos kodų. Galiu visada išlikti savimi.

Violeta Repčenkaitė su geru draugu, plaukų stilistu Rimvydu Stasiūnu
Violeta Repčenkaitė su geru draugu, plaukų stilistu Rimvydu Stasiūnu
Asmeninio albumo nuotr.

Namie dažnai nepersirengiu ir būnu su ta pačia apranga, kurią pasirinkau ryte.”

Tendencijos. „Mados pasaulis visada buvo mano dalimi. Tačiau aš nei nuvertinu, nei išaukštinu mados tendencijų. Sezono must havešypsena, visada taip sakiau (šypsosi)."

Violeta Repčenkaitė
Violeta Repčenkaitė
Kris Micallef

Mėgstamiausias drabužis. „Turiu mažai dėvimą, bet labai širdžiai brangų komplektą – sijoną su palaidine iš mamos jaunystės laikų. Visi kiti drabužiai keičiasi ir neturi labai ypatingos išliekamosios vertės, nebent jie būtų specialiai kurti draugų ar bičiulių."

Stiliaus taisyklė.Less is more (iš anglų k. mažiau yra daugiau).”

Dažniausiai vilki. „Mėgstu sukneles, vasarą – tunikas. Patinka prailginti marškiniai, visokių ilgių sijonai.”

Violeta Repčenkaitė
Violeta Repčenkaitė
Martin Pettersson

Ko niekada nedėvėtų. „Nevilkėčiau itin trumpos, aptemptos, sintetinės suknelės labai gilia iškirpte bei atidengta nugara."

Saugus drabužių derinys. „Man nereikia dėvėti tam tikrų drabužių tam, kad pasijausčiau saugiai. Tačiau nei viena moteris neprašautų dėvėdama mažą juodą suknelę.”

Apsipirkimo taškai. „Tiek užsienyje, tiek Lietuvoje renkuosi mažai kam žinomus butikus, kuriuose galima rasti unikalių bei išskirtinių drabužių. Manau, kad lietuvių kūrėjai yra labai talentingi ir man jų kūryba labai artima. Turiu žinomų užsienio dizainerių drabužių bei rankinių, tačiau taip pat džiaugiuosi ir mažai kam žinomais vardais. Beje, pastarieji sulaukia itin didelio susidomėjimo renginiuose ir bičiulių tarpe. Viena mėgstamiausių mano dizainerių – lietuvė, brangi draugė, Lenkijoje įkūrusi prekių ženklą „LOF You".

Violeta Repčenkaitė
Violeta Repčenkaitė
DELFI / Valdas Kopūstas

Taip pat, turiu Indros Dovydėnaitės, Egidijaus Rainio, Tiulio Fėjos suknelių."

Naujausias pirkinys, suteikęs daugiausiai džiaugsmo. „Daugiausiai džiaugsmo suteikia dovanos. Mylimo žmogaus, tėvų, draugų; vaikų daryti atvirukai ar papuošalas man, kurį kokia nors proga nuperka susitaupę pinigų."

Stiliaus principai ir jų laužymas. „Yra stilių, kurie visiškai nieko bendro su manimi neturi, todėl jų ir nesirinkčiau. Kai save jauti, o stilius yra truputi daugiau nei mada, laužyti nieko netenka (šypsosi). Geriau kurti.

Violeta Repčenkaitė
Violeta Repčenkaitė
Asmeninio albumo nuotr.

Papuošalų dėžutė. „Mano papuošalų dėžutės turinys yra labai brangus sielai. Joje – mamos bei tėčio, mylimo vyro, vaikučių bei draugų dovanoti papuošalai. Keli papuošalai, sužadėtuvių žiedas, dukrelės dovanotas pakabukas su perlu bei mamos dovana, amuletas ant kaklo, visada yra su manimi. Visus kitus papuošalus derinu prie rūbų."

Stilius išlieka, keičiasi tik drabužiai. „Stilius – tai daugiau vidinė būsena. Juk net apie moterį, vilkinčią sportinius batelius ir džinsus kartais išsinešame prisiminimą – „elegantiška..."

Kai moteris randa save, ji randa ir savo stilių."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis