Stiliaus dosjė. Verslininkė N. Martinavičienė: galiu duoti ne vieną patarimą, kaip atrodyti elegantiškai

Verslininkė Natalija Martinavičienė mėgsta lankytis įvairiuose renginiuose ir vakarėliuose. Čia ji visada atrodo pasitempusi ir elegantiška. Klasikinius, amžinus daiktus mėgstanti moteris pripažįsta, kad ją įkvepia legendinė Coco Chanel. O ir pati stengiasi kurti tokį stilių, kuris nebūtų pavaldus laikui.

Grožio ritualai. „Grožio salone apsilankau bent kartą per mėnesį. Yra tam tikros procedūros, kurias mėgstu atlikti reguliariai: einu pas kosmetologę, taip pat mėgstu manikiūrą, pedikiūrą.

Natalija Martinavičienė
Natalija Martinavičienė
DELFI / Kiril Čachovskij

Manau, kad tai yra būtina kiekvienai moteriai. Tas laikas sau yra labai malonus, čia gali atsipalaiduoti, pavartyti žurnalus, pabūti pati su savimi, išgerti arbatos. Po to visada išeinu geros nuotaikos, pilna įkvėpimo (juokiasi). Tai tikrai padeda pakelti pasitikėjimą savimi.”

Kosmetinė. „Renkuosi žinomus prekių ženklus, tai, kas tinka mano odai, visada išsinagrinėju produktų sudėtį, patikrinu, ar ji saugi. Kalbant apie dekoratyvinę kosmetiką, man labiausiai patinka „Saint Laurent", „Dior", „Guerlain" kosmetika. Pasitikiu žinomais vardais, patikrintais produktais – jų kokybė puiki."

Makiažą darosi pati. „Jei einu į labai iškilmingą renginį, kur reikia ypatingai pasipuošti, registruojuosi pas profesionalią makiažo meistrę, bet tai nėra būtina. Man svarbu sutaupyti laiko, o profesionalus makiažas daug jo užima. Todėl puikiausiai galiu pasiruošti pati.

Organizatorių archyvas

Manau, kad man tai puikiai sekasi."

Įkvėpimas. „Mane labiausiai įkvepia Coco Chanel, jos stilius. Aš jos kūryba labai domiuosi, man tai susiję su klasikiniais, amžinai iš mados neišeinančiais daiktais. Juk šios dizainerės kurti kostiumėliai puikiai atrodytų ir dabar, švarkelį būtų galima priderinti prie džinsų ir tai atrodytų nepaprastai stilingai. Mane įkvepia mados namų „Chanel" kuriamas tikrasis moteriškumas. Taip pat mados namai „Dior", išryškintas liemuo, platūs sijonai. Apskritai, esu linkusi į amžinus dalykus. Ir kurdama papuošalus visada galvoju apie tai, kad jie nebūtų vienadieniai, turėtų išliekamąją vertę, būtų amžinos klasikos ir šiuolaikiškumo derinys. Norėčiau, kad juos būtų galima segėti ir po dešimties metų. Manau, kad ta pati taisyklė galioja ir mano asmeniniam stiliui."

KLUBAS.LT / Modesta Jurkutė

Asmeninis stilius. „Nemėgstu eksperimentuoti, taigi renkuosi klasikinį, elegantišką stilių. Tai liečia tiek mano šukuoseną, tiek drabužius, tiek aksesuarus."

Natalija Martinavičienė
Natalija Martinavičienė
DELFI / Domantas Pipas

Sigitas Martinavičius ir Natalija Martinavičienė. Tomo Petrovskio nuotr.
Sigitas Martinavičius ir Natalija Martinavičienė. Tomo Petrovskio nuotr.

DELFI / Modesta Meškė

Stiliaus metamorfozės. „Jaunystėje labai mėgau eksperimentuoti su savo stiliumi, mano garderobe buvo ir laisvalaikio, ir sportinio stiliaus elementų. Tačiau visada galvodavau apie elegantiškus daiktus. Kita vertus, jau seniai dirbu versle ir mano darbas įpareigoja visada atrodyti tvarkingai. Marškiniai ir kostiumėlis yra mano kasdienybė. Taigi, stilius formuojasi dėl gyvenimo būdo. O mano gyvenimo būdas yra verslas. Kadangi niekada nežinau kokia bus diena, ar reikės eiti į kokį susitikimą, ar tvarkyti dar kažkokius reikalus, turiu visada būti pasitempusi."

Organizatorių archyvas

Organizatorių nuotr.

Laisvalaikio apranga. „Mano laisvalaikio apranga nelabai skiriasi nuo dienos aprangos. Dažniausiai tai – džinsai ir marškiniai. Toks derinys man daug labiau patinka, nei šortai ir marškinėliai. Net laisvalaikiu aviu aukštakulnius, taip jau esu pripratusi (juokiasi). Retai būnu be jų, tik kelionėse, kai žinau, kad reikės daug vaikščioti. Sportiniai drabužiai yra skirti tik sporto salei, niekada jų nevilkiu namuose."

Vyro įtaka ir įtaka vyrui. „Vyras dažniausiai giria mano stilių. Aišku, jis turi savo nuomonę, pasako ar jam gražu, ar negražu. Būna, kad nusiperku labai gražią suknelę, parodau jam, o jis sako: „negražu". Tuomet tenka grąžinti (juokiasi).

DELFI

Didesnę įtaką ne vyras daro mano stiliui, bet aš – jo. Jis manimi visiškai pasitiki, aš kasdien jam pasiūlau ką rengtis, jam taip daug paprasčiau. Galima sakyti, esu jo stilistė (juokiasi).”

Mėgstamiausias drabužis. „Apsipirkinėjant pirmiausiai ieškau marškinių. Jų turiu labai daug, ypač baltų, bet jie greitai ir susinešioja. Dar mėgstu įvairiausius švarkus, tiek laisvo kirpimo (laisvalaikiui), tiek griežtus, klasikinius (darbui).

KLUBAS.LT / Julius Baliutavičius

Natalija Martinavičienė
Natalija Martinavičienė
Asmeninis archyvas

KLUBAS.LT / Julius Baliutavičius

Tačiau jei reikėtų rinktis, ką pirkti: marškinius, sijoną, kelnes, kažkokį kitą daiktą, pirkčiau suknelę. Suknelė yra tas drabužis, kurį renkuosi, kai reikia greitai apsispręsti ką rengtis. Kai skubu, visada renkuosi suknelę."

Apsipirkimas. „Esu išbandžiusi įvairius apsipirkimo būdus: tiek paprastesnius, tiek prabangesnius. Pagrindiniai mano garderobo elementai: batai, rankinės, striukės, kašmyro megztinis, yra žymių dizainerių kūriniai. Tokį garderobą dažnai papildau greitosios mados elementais, skirtais kasdienai. Manau, kad mada greitai keičiasi ir tikrai neverta investuoti į labai madingus daiktus.

Dažnai užeinu į „Zara", „Massimo Dutti", „Mango", „Mohito". Kiekviena greitosios mados parduotuvė turi savo prabangią liniją, kur galima rasti tikrai dėmesio vertų daiktų. Nors pas mus, Lietuvoje, tikrai visko yra, keliaudama atrandu tokių prekių ženklų, kurie čia dar nėra girdėti. Jie nebūtinai būna brangūs, bet ten galima rasti tikrai įdomių drabužių."

DELFI / Orestas Gurevičius

Stiliaus principai. „Moterims reikėtų turėti kuo daugiau sijonų ir suknelių. Ypač pastarųjų. Tai toks moteriškas drabužis. Nereikia sukti galvos, jas paprasta dėvėti, jos gerai atrodo įvairiomis progomis ir yra patogios. Paprastą laisvalaikio suknelę, papildytą kažkokiomis detalėmis galima vilkėti ir vakare – ji tokia universali!"

Natalija Martinavičienė
Natalija Martinavičienė
DELFI / Rafael Achmedov

Niekada nedėvėtų. „Man nepatinka oversize (liet. didelio dydžio) drabužiai, kurie yra beformiai, nepabrėžia liemens, kūno formų. Taip pat, apsmukusios kelnės, kurios paslepia kojas, jų ilgį."

Papuošalų svarba. „Man labai svarbūs papuošalai. Juos galėčiau prilyginti prieskoniams, be jų maistas nebūtų toks skanus, o žiupsnelis gali viską pakeisti. Ir drabužiams būtini papuošalai, juk paprasta juoda suknelė gali „atgyti" papuošta spalvinga sege ar auskarais.

Natalija Martinavičienė
Natalija Martinavičienė
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Kadangi pati kuriu papuošalus, jų turiu nemažai. Dominuoja klasikinis stilius, bet mano papuošalų dėžutėje galima rasti ir stambesnių, spalvingų kūrinių, skirtų vakarui bei įdomių segių, skirtų dienai. Jas labai mėgstu, dėviu įvairiomis progomis, netgi darbe. Graži segė net griežčiausiam drabužių deriniui suteikia gaivos, atkreipia dėmesį."

Mėgstamiausi aksesuarai. „Batų turiu labai daug ir įvairių. Labai mėgstu laboutin'us, kuriuos aviu tiek dieną, tiek vakare. Man labai svarbu kokybė, ji batuose turi matytis. Kokybė svarbi ir renkantis rankinę – visos mano rankinės yra odinės, prioritetą teikiu žinomiems, įsitvirtinusiems dizaineriams ir mados namams. Į rankinę žiūriu kaip į investiciją, nes ją turėsiu ilgai.

KLUBAS.LT / Julius Baliutavičius

Natalija Martinavičienė
Natalija Martinavičienė
DELFI / Tomas Vinickas

Mėgstamiausia mano rankinė – Kanuose įsigytas mados namų „Chanel" klasikinis modelis. Tai labai universali rankinė, kurią vakare galima nešioti kaip delninę, o dieną, ar kelionėje persimesti per petį ir apie ją visai pamiršti. Dar labai patinka klasikinė mados namų „Dior" rankinė.

Elegancijos pamokos. „Turiu ne vieną patarimą, dažnai patariu ir draugėms. Svarbiausia – jei neapsisprendi ką pirkti, tegu tai būna suknelė, kuri išryškina figūrą ir paslepia tam tikrus jos trūkumus. Ir, žinoma, raudoni lūpų dažai. Tai visada bus elegantiška. Netgi dieną, kai makiažas minimalus, raudonos lūpos atgaivina veido spalvą, moteris akimirksniu pradeda atrodyti pasitempusi. Raudonos lūpos suteikia pasitikėjimo savimi."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis