Stiliaus dosjė. O. Pikul-Jasaitienė: vyras dažnai pataria stiliaus klausimais, bet tai nereiškia, kad aš visada jo paklausau

Oksana Pikul-Jasaitienė (33 m.) turi daug vaidmenų: mamos, žmonos, popdainininkės, vizažistės ir netgi mokytojos! Veikli moteris nustebina prisipažinusi, kad vaikščiojimas po parduotuves jai – menkas malonumas. Vis dėlto, gražiai atrodyti ji stengiasi visada, net ir leisdama laiką namuose.

Asmeninis stilius. „Save priskirčiau prie absoliučiai paprastų moterų (juokiasi). Net nežinau, ar turiu ryškų stilių, bet esu linkusi prie klasikos. Nors savo spintoje turiu nemažai klasikinių drabužių, mėgstu ir sportinio stiliaus rūbus. Turbūt taip yra dėl to, kad mano vyras – sportininkas, be to, turiu mažą vaiką... Man patogumas yra labai svarbu.

DELFI / Andrius Ufartas

Stengiuosi būti praktišku žmogumi, man patinka tokie daiktai, kuriuos galiu lengvai derinti su kitais, jau turimais savo spintoje. Tikiu, kad daiktas turi tarnauti žmogui, o ne žmogus daiktui.”

Stiliaus pokyčiai. „Kaip ir daugelis žmonių, nuo pat paauglystės ieškojau savęs, o mano stilius vis keitėsi. Kuo tik neteko pabūti: norėjau įsiverti daug auskarų, vienu metu netgi buvau pankė! (juokiasi)

Tas ieškojimas yra visiškai natūralus dalykas tiek moteriai, tiek vyrui. Jaunimas turi kažkaip rasti save.

Oksana Pikul-Jasaitienė
Oksana Pikul-Jasaitienė
DELFI / Kiril Čachovskij

Oksana Pikul-Jasaitienė ir Renata Blaževič
Oksana Pikul-Jasaitienė ir Renata Blaževič
DELFI / Kiril Čachovskij

Po ilgų ieškojimų, galiausiai supratau, kad klasika yra tas drabužių stilius, kuris verčia gerai jaustis, niekada neišeina iš mados, visada atrodo tvarkingai.”

Gražiausias drabužis – griežtas kostiumėlis. „Mane žavi dalykinė apranga. Pavyzdžiui: vyrai, vilkintys klasikinius kostiumus, taip pat – žmonių, dirbančių biuruose, kurių darbo sąlygos reikalauja tam tikro etiketo, stilius. Jei ne mano dabartinė veikla, mielai rinkčiausi tokį darbą, kuriame kasdien reikėtų vilkėti klasikinį, griežtą kostiumėlį.”

Apranga svarbi visada. „Visuomet mąstau ką apsirengti. Kai kurios mano dienos yra pakankamai laisvos, skirtos vaikelio priežiūrai, tuomet, žinoma, renkuosi kažką patogaus, sportinio stiliaus drabužius, kurie padeda jaustis patogiai. O kitomis dienomis, kai dirbu: vedu seminarus, kuriu makiažus, kruopščiai apmąstau ir pagalvoju ką rengtis. Juk mano vedamame seminare susirenka moterys, kurios mane stebi, esu joms įdomi, taigi turiu atrodyti ne tik švariai ir tvarkingai, bet ir stilingai, įdomiai.”

Oksana Pikul - Jasaiteinė
Oksana Pikul - Jasaiteinė
DELFI / Domantas Pipas

Namuose svarbiausia – žaismingumas.Mama mane išmokė visada kreipti dėmesį į tai, kaip aš atrodau. Namie mano apranga būna patogi ir žaisminga. Susilaukusi vaikelio, išmokau derinti linksmas kojinaites su spalvingomis palaidinėmis, nes mažiems vaikučiams tai labai patinka, jie mėgaujasi tokia mama. Iš tiesų, pavyzdį, kaip rengtis namuose, imu iš savo mamos, nes ji visada moka žaisimingai pasipuošti pries atvažiuodama aplankyti savo mažojo anūko (šypsosi).”

Mėgstamiausia spalva. „Tiesą pasakius, mėgstamiausia mano spalva yra juoda. Ji man patinka ir tinka. Tai paprasta spalva. Vien ko verta mažos juodos suknelės taisyklė!

Oksana Pikul
Oksana Pikul
Klubas.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Tačiau nesu tokia moteris, kuri bijo improvizuoti, apsivilkti kažką netikėto. Tai gali būti baltas derinys, nors vyras tokiu atveju juokiasi: „Kur tu keliauji atrodydama kaip med. seselė” (juokiasi). Taip pat, tai gali būti ir spalvotas derinys. Kartais yra smagu pažaisti. Ypač – atėjus šiltajam sezonui: vasarai, pavasariui. Dabar smagu pasipuošti ir išlįsti iš niūrių spalvų. Tikiu, kad spalvos veikia mūsų emocijas.”

Oksana Pikul - Jasaitienė
Oksana Pikul - Jasaitienė
DELFI / Orestas Gurevičius

DELFI / Tomas Vinickas

Saugus drabužių derinys.Kelnės ir palaidinė arba klasikinio kirpimo sijonas ir palaidinė. Tai yra išsigelbėjimas, bent jau man, iš bet kokios situacijos. Manau, kad bet kuri moteris yra bent kartą gyvenime pasakiusi, kad neturi ką apsirengti. Tai yra normalu, net mano vyras taip skundžiasi, nors ir turi pilną spintą rūbų! (juokiasi) Turiu kelis paruoštus drabužių derinius, kuriuos, greitai prireikus, visada galiu išsitraukti.”

Vyro patarimai. „Vyras labai dažnai pataria stiliaus klausimais. Prieš eidama į renginį pasikonsultuoju su juo dėl vilkimo drabužio, batų. Jis mielai pataria, padeda išsirinkti.

Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)

O. Pikul-Jasaitienė ir S. Jasaitis
O. Pikul-Jasaitienė ir S. Jasaitis
DELFI

Bet tai nereiškia, kad aš visada jo duotais patarimais pasinaudoju. Pati turiu griežtą nuomonę ir jis puikiai tai žino.”

Oksana Pikul
Oksana Pikul
DELFI / Tomas Vinickas

DELFI / Karolina Pansevič

Lankymasis parduotuvėse – sunkus darbas. „Nesu išprotėjusi šopaholikė, kuri galėtų visa dieną apsipirkinėti ir dėl to jausti malonumą. Man tai yra sunkus darbas ir didelis vargas. Labiausiai patinka ateiti ir vienoje vietoje rasti viską, ko reikia.”

Impulsyvūs pirkiniai. „Kartais tikrai įsigyju drabužių impulsyviai. Vyras neseniai pakomentavo, kad mano spintoje galėtų rasti ne vieną suknelę, kurią buvau apsivilkusi tik kartą ar du ir paklausė: „Ar vertėjo?”. Tokio klausimo moteriai negalima užduoti! Nes mes visada atsakysime, kad vertėjo, tik pačios sau pagalvosime „O gal visgi..?” (juokiasi)

DELFI / Tomas Vinickas

Tendencijos. „Tendencijas seku, man tai įdomu. Stengiuosi į jas pataikyti (juokiasi) Bet mielai naudojuosi stilisto teikiamomis paslaugomis, nes čia, ko gero, gyslelės neturiu. Tiesiog mėgėjiškai seku madą ir įsigyju patinkančius daiktus.

Šį sezoną tai – vidutinio dydžio, ne per maža kuprinė. Auginant mažą vaiką šis aksesuaras yra labai patogus, tiesiog užsimetu ją ant pečių ir jau galiu važiuoti pasivaikščioti į miestą. Kaip pastebėjote, visas mano stilius remiasi į mano mažiuką vaiką. Su juo praleidžiame daug laiko, taigi man labai svarbus funkcionalumas, o į kuprinę galiu susidėti viską ko reikia: sauskelnes, buteliukus ir visą kitą.”

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis