Sportinio stiliaus drabužiai – ne tik treniruotėms. Pritaikykite juos kasdienai

Mada lekia strimgalviais. Galbūt dėl šios priežasties sporto ir mados pajėgos susijungė į vieną stiprią, šiuolaikinį gyvenimo tempą atliepiančią tendenciją. Madinga sveikai, aktyviai gyventi, uoliai sportuoti ir tai daryti vilkint stilingą aprangą.

Sportinis stilius nuolat žengė koja kojon su mada. Ši tendencija prasidėjo dar devintajame praeito amžiaus dešimtmetyje, kuomet atletiškas kūnas ir aerobika tiesiog užvaldė minias viso pasaulio moterų. Kita ženkli paralelė – gatvės stilius, skirtingų jaunimo subkultūrų įvaizdžiai, kurie buvo gausiai pripildyti sportinės atributikos: riedlenčių, beisbolo kepurėlių, treningų, sportbačių ir t.t. Gatvės mada tampriai siejosi su muzikos pasauliu, tad neilgai trukus ir pirmo ryškumo scenos žvaigždės viešumoje ėmė rodytis su sportinio stiliaus drabužiais. Šie ilgainiui įsivyravo ir jų sceniniame įvaizdyje. Repo ir hip-hopo atlikėjams tai tapo savotiška uniforma. Būriai gerbėjų išsijuosę puolė kopijuoti savo dievukų rengseną.

„Tommy Hilfiger“
„Tommy Hilfiger“
Vida Press

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Madonna
Madonna
Vida Press

„Stella McCartney“
„Stella McCartney“
Vida Press

„Rag and Bone“
„Rag and Bone“
Vida Press

Tad nenuostabu, kad žymūs dizaineriai bei mados namai ėmėsi kurti specialias sportines linijas. O daugelis prestižinių sportinę aprangą kuriančių ženklų seniai peržengė vien sporto salių ribas ir įsisuko į kasdienį įvaizdį. Ne išimtis ir lenkų kompanija „4F“, kurios sportinės aprangos linijomis bus prekiaujama jau nuo liepos 14 d. Pirmoji firminė parduotuvė įsikurs „PC Panorama”. Šis prekės ženklas turi daugiau nei 300 parduotuvių visoje Europoje, o firmine produkcija prekiaujama net 33 rinkose. „4F“ kolekcijos apima tris pagrindines sporto disciplinas – treniruotes, bėgimą ir dviračių sportą.

„4F“
„4F“
Organizatorių archyvas

Šis prekės ženklas kelis sezonus sėkmingai numatė mados tendencijas ir tai, kokius sporto drabužius renkasi sveikam ir aktyviam gyvenimo būdui neabejingi klientai. Šių metų pavasario / vasaros kolekcija išsiskiria plačia spalvų palete – nuo ramių pastelinių atspalvių iki intensyvių. Tuo tarpu būsimoje rudens ir žiemos kolekcijoje vyrauja elegantiška lengvojo kultūrizmo tendencija, ypatingas dėmesys skiriamas komfortui. Dominuoja sportinis minimalizmas, nedideli atspaudai ir sezono hitas – veliūras. Modelių asortimente gausu besiūlių marškinėlių su lazeriu išpjautu tinkleliu nugaroje.

„4F“
„4F“
Organizatorių archyvas

„4F“
„4F“
Organizatorių archyvas

„4F“
„4F“
Organizatorių archyvas

„4F“ ženklo dizaineriai pagalvojo ir apie laisvalaikį ir sukūrė visą liniją drabužių, skirtų dėvėti po treniruočių. Šių modelių dizainą įkvėpė miesto gyvenimas, daugiabučių namų gėlynai priemiesčiuose, todėl juose vyrauja džinsas, pilka betono spalva su blizgančiais vario spalvos elementais. Ryškesnio įvaizdžio gerbėjai susidomės hip-hop stiliaus drabužiais, kuriuose dominuoja įvairūs atspaudai ir aiškiai matyti prekės ženklas.

Daugiau sportinio stiliaus inspiracijų:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis