Skelbiama netradicinio tipažo modelių paieška

Rengiamas „Infekcijos kastingas“, kuriame modelių dairysis „Mados infekcijoje“ dalyvausiantys dizaineriai.

Šį šeštadienį jau septintą kartą prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ vyksiančios viešos festivalio „Mados infekcija“ modelių atrankos „Infekcijos kastingas“ metu bus dairomasi savito, netradicinio tipažo merginų ir vaikinų – stiprių, įdomių ir įtaigių. Taip pat renginio metu festivalio užkulisių meistrų komanda pagal naujausias mados tendencijas sukurs ir pristatys specialiai „Mados infekcijai“ skirtą pavasario makiažą.

Organizatorių nuotr.
Festivalio makiažas šį pavasarį bus kuriamas bendradarbiaujant su „Avon“, o „Mados infekcijos“ užkulisių meistrų komandos modeliu taps Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė – keturių vaikų mama, verslininkė ir modelis.

Organizatorių nuotr.
„Festivalyje dalyvaujantys dizaineriai lietuviai iš anksto nurodė, kokių modelių šį kartą dairysis „Infekcijos kastinge“. Jie išvardino labai daug skirtingų savybių, kurias apibendrinus galime sakyti, kad modelių atrankoje laukiame drąsių, įdomių ir savitų jaunų žmonių. Šiemet ieškomų modelių spektras itin platus: dizaineriai dairysis šviesių veidų, skandinaviškų bruožų, ilgakojų, ir lieknų, laibų, ir raumeningų, ir aukštų, ir neaukšto ūgio, charizmatiškų, turinčių ir itin vešlius, ilgus plaukus, ir netgi plikų modelių, taip pat vaikinų su barzdomis, gerai einančių, įžūlių ir energingų, drąsių, gero sudėjimo“, – vardija festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

Organizatorių nuotr.
Ji iš anksto nori nuraminti tuos jaunus žmones, kurie visgi nepateks ant festivalio podiumo: „Bet kokiu atveju „Infekcijos kastingas“ yra puiki patirtis ir unikali galimybė būti pastebėtiems atrankoje dalyvaujančių modelių ir aktorių agentūrų atstovų bei mados fotografų. O tai irgi labai daug.“

Organizatorių nuotr.
Viešoje modelių atrankoje gali dalyvauti tiek modelio duonos niekada neragavę vaikinai ir merginos, tiek profesionalūs modeliai nuo 15 metų amžiaus. Merginų ūgis privalo būti ne mažesnis kaip 174 cm, vaikinų – 182 cm. „Infekcijos kastingo“ dalyviai turi būti apsirengę tamsiais, prigludusiais drabužiais, merginos – avėti aukštakulnius.

Organizatorių nuotr.
Šį šeštadienį, kovo 15 dieną, 14 valandą „Infekcijos kastinge“ modelių žvalgysis visi festivalyje dalyvaujantys ir savo kolekcijas pristatantys dizaineriai lietuviai. Tai Ieva Daugirdaitė, „Tribe“ duetas (Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė), Lilija Larionova, Kristina Vikøren („Kristar Design“), Vitalija Malyško, Eglė Žiemytė („D.EFECT“), Kristina Kruopienytė, Sandra Straukaitė, Diana Paukštytė, Laura Dailidėnienė („Daili“), Lina Gudanavičiūtė, Eva Baliul, Egidijus Sidaras (mados namai „Cantas“) bei iš „Injekcijos“ į „Mados infekciją“ patekęs Dovilės Cibulskaitės ir Anos Romanovos duetas, Akvilė Jančauskaitė, Ugnė Martinaitytė.

Organizatorių nuotr.
Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje šį pavasarį laukia net tris dienas – kovo 21-ą, 22-ą ir 23-ą. Šįkart festivalis laužo savo paties tradicijas: šiemet net tris dienas truksianti mados šventė pasibaigs ne, kaip įprasta, šeštadienį, o sekmadienį. Per tris jau šešioliktojo festivalio dienas iš viso bus parodyta 20 kolekcijų, o kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys ir dizaineriai iš Rusijos, Vokietijos, Danijos bei Prancūzijos.
Organizatorių nuotr.

Nuotraukų autoriai – Gediminas Gražys, Laura Gineitytė ir Tomas Adomavičius

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis