Šio sezono topas - senamadiškas stilius. FOTO

Penktojo ir šeštojo dešimtmečių dvasia tiesiog užbūrė mados kūrėjus.

Retro tendencija - gyva

Kinematografiško naujų kolekcijų pristatymo meną ištobulinusiam Marcui Jacobsui šioje srityje nėra lygių. Mados namų „Louis Vuittonkolekcijos pristatymui dizaineris sukūrė prabangaus viešbučio, apgyvendinto paslaptingų gražuolių, scenografiją.

Louis Vuitton
Žurnalas "Moteris"
Vakare dizaineris pasiūlė vilkėti šilkinius ir aksominius apatinukus bei pižamas, o dieną – subtiliai žėručiais siuvinėtus arba nėrinių detalėmis puoštus kostiumėlius.
Louis Vuitton
Žurnalas "Moteris"
Kurdamas vardinę kolekciją, M. Jacobsas, kaip jau įprasta, naudojo panašius motyvus, tik kostiumų kirpimas laisvesnis, jaunatviškesnis. Šios gana nepretenzingos kolekcijos pristatymui netrūko dramatiškumo: modeliai ėjo podiumu apšviesti didžiulės saulės.

Louis Vuitton
Žurnalas "Moteris"
Modernioms film noir versijoms – tarkime, režisuotoms Lawrenco Kasdano arba Briano de Palmos – tiktų mados namų „Gucci“ kolekcijos drabužiai. Klasikiniai kostiumėliai iš juodos odos – tikri šaltieji ginklai.

Gucci
Žurnalas "Moteris"
Visą virtinę senojo Holivudo prabanga dvelkiančių vyno atspalvių suknelių ir tvido švarkelių pateikia dizaineris Zacas Posenas.

Zac Posen
Žurnalas "Moteris"
Retro tendencija šiam menininkui – tikra šventė, nes ketvirtojo dešimtmečio siluetai yra jo „arkliukas“.

Zac Posen
Žurnalas "Moteris"
Dizainerė Carolina Herrera pernelyg akivaizdžiai perteikia penktojo dešimtmečio stilistiką. Podiumu ji pasiuntė tobulai sušukuotas Gretos Garbo, Marlene Dietrich ir Katharine Hepburn antrininkes. Daugumą derinių menininkė papuošė kailio apsiuvais, apykaklėmis arba diržais, o tai ne visai pasiteisino.

Carolina Herrera
Žurnalas "Moteris"
Carolina Herrera
Žurnalas "Moteris"
Kontoros idealas

Minkštesnė, bet ne mažiau kinematografiška mados namų „Hermès“ kolekcija: santūrūs drabužiai Henrio IV licėjaus Paryžiuje bibliotekoje. Kaip pastebi vienos populiarios mados svetainės apžvalgininkė, kolekcijos pristatymas priminė A. Hitchcocko filmą „Rebeka“. Dizaineris Christophe‘as Lemaire‘as bibliotekininkės uniformą – baltą palaidinę, susagstomą megztuką, kiek platėjantį sijoną, vyriškus švarkus ir paltus – tarsi magas pavertė geidžiamiausiais sezono atributais.

Hermes
Žurnalas "Moteris"
Mados namų „Christian Dior“ kolekcija – su kaupu šiuolaikiška. Drabužiai atrodo išlaisvinti iš istorijos rėmų, išgryninti. Vyriško stiliaus kostiumai à la Hepburn tiesiog tobuli – optiškai ilginantys kojas, liekninantys. Idealu vilkėti kontoroje... Žinoma, jei galite sau tai leisti.

Christian Dior
Žurnalas "Moteris"

Calvin Klein
Žurnalas "Moteris"
O štai mados namų „Dries Van Noten“ ir „Lanvin“ kolekcijos plėtoja ne film noir, o veikiau miuziklo žanrą.

Žurnalas "Moteris"
Įkvėptas legendinio Ginger Rogers ir Fredo Astaire‘o dueto, dizaineris Driesas Van Notenas sujungė vyriškus kostiumus ir puošnias trečiojo dešimtmečio sukneles.

Dries Van Noten
Žurnalas "Moteris"
Mados namų „Lanvin“ kolekcijos juodi klasikiniai kostiumėliai ir pastelinio šilko suknelės, derinami su žemakulne avalyne ir žaismingais aksesuarais, atrodo jaunatviškai ir moderniai.
Dolce & Gabbana
Žurnalas "Moteris"

Dolce & Gabbana
Žurnalas "Moteris"

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis