Šiemet madingiausi - veidrodiniai akiniai nuo saulės

Nors už lango – niūrus dangus, saulės nesimato, akinių gamintojų grupė „Luxottica“ pristatė šių metų pavasario ir vasaros akinių tendencijas.

Kokie akiniai madingi
Rėmelių spalva. Ryškios, aiškios, gyvybingos spalvos: violetinė, raudona, žalia, mėlyna, vyšnios. Klasikinės juoda ir ruda – visada ant bangos.

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Forma. Retro formos '60-'70-ųjų rėmeliai, išlieka madingi masyvūs rėmeliai, drugelio forma. Vyrams - populiarumo neprarandantys aviatoriai.

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Užtat mados podiumą pamažu apleidžia katės akimis vadinti rėmeliai, apvalūs J. Lennono akinukai.

Linzės madingiausios - įvairaus atspalvio veidrodinės.

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Kokie akiniai Lietuvoje populiariausi?
Pasak „Luxottica“ grupės atstovo Audriaus Gruodžio, daugiausia nuperkama „Ray-Ban“, „Vogue“ akinių, trečioje vietoje yra „Versace“.
- Itin sportiški ir vintažiniai „Ray-Ban“ naujosios kolekcijos akiniai nuo saulės ir korekciniai akiniai reprezentuoja ikona tapusį stilių, aukštųjų technologijų sprendimus ir spalvų pliūpsnius. Lengvos medžiagos ir madinga spalvų paletė suteikia šiems akiniams ypatingo patrauklumo.
- „Vogue“ kolekcijoje akinių sau ras jauna, naujausias mados trendencijas sekanti 20-30 metų moteris, trokštanti optimalaus aksesuaro visai dienai. Jai reikia prašmatnių, šiuolaikiškų, tačiau ir romantiškų - kad akiniai tiktų ir biure, ir su pietaujant restorane, ir su draugais šėliojant vakarėlyje. Verslininkei labiau tiks klasikinio stiliaus akiniai, kurie – itin moteriški, elegantiški ir romantiški.
- „Versace“ – itin išreikšto moteriškumo, stiliaus ir elegancijos ženklas - siūlo kolekciją, kurioje visas dėmesys skiriamas akinančiam, puikiam ir energingam įvaizdžiui, nepaprastai asmenybei ir žavesiui.

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Korekciniai akiniai
Atkartoja saulės akinių formas. Kurdami juos iš plastiko ir metalo gamintojai siekia, kad akiniai būtų ne tik funkcionalūs, lengvi, tačiau išlaikytų eleganciją, kurtų ryškų, išraiškingą stilių.

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Prie ko derinami akiniai?
Akinių gamintojai sako: šį aksesuarą reikia derinti prie batų, rankinės, drabužių, dėvimų aksesuarų. Be abejo, jie turi derėti ir prie veido formos. Žodžiu, akinių niekada nebus per daug.

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Naujausių 2013 m. pavasraio ir vasaros akinių kolekcijos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis