Senamadiškas įvaizdis vėl madingas

Moteriška, elegantiška, paslaptinga ir gundanti – visai kaip Alfredo Hitchcocko filmų moterys. Nuostabus dalykas – naujojo sezono mados vizijas lengva pritaikyti.

Paryžiaus, Milano ir Niujorko mados savaitėse pasiūlyta kaip niekada daug drabužių, tinkamų vilkėti ne tik žingsniuojant raudonuoju kilimu, bet ir kontoroje. Retro vėl grįžta.

Įspūdingos projekcijos ir teatrališka prieblanda kūrė unikalų Miuccios Prados kolekcijos foną. Vyravo pokario siluetai: siauros suknelės asimetrinėmis apačiomis ir senmergiškai uždari tvido kostiumai. Sunkiai – dryžuotai ir languotai – vilnai M. Prada suteikė netikėto jausmingumo: gal atsainiai apnuogintais pečiais, gal šlapiais modelių plaukais? O gal senamadiški kostiumėliai kaip tik labiausiai kaitina vaizduotę?

"Prada" modeliai
Scanpix

Klasikinis tokio neakivaizdaus seksualumo pavyzdys – griežto kirpimo kostiumėlis, kurį garsioji A. Hitchcocko kostiumų dizainerė Edith Head sukūrė 1958-ųjų filmo „Svaigulys“ („Vertigo“) aktorės Kim Novak herojei. Aktorė iš pradžių nenorėjo vilkėti judesius varžančio drabužio, o vėliau šis inspiravo sukurti tūkstančius kopijų.

Kim Novak filme
Kim Novak filme "Vertigo"
Scanpix

Lakoniškumu pasižymi mados namų „Jil Sander“, „Calvin Klein“, „Bottega Veneta“ ir dizainerės Victorios Beckham kolekcijų kostiumai: jokių puošmenų ir blizgučių, visas dėmesys – siluetui ir konstrukcijai.

"Calvin Klein" modelis
Scanpix
"Victoria Beckham" modelis
Sipa/Scanpix
Karaliauja žemiau kelių siekiantys siauri arba platėjantys sijonai, praplatinti pečiai, kur ne kur – raukiniai ar peplum (sijonėlį primenanti drabužio juosmens detalė).
"Jil Sander" modelis
Sipa/Scanpix
"Bottega Veneta" modelis
Sipa/Scanpix

Visą virtinę santūrių tvido kostiumėlių – dėvint tokius dar galima pamatyti garbaus amžiaus moteriškes Sicilijos miestelių gatvėse – siūlo ir „Dolce & Gabbana“ duetas. Jie ypač įdomiai atrodė pristatomi kitos, auksu tviskančios, kolekcijos dalies kontekste.

"Dolce & Gabbana" modelis
Scanpix
"Dolce & Gabbana"
Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis