Savaitgalio išvykos stilius: ką pasiimti su savimi, o ką palikti namie

Planuojate kelių dienų kelionę? Stilingam savaitgaliui nereikia didelio lagamino, prigrūsto drabužių, avalynės ir aksesuarų. Laikykitės mūsų patarimų ir jums užteks lengvo krepšio!

Nebegalintys sulaukti atostogų renkasi malonias savaitgalio išvykas, kurios gali atnešti tiek pat ar net dar daugiau pasitenkinimo, nei ilgos atostogos. Juk dviejų ar trejų dienų poilsis ne taip įpareigoja, reikalauja mažiau pasiruošimo, o išvykos dažnai nėra iš anksto planuotos. Kai kirbanti idėja pradeda virsti rimtu planu, belieka rasti kur apsistoti, apsispręsti dėl kelionės būdo ir... susikrauti lengvą kelioninį krepšį.

Juk nors savaitgalio kelionės dažnai gimsta spontaniškai, joms skirtų drabužių atranka yra atidumo reikalaujantis procesas. Mažiausiai norisi poilsiui ir naujiems potyriams skirtą laiką švaistyti galvojant ką apsirengti, arba, dar blogiau, dejuojant, kad visai nėra kuo apsirengti.

Taigi, pagrindinis savaitgalio stiliaus principas būtų „mažiau yra daugiau“. Išsirinkite vieną, pagrindinį, drabužį ir savaitgalio derinius kurkite aplink jį. Priklausomai nuo jūsų planų, tai gali būti patogi, romantiška suknelė, vintažinio stiliaus džinsai ar rudai žalsvos (chaki) kelnės. Šis drabužis turėtų būti patogus, nevaržantis judesių ir jau bent kartą dėvėtas. Didžiausia daugelio moterų daroma klaida yra prieš kelionę įsigyti naujų drabužių ir juos vežtis dar su etiketėmis, niekada nedėvėtus. Ypač – kai nesate tikra, kad šie tiks prie kitų jūsų turimų garderobo elementų.

Ta pati taisyklė galioja ir aksesuarams – trumpai kelionei užteks tik pagrindinių, būtiniausių detalių. Akiniai nuo saulės, plačiakraštė skrybėlė, rankinė ir mėgstamas kaklo papuošalas yra viskas, ko reikia. Avalynė taip pat turėtų būti jau išbandyta ir patogi. Jei savaitgaliui keliaujate į romantiškąjį Paryžių, kur greičiausiai eisite vakarieniauti į restoraną, antros, puošnesnės batų poros tikrai gali prireikti. Tačiau kelioms dienoms gamtoje ar prie jūros nereikės daugiau nei vienos universalios, prie turimų drabužių tinkančios poros.

STILINGA IŠKYLA

Atšilus gera ištrūkti iš miesto arba bent jau suteikti savo miestietiškam įvaizdžiui dalelę kantri stiliaus romantikos ir žavesio.

Marianna Cimini
Marianna Cimini
Vida Press

Tokiam įvaizdžiui tiks džinsinis audinys, smulkūs langučiai („gingham“ raštas), chaki spalva ir patogūs batai bei aksesuarai.


RAMUS LAIKAS PRIE JŪROS

Nors marinistiniai aprangos motyvai jau tapo klasika, tinkama naudoti ne tik atostogaujant, pajūryje jie tarsi atgyja ir taip natūraliai įsilieja į savaitgalio garderobą, kad atrodo lyg čia buvę.

„Chloe“
„Chloe“
Vida Press

Ten, kur pučia gaivus pajūrio vėjas, norisi plazdančių audinių ir laisvų siluetų. Na, o šalia šaltų marinistinių spalvų derės minkšto pynimo aksesuarai: talpūs krepšiai ir patogios espadrilės.


ROMANTIŠKAS SAVAITGALIS SVEČIOJE ŠALYJE

Leidžiant laiką dviese norisi jaustis ne tik patogiai, bet ir moteriškai, kaip tikrai ledi.

Ulla Johnson
Ulla Johnson
Vida Press

Pasteliniai atspalviai, elegantiškas kirpimas, rafinuotas, kiek romantiškas stilius leis kurti tokį įvaizdį. Rinkitės drabužius, kurie tiktų tiek dienai, tiek vakarui – tai lagamine sutaupys daug vietos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis