Savaitės ikona. M. Linkytė: „eurovizinis“ įvaizdis mums patiko, deja

Apie tokias kaip Monika sakoma: „sava mergina“. Ji atrodo miela ir paprasta kaip kaimynė iš gretimos laiptinės, tačiau kai reikia apginti savo nuomonę, šypsodamasi Monika Linkytė (22 m.) gali kaip reikiant atsikirsti. Ji moka apginti ir savo stilių – taip nutiko su šių metų „euroviziniu“ įvaizdžiu.

Populiariausi šių dienų tekstai:
- A. Sabonis. Piršlybų nebuvo, sužadėtuvių žiedą Ingrida rado ant klozeto dangčio
- Grožio procedūros pagal Mėnulio kalendorių - kada geriausia kirpti ir dažyti
- Ar tikrai vyrams reikia tik sekso?
- Gimimo valanda numerologijoje - ką ji nusako
- E. Montvido namai Londone: šio buto aura labai gera, nes čia tikrai daug meilės
- Karamelinis sūrio pyragas. Nekeptas

Apie „eurovizinį“ įvaizdį. „Žmonės kartais per daug giliai kapstosi, – interviu portalui mieste.lt sakė M. Linkytė. – Jei mums tie drabužiai patinka, mes taip ir puošimės.“ Kritikos nei Monika, nei jos porininkas scenoje Vaidas Baumila į širdį neima: šunys loja, karavanas keliauja toliau. Verčiau, kaip sako M. Linkytė, iš visos šios situacijos pasijuokti.

Monika Linkytė
Monikos Linkytės šių metų „Eurovizijos" įvaizdis
DELFI / Šarūnas Mažeika

Į bet kokią kritiką dėl drabužių Monika reagavo stebėtinai ramiai ir į pastabas dėl neva netinkamo apdaro atsakydavo: „Kad jie mums patinka, deja.“ Dėl galutinio varianto M. Linkytė nesuko galvos – visiškai pasitikėjo kūrėjų duetu ir buvo įsitikinusi, jog rezultatas bus puikus.

Rekordinė suknelė. Monikos ir Vaido kostiumams buvo sunaudoti 52 metrai audinio. M. Linkytės suknelę kūrė mados namų „Kristi Andress“ dizainerė Kristina Kalinauskaitė (beje, ją galima vilkėti iš abiejų pusių), V. Baumilai specialiai pasiūdintas kostiumas – klasikinio kostiumo siuvimo subtilybes išmanančio Andriaus Sergejenko rankų darbas. „Kai sužinojome, kad rengsime Lietuvos atstovus „Eurovizijoje“, norėjosi ne tik sukurti rūbą, bet jį paversti istorija su gražia idėja ir mintimi“, – sakė dainininkės suknelę kūrusi K. Kalinauskaitė.

Dizainerė teigė norėjusi sukurti simbolį, įpinti visų Monikos ir Vaido gerbėjų linkėjimus ir palaikymą. „Šio pasirodymo idėja – išlaikyti laisvumą“, – apdaro koncepciją papildo M. Linkytė. Margą „Kristi Andress“ suknelę ji apibūdina kaip jaunatvišką, pavasarišką, klasišką ir skoningą. „Scena reikalauja įvaizdžio, negali atrodyti kaip iš gatvės“, – spaudos konferencijoje prieš išvykdama į Vieną sakė atlikėja.

Norėjusieji prisidėti prie suknelės kūrimo, galėjo tai padaryti trijuose Lietuvos miestuose. Iš viso suknelei panaudoti 8 atspalvių audiniai, galutiniam variantui pasirinkta ta spalva, kurią dažniausiai rinkosi žmonės (t. y. mėlyna). Iš jų norėjusieji prisidėti prie suknelės kūrimo galėjo kirpti skirtingų formų žiedlapius, jie vėliau buvo prisiūti rankomis. Finalinę dieną M. Linkytės suknelę puošė daugiau kaip 7 tūkst. žiedlapių.

Kūrėjai tikina taip norėję įamžinti suknelę rekordininkę, kaip rekordinį kūrėjų skaičių turėjusį apdarą. Tai buvo pirmas kartas, kai prie atlikėjų įvaizdžio galėjo prisidėti visa tauta, ne tik dizainerių komanda. Viltasi, kad prie „eurovizinio“ apdaro kūrimo akcijos prisidės 25 tūkst. dueto gerbėjų. 

Reakcijos į suknelę. Socialiniame tinkle muzikantas Andrius Mamontovas Lietuvos atstovų įvaizdį apibūdino kaip „abiturientų per išleistuves“: „Mūsų atlikėjai kažkodėl atrodė kaip vaikų „Eurovizijos“ dalyviai, pakliuvę į suaugusiųjų sceną.“ Kritikos nevengė ir kiti žinomi veidai: dizaineris Aleksandras Pogrebnojus (dailininkas Rytis Daukantas netgi sukūrė apie tai karikatūrą, joje drabužių kūrėjas vaizduojamas kaip įkyrus uodas; jis Monikos ir Vaido drabužius prilygino kaip tinkančius vykti žiedų mainyti), aktorius Aistis Mickevičius (jo nuomone, toks įvaizdis puikiai tiktų laidai „Duokim garo“ ar ansambliui „Grok, Jurgeli“), stilistas Mantas Petruškevičius (apibūdinęs įvaizdį rusiškai „rusiška olimpiada“) ir kt.

Į kandžias pastabas dėl „Eurovizijos“ konkurso sceninių apdarų Lietuvos atstovė šiųmečiame konkurse Monika Linkytė sureagavo šmaikščiai – vietoj savo galvos nupiešė kiaulės, uždėjo karūną ir paleido į feisbuką. Šį šmaikštų Monikos atsaką galite pamatyti čia.

Pati sau stilistė. Monikos manikiūru prieš kelionę į Vieną rūpinosi „VIP nagučiai & Make up“. Mergina domisi manikiūro tendencijomis ir visoms jos sekėjoms feisbuke priminė, kad nude spalva ir kuo natūraliau atrodantys nagai yra šio sezono topų topas. Scenine šukuosena ir makiažu rūpinosi šou rengėjų komanda: pusfinalyje dainininkės plaukai buvo surišti į nerūpestingą arklio uodegą (tokia šukuosena dabar „ant bangos“).

Monika Linkytė
M. Linkytė šukuoseną ir makiažą patikėjo šou organizatoriams
DELFI / Šarūnas Mažeika

Jokių kitų stilistų pagalba M. Linkytė nesinaudojo – savo įvaizdžiu rūpinasi pati. Į Monikos lagaminą nugulė keli klasikiniai ir oversized švarkai, balti marškiniai, kombinezonas, džemperiai ir bluzonai laisvalaikiui, prekių ženklo „2ru2ra“ suknelė (ja M. Linkytė pasipuošė eidama į Vienos operą), dizainerės Agnės Kuzmickaitės glaustinukė su garsiuoju drugeliu, juodas odinis švarkelis, keli oversized stiliaus megztiniai, palaidinės, bermudai, džinsai ir kt.

Monika Linkytė
Monika vilki A. Kuzmickaitės glaustinukę
DELFI / Šarūnas Mažeika

Monika Linkytė ir Vaidas Baumila
M – tai Monika...
DELFI / Šarūnas Mažeika
Monika Linkytė
Vienos operoje Monika vilkėjo kontroversiškai vertinamo prekių ženklo „2ru2ra" suknelę
DELFI / Kiril Čachovskij

Moteriškumas. „Jis – galinga jėga“, – mano dainininkė. Jei būtų Monikos valia, suknelę, kurią vilkėdama žengė į sceną Vienoje, būtų dar patrumpinusi. Trumpų suknelių dainininkė nevengė ir „Eurovizijos“ konkurso atrankose.

Monika nebijo atrodyti tarsi pamiršusi kelnes
Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)
Jauna mergina nevengia pabrėžti moteriškumo
Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)
M. Linkytė šių metų M.A.M.A. apdovanojimuose vilkėjo dizainerio Egidijaus Rainio suknelę
DELFI / Tomas Vinickas

Į vieną tokį M. Linkytės apdarą komisijos nariu buvęs operos solistas Edmundas Seilius sureagavo replika: „Jėzus Marija, kelnes pamiršo!“ Tačiau Vienoje Monika pademonstravo, kad moteriška ji gali būti ir su vyriško stiliaus kostiumu – būtent taip vilkėdama ji su porininku V. Baumila pasirodė „Eurovizijos“ dalyvių prisistatymo vakarėlyje.

Šių metų „Eurovizijoje" mūsų šalies atstovai prisistatė stilingai
DELFI / Šarūnas Mažeika

Unisex įvaizdžio Monika nesikratė ir pozuodama oficialioms festivalio nuotraukoms. Fotosesijai parinkti denimo drabužiai (stilistas – Marius Stanevičius) kūrė atsipalaidavusios poros įvaizdį. Šią nuotaiką porai pavyko perteikti ir ant scenos dainuojant antrajame pusfinalyje ketvirtadienį ir finale šeštadienį.

M. Linkytės ir V. Baumilos įvaizdis 2015 metų „Eurovizijai"
Tomas&Lukas nuotr.

Kitose nuotraukose Monika – jau fatališka ir geidulinga moteris. Tai tik patvirtina, kad jaunai atlikėjai nesunku įsikūnyti į bet kokį amplua.


Aukšakulniai ar žemakulniai? Kai reikia spinduliuoti moteriškumą (dažniausiai – scenoje), M. Linkytė mielai aunasi aukštakulnius. Kasdieniame gyvenime, regis, Monikai labiau patinka patogus apavas, pavyzdžiui, sportiniai bateliai. 

Monika Linkytė
Išlaisvinti pėdas
DELFI / Šarūnas Mažeika

Stiliaus akcentai. Apsikarstyti papuošalais dainininkė nemėgsta: kasdien nešioja nebent karoliukų apyrankę ir klasikinį laikrodį, neretai ją išvysi dėvinčią akinius, merginai patinka skrybėlės ir šalikai.

Monika Linkytė
M. Linkytės akcentai
DELFI / Šarūnas Mažeika

Kartais M. Linkytė paryškina lūpas, taip suteikdama patogiam kasdieniam bei laisvalaikio įvaizdžiui gyvumo.

Monika Linkytė
Raudonos lūpos – mėgstama įvaizdžio detalė
DELFI / Šarūnas Mažeika

Didelės ekstravagancijos Monika vengia ir scenoje, ir gyvenime – toks įspūdis susidaro žvelgiant į merginos stilių.

Monika Linkytė
Kasdieniame gyvenime dainininkė vengia ekstravagancijos
DELFI / Karolina Pansevič
Džinsai ir švarkelis – universalus ir patogus įvaizdis
Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Kita vertus, kartais ji mėgsta pažaisti įvaizdžiais – tarkim, „pasimatavo“ raudonplaukės amplua.

Sunkiai atpažįstama M. Linkytė
Klubas.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Yra buvusi ir trumpaplaukė.

Sunkiai atpažįstama trumpaplaukė Monika
G.Žilinsko nuotr.

Arba įkūnijusi amerikiečių dainininkę Katy Perry.

Ar atpažįstate šią mėlynplaukę?
Klubas.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis