Rudens stiliaus gidas: kaip šaltuoju metų laiku rengtis lyg prancūzei

Prancūzių stilius kelia susižavėjimą. Jis ypatingas ne tik dėl to nežemiško, žavaus nerūpestingumo, bet ir dėl ryžto stiliaus neaukoti net dėl rudenį atšalusio oro. Iš prancūzių įkvėpimo galime pasisemti ir mes – štai keli patarimai.

Šis klausimas jau ilgą laiką neduoda ramybės ne vienai mados mylėtojai – kaip prisijaukinti prancūzišką stilių? Stebint prancūzių nuotraukas jų elegancija atrodo tokia nepretenzinga, o drabužiai – paprasti ir net ne patys madingiausi. Vis dėlto kažkaip šios ypatingos tautos moterims pavyksta visada atrodyti neįtikėtinai stilingai. Net ir rudenį bei žiemą!


Jeanne Damas
Jeanne Damas
Vida Press
Jeanne Damas
Jeanne Damas
Vida Press


Pačios prancūzės teigia nesuprantančios, iš kur tokia trauka jų stiliui. Štai žymi prancūzų stiliaus ikona Jeanne Damas teigia mananti, kad susižavėjimą kelia ne prancūzių stilius, bet prancūziškas gyvenimo būdas, pasitikėjimas savimi ir mokėjimas mėgautis gyvenimu. Žinoma, tačiau ne mažiau svarbu yra ir mokėti visa tai daryti stilingai! Iš tiesų dauguma žymių Prancūzijos stiliaus ikonų turi labai aiškiai suformuotą uniformą, įvaizdį kuris laikui bėgant yra nugludinamas iki tobulybės, kol tampa itin minimalistinis ir kartu labai individualus. Kaip mėgstama sakyti – less is more (anlg. mažiau yra daugiau).


Tiesa, tai jokiu būdu nereiškia, kad norėdamos kurti prancūzišką stilių, turite atsisakyti jaudinančių raštų, įdomių kirpimų ir netradicinių aksesuarų. Kita nuo prancūzių stiliaus neatsiejama savybė – mokėjimas meistriškai maišyti skirtingus stilius bei faktūras. Tai tampa ypač svarbu pradėjus kristi termometro stulpeliui ir atėjus drabužių vilkėjimo sluoksniais metui.


Caroline De Maigret
Caroline De Maigret
Vida Press


Portalui harpersbazaar.com J. Damas atskleidė penkis šaltojo sezono drabužius, be kurių savo spintos neįsivaizduoja nė viena stilinga prancūzė.


VYRIŠKO STILIAUS PALTAS


Iš šalčio tirtanti moteris niekada nebus stilinga, tad svarbiausia šaltojo sezono investicija yra šiltas paltas. Prancūzės itin vertina didesnius, vyriško stiliaus paltus – jie ne tik šildo, bet ir po savimi talpina prancūzių taip pat mėgstamus didesnius, stambaus mezgimo megztinius. Ne mažiau svarbu yra, kad paltas būtų pagamintas kokybiškai, iš patvarios medžiagos. Prancūzės dievina daiktus, kurie tarnauja ilgą laiką ir turi savo istoriją!


Jeanne Damas
Jeanne Damas
Vida Press


LAISVAI KRENTANTIS ŠVARKAS


Puikiai sukirptas švarkas yra viena svarbiausių spintos kapsulės dalių kiekvienos prancūzės spintoje. Šaltajam metų laikui labiausiai tinka tas, kurį galima vilkėti ne tik su palaidine, bet ir megztuku, taigi verta investuoti į dydžiu didesnį drabužį.


Jeanne Damas
Jeanne Damas
Vida Press


TOBULAS MEGZTINIS


Megztinis yra nepamainomas rudens drabužis, tad be jo neįmanoma jokios prancūzės spinta. Būtent nuo megztinio yra pradedamas kurti visas šaltojo sezono drabužių derinys. Būtinas kriterijus: šiluma, tad prieš įsigydama megstinį atkreipkite dėmesį, ar jo sudėtyje yra vilnos ar kašmyro. Na o stiliai gali būti patys įvairiausi, bet labiausiai vertinamas yra laisvas, ne per daug prigludęs megztinis. Paryžietiškas stiliaus triukas – tam, kad didelio dydžio (angl. oversize) megztiniui suteiktumėte struktūros, juoskite jį diržu.


Jeanne Damas
Jeanne Damas
Vida Press


MEGZTA SUKNELĖ

Megzta suknelė yra turbūt universaliausias drabužis, rasiantis vietą kiekvienos moters spintoje. Ji šildo, ją paprasta vilkėti, galima sluoksniuoti su švarku, paltu, papildyti diržu ar kitu aksesuaru. Tai ne tik praktiškas, bet ir labai mielas ir moteriškas rūbas.


Jeanne Damas
Jeanne Damas
Scanpix


STANDAUS AUDINIO DŽINSAI


Prancūzės dievina neformalų įvaizdį ir tokį gali sukurti net pačiose oficialiausiose situacijose. Vienas geriausių drabužių tokiam stiliui – tankaus pynimo, standūs džinsai. Reikėtų rinktis tiesaus kirpimo, šiek tiek platesnius džinsus paaukštintu juosmeniu. Mamos stiliaus džinsai madingi jau kurį laiką ir panašu, kad tendencija nežada niekur dingti, tad toks modelis turėtų būti apsvarstytas prieš renkantis naują džinsų porą.


Jeanne Damas
Jeanne Damas
Vida Press


GERA AULINIŲ BATŲ PORA


Nors mūsų šalyje įprasta atšalus orams rinktis itin šiltus batus su kailiu dengta vidine dalimi, prancūzės šioje srityje turi visiškai kitokį požiūrį. Net ir dramatiškai nukritus temperatūrai, prancūzės neatsisako sportinių bei Oksfordo stiliaus batelių. Jų paslaptis – plonos, bet itin šildančios kašmyro kojinės. Tiesa, kokybiška juodų aulinių batų pora su masyviu, patogiu kulnu taip pat yra būtina kiekvienos prancūzės spintoje.


Jeanne Damas
Jeanne Damas
Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis